HJK haki pisteet Jyväskylästä – maalintekijöinä Pelvas ja Litmanen

JJK sai hyvän alkupuhdin uuden ennätysyleisönsä avulla ja oli ottelun alussa pirteä. Muun muassa Jani Virtanen ja Mikko Hyyrynen pääsivät jo ensimmäinen 10 minuutin aikana hyviin paikkoihin. Virtanen laukoi kuljetuksen päätteeksi ohi takatolpasta ja Virtanen puski keskityksestä sivuverkkoon.
Alkurynnistyksen jälkeen vierailija HJK otti ohjat. Heti ensimmäisestä vaarallisesta HJK-tilanteesta helähti. Sebastian Sorsa keskitti ja kärki Aksel Pelvas puski jämäkästi takayläkulmaan.
Ensimmäisen jakson huono-onnisimpiin kuului HJK:n puolustuslinja. Ensin Rami Hakanpää loukkaantui niin, että mies jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä. Tilalle juossut Valtteri Moren loukkaantui myös ja joutui jättämään kentän vielä ennen puoliaikaa. Hänen tilalleen tuli Aki Riihilahti.
Loukkaantumisten sekoittama HJK sai kuitenkin pidettyä ottelun hallinnassaan, vaikka JJK tuli monta kertaa vaarallisesti. Varsinkin Tamas Gruborovics ja Jani Virtanen olivat kotijoukkueen aktiivisimmat.
HJK:n ensimmäisen jakson paras paikka toiseen maaliin avautui keskikenttä Cheyne Fowlerille, joka nousi toisesta aallosta Teemu Pukin syöttöön ja laukoi, mutta Janne Korhonen sai tilanteen torjuttua kulmaksi.
Myös toisen jakson alku edettiin HJK:n sävelin. Laidalta Erfan Zeneli pääsi kahdesti hyvään laukaisupaikkaan, mutta ampui molemmilla kerroilla ohi.
JJK koitti kääntää HJK:n hallinnan parilla vaihdolla. Jani Virtasen korvasi Babatunde Wusu ja Touko Tumannon Niko Markkula.
HJK oli selvästi sisuuntunut Dinamo-tappiosta, sillä joukkue piti ottelussa hyvin vauhdin päällä eikä antanut kotijoukkue JJK:n rakennella hyökkäyksiään. Vain vaihdosta tullut Babatunde Wusu pääsi kokeilemaan puolittaisesta paikasta.
Noin 10 minuuttia ennen loppua joukkueet tekivät viimeisets vaihtonsa. JJK:sta pois tuli Mikko Hyyrynen ja tilalle Tommi Kari, HJK:sta pois juoksi maalintekijä Akseli Pelvas ja hänen tilalleen aivotärähdyksestään takaisin pelikuntoon palannut Jari Litmanen.
Pari minuuttia vaihdoista ja HJK lisäsi johtoaan kahteen maaliin. 77. minuutilla tullut HJK-kulma löysi maalin edestä Jari Litmasen, joka puolestaan iski pallon reidelleen verkon perukoille.
0-2 -osumasta ei kotijoukkue enää selvinnyt, vaan ottelun loppu mentiin suhteellisen rauhallisesti loppuvihellystä odotellen.
Voitolla HJK nousi 19 ottelun jälkeen 48 pisteeseen. Inter, joka myös voitti oman ottelunsa, nousi yhden ottelun vähemmän pelanneena yhdeksän pisteen päähän. JJK:lle tappio merkitsi jäämistä kolmanneksi 32 pisteeseen.
JJK-HJK 0-2 (0-1)