HJK Hall of Fame: Kari Rissanen

Kari Rissasella on HJK-kasvateista kaikkien aikojen eniten pääsarjaotteluita, 399, millä määrällä ”Kaje” yltää kunnioitettavalle 9. sijalle pelaajien ottelumäärän maratontaulukossa. Klubia edustaneista vain Heikki Suhosella on enemmän pelejä, mutta yhden kauden Klubi-paitaa kantanut ”Super-Hessu”  voidaan huoletta laskea pesunkestäväksi TPS-läiseksi.

Ensimmäiset futisoppinsa Espoon Palloseurassa saanut Kaje edusti suurimman osan junnuvuosistaan Klubia. Vuonna 1966 syntynyt Rissanen kuului välittömästi ns. kultaisen sukupolven jälkeen tulleeseen suppeaan mutta laadukkaaseen pelaajapolveen. Tähän ryhmään kuuluivat mm. Rami Rantanen, Sami Ylä-Jussila sekä Aki Hyryläinen.

Kaje oli valmentaja Jyrki Heliskosken löytö, joka murtautui miesten joukkueeseen vain 19-vuotiaana kaudella 1985. Rissanen edusti HJK:n suomalaisen mittapuun mukaan kovien pallotaiturien joukossa fyysisyyttä, tinkimättömyyttä sekä valmentajan ohjeiden tunnollista noudattamista. Kovan kunnon ja taistelutahdon lisäksi Rissasella oli silmiin pistävä huippuominaisuus; hän oli erinomainen pääpelaaja. Varsinkin hänen ponnistusvoimansa sekä kykynsä ajoittaa hyppynsä täydellisesti ovat varmasti kautta aikojen parhaita HJK-paidassa nähtyjä.

Kaje nousi nopeasti yhdeksi joukkueen runkopelaajista, joka yleensä pelasi ottelut alusta loppuun asti.  Seitsemän kauden aikana hän voitti raitapaidassa neljä Suomen mestaruutta. HJK-uran jälkeen Kaje ylsi vielä mitaleille niin FinnPan kuin Jokereidenkin riveissä. Rissasen hyvät peliesitykset kotimaassa johtivat ammattilaisuraan kotimaan ulkopuolella, jossa hän edusti Skotlannin Dunfermlinea sekä Tanskassa Ikastia sekä FC Midtjyllandia.

Urheiluhierojaksi valmistunut ja Veikkausliigan legendaksi valittu Rissanen oli kentän ulkopuolella vilkas ja puhelias kaveri. Hän oli kuuluisa kiinnostuksestaan pelaajien siirtohuhuihin, mistä hän sai lempinimen ”tietotoimisto”.

Kari Rissanen

Syntynyt 29.8.1966
HJK-kaudet: 1985–91 (7)
Suomen mestaruudet:1985, 1987, 1988, 1990 (4)
Pääsarjaottelut: 399 (HJK:ssa 152) 
    Maalit: 38 (HJK:ssa 27) 

A-maaottelut:  25
    Maalit: 1
Ura ulkomailla: Dunfermline 1995–96, Ikast 1997–99, FC Midtjylland 1999–00

Muut saavutukset:

HJK:n Hall of Fame -pelaaja.

Veikkausliigan legenda.