HJK harjoitusleirille – HJK Klubi 04:n miehistö taistelemaan Liigacupissa

Turkish Airlines on Klubin uusi pääyhteistyökumppani. 

HJK Klubi 04:n pelaajat pääsevät testaamaan tasoaan liigajoukkueita vastaan. Kuvassa joukkueen hyökkääjä, keskiviikkona 19 vuotta täyttänyt Ville Vuorinen.

HJK matkustaa viikonloppuna perinteiseen tapaan harjoitusleirille. Tällä kertaa kohteena on runsaan viikon ajan Turkin Antalya, jonne joukkueen lennättää HJK:n uusi pääyhteistyökumppani Turkish Airlines. 

Laadukkaiden harjoitusolosuhteiden ja joukkueen yhteenhitsautumisen lisäksi luvassa on ainakin yksi treenimatsi astetta eksoottisemman vastustajan kanssa: tiistaina 27.2. vastassa on turkmenistanilainen Ahal FK.

Leirin ajankohta tarkoittaa sitä, että HJK:ta edustaa Liigacupin kahdessa seuraavassa ottelussa käytännössä HJK Klubi 04 – kuten parina viime vuonnakin.

Ykköseen valmistautuvalle Klubi 04:lle pelit FC Lahtea (Lahdessa 27.2.) sekä EIF:ää (Talissa 2.3.) vastaan ovat tietenkin muikeita tasonmittauspaikkoja nuorelle joukkueelle. 

– Olemme pelanneet neljä harjoitusottelua: Hävisimme Gnistanille 3–5, mutta sen jälkeen olemme pelanneet hienosti kolmea Ykkösliigan eli korkeamman sarjatason joukkuetta vastaan, toteaa Klubi 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli

HJK Klubi 04 on pysynyt talvella enemmän kuin hyvin Ykkösliigan joukkueiden vauhdissa. Pallossa Otto Hannula. 

04 on voittanut vieraskentillä JäPS:n sekä KäPan molemmat 4–1 ja pelasi hallinnasta huolimatta PK-35:n kanssa tasan 1–1. 

– Nyt haaste on tietysti vielä pykälää kovempi, mutta mikäs sen hienompaa. Harva Ykkösen joukkue saa mahdollisuuden pelata tällaisia matseja ja vieläpä kilpailullisissa otteluissa, Lalli myhäilee. 

Peleissä on panosta: Inter-tappion myötä HJK on lohkossaan vasta kolmantena, kun kaksi parasta tienaa itselleen paikan Liigacupin välieriin. Koska tasapisteissä keskinäisten otteluiden tulos ratkaisee paremmuuden, HJK (Klubi 04) ei saisi hävitä Lahti-vieraspeliä Mukkulan hallissa ensi tiistaina, jotta mahdollisuus välieriin säilyy. Klo 14 alkava ottelu pelataan poliisin määräyksestä suljetuin ovin, mutta Ruutu näyttää ottelun tuttuun tapaan.

Klubin viimeinen Liigacupin alkulohkokoitos on EIF:ää vastaan Talin hallissa lauantaina 2. maaliskuuta.