HJK Hall of Fame: Tommi Grönlund

Suurmetsän Urheilijoissa ensimmäiset junioripelinsä pelannut Tommi Grönlund pelasi useimmat juniorivuotensa Klubissa. Hän oli keskikentän työjuhta, joka kovalla ja tinkimättömällä asenteellaan pelasi itselleen pitkän uran ulkomailla.

Tommi ei ollut ns. lapsitähti. Hän ei noussut junioripeleistä suoraan Klubin liigamiehistöön vaan aloitti miesten pelinsä VanPassa ja FinnPassa Ykkösessä. Hyvät otteet Suomen toiseksi ylimmällä sarjatasolla nostivat 22-vuotiaan ”Tompan” kuitenkin takaisin kasvattajaseuraansa kaudeksi 1992, jolloin hän myös heti avausottelussa RoPSia vastaan teki liigadebyyttinsä. Heti ensimmäisellä kaudellaan Grönlund oli myös voittamassa HJK:lle liigamestaruutta Jari-Pekka Keurulaisen valmennuksessa.

Kovana taklaajana tunnettu Grönlund oli äärettömän tunnollinen ja luotettava pelaajana. Valmentaja tiesi aina, mitä Grönlundista sai irti, kun laittoi tämän kentälle. Mestaruutta seuranneiden neljän kauden aikana Tomppa oli vakiopelaaja Klubin miehistössä. Tämä ajanjakso ei valitettavasti ollut HJK-standardeilla erityisen menestyksekäs; liigasta tuli kolme perättäistä pronssisijaa sekä ajautuminen liigakarsintaan, Suomen cupin voittokannua Grönlund sai sen sijaan kantaa sekä vuonna 1994 että 1996.

Putoamistaisteluun päättyneen katastrofikauden 1996 jälkeen Grönlund siirtyi tanskalaiseen Viborgiin, mistä alkoi pitkähkö ulkomaiden kiertue. Viborgista Grönlund vuokrattiin lyhyeksi ajaksi ruotsalaiseen Ljungskileen, josta  hän siirtyi Trelleborgiin.  Grönlund viihtyi Skånessä neljä vuotta, kunnes seura putosi kauden 2001 päätteeksi Allsvenskanista.

Grönlund tie vei loppukaudeksi skotlantilaiseen Heartsiin, mutta hyvistä otteista huolimatta jatkosopimusta ei syntynyt seuran ajauduttua talousvaikeuksiin. Ylämaalta Tomppa palasi kahdeksi kaudeksi takaisin Ruotsiin Helsingborgiin. Komean peliuransa Grönlund päätti HJK:ssa Keke Armstrongin valmennuksessa klubilaisittain vaatimattomaan kuudenteen sijaan kaudella 2004.

Kaikkiaan Grönlundille kertyi 131 ottelua ja 16 maalia Veikkausliigassa. Maajoukkueessa hän pelasi 36 ottelua, joissa hän pääsi maalin makuun kahdesti.

Pelaajauransa jälkeen Grönlund on noussut rahoitusalalla pankinjohtajaksi. Lisäksi hänet on nähty jalkapallo-otteluiden tv-kommentaattorina.

Tommi Grönlund

syntynyt 9.12.1969

HJK-kaudet: 1992–96, 2004 (6)

Suomen mestaruudet: 1992

Suomen cupin voitot: 1993, 1996 (2)
Pääsarjaottelut: 133
    Maalit: 16

A-maaottelut:  36
    Maalit: 2

Ura ulkomailla:
Viborg 1996–97, Ljungskile 1997, Trelleborg 1998–2001, Hearts 2001–02, Helsingborg 2002–03

Muut saavutukset:
HJK:n Hall of Fame -pelaaja numero 22.