HJK hakee tiistaina jatkopaikkaa Mestareiden liigassa

Tilanne näyttää HJK:n osalta hyvältä, kun joukkue meni ja voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan komeasti 7-0. Jatkoonmeno on kuitenkin varmaa vasta kun tuomarin pilli soi loppuvihellyksen merkiksi.

Jatkonpääsyä varten HJK:n on pelattava asenteella ja huolellisesti. Viikko sitten lähes kaikki asiat onnistuivat kotijoukkueelta. Samanlaiseen lentoon pitäisi päästä yhä uudelleen, mikäli joukkue haluaa edes haaveilla euromenestyksestä tiistaina ja mahdollisesti myös myöhemmin.

  • Pelistä tulee varmasti ihan erilainen kuin ensimmäisestä osaottelusta. KR ei siinä pelissä onnistunut. Uskon, että he lähtevät tähän otteluun aggressiivisemmin, päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Vaikka valmennusjohto antoi Islannin matkan vapaaksi Joel Pohjanpalolle ja Mika Väyryselle sekä vatsatautiin sairastuneelle Demba Savagelle, kiistää päävalmentaja monessa paikassa kuullun väitteen, että HJK lähtisi toiseen osaotteluun takki auki.

  • Taso ja asenne eivät romahda vaikka avauskokoonpano vaihtuisi. Totuus on, että meillä ei ole edes mitään ”kakkosmiehistöä”, vaan jokainen jätkä voisi hyvin pelata koko ajan avauksessa. Siinä mielessä tilanne on hyvä. Rinki on laaja.

Vaikeaa tulee varmasti olemaan Islannin mestaria vastaan.

  • KR on hyvä joukkue. He pystyvät parempaan suoritukseen kuin Helsingissä, ja nyt he varmasti tuntevat myös meidän taktiikamme paremmin. Todennäköisesti he tulevat tähän otteluun aktiivisemmin, prässäävät ja hyökkäävät ilman paineita, Muurinen miettii.

Päävalmentaja haluaa nähdä joukkueeltaan maltillisen ja kypsän pelin. Viime ottelu liigassa oli kohtalaisen tasainen läpi ottelun, vaikka vastustaja Haka onnistui kiusaamaan HJK:ta toiselle jaksolle ja ottelun loppuun saakka. Joukkue palasi liigassa tasaisella suorituksella voittojen tielle, ja sellaisella joukkue haluaa pysyä.

  • Nopea vierasmaali saattaisi vapauttaa peliä, Muurinen toteaa.

Ottelun alkamisajasta on liikkunut erilaista tietoa. Oikea alkamisaika on siis 22.15 Suomen aikaa. HJK:n Facebook-sivu seuraa ottelun kulkua mahdollisimman tiiviisti: 

KR Reykjavik-HJK
Ti 24.7. klo 22.15
Reykjavik