HJK hävisi selkein numeroin – ”Ei mitään jakoa”

Viime vuonna Eurooppa-liigan finaalissa pelannut ja Espanjan La Ligan top 5 -joukkueeksi laskettava Athletic Bilbao latoi kuusi maalia HJK:n verkkoon torstai-iltana Bilbaossa. Kolme ensimmäisellä ja kolme toisella jaksolla.

Ensimmäisellä jaksolla Aritz Aduriz, Markel Susaseta ja Iñigo Perez iskivät maalit mieheen. Toisella jaksolla Aduriz ja Susaseta iskivät illan toiset maalinsa ennen Andoni Iraolan iskemää ottelun viimeistä maalia 85. minuutilla.

Jotain ottelusta kertoo se, että Bilbao myös tuhlaisi lukuisia hyviä paikkoja. Kotijoukkue ei jättänyt HJK:lle mitään saumoja ensimmäisessä osaottelussa. Kaikesta myös näki sen, että Bilbao halusi ratkaista otteluparin jo kotiottelussaan.

Vielä 6-0 -tilanteessa baskijoukkue juoksi ja taisteli jokaisen tilanteen loppuun asti. Argentiinalaisvalmentaja Marcelo Bielsakin nousi penkiltään vain kerran huutamaan pelaajilleen: se tapahtui 6-0 -tilanteessa kun joukkue puolusti huolimattomasti.

• Kyseessä on ehkä paras joukkue jota vastaan olemme pelanneet, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen toteaa.

Ottelu meni lopulta ennakkoasetelmien mukaan, mutta siltikään vierailijan iltaa ei helpottanut se, ettei oma peli kulkenut toivotulla tavalla San Mamésilla.

• Ei hyvä peli meiltä, Mika Väyrynen myöntää.

• Virheitä tuli, mutta jossain määrin meidän pelimme epäonnistuminen kertoo myös vastustajan tavasta saada meidän pelimme sekaisin, Väykkä lisää

HJK:n kopissa oli pelin jälkeen pettyneitä miehiä. Tähtäimessä oli ratkaisun siirtäminen kotiotteluun, mutta tavoite ei onnistunut. Bilbao näytti miksi se pystyi kaatamaan viime kaudella muun muassa Schalken ja Manchester Unitedin Eurooppa-liigassa.

• Bilbao onnistui pelaamaan ratkaisevan johdon itselleen toiseen osaotteluun, Muurinen myöntää.

Silti joukkueessa on halu lähteä toiseen osaotteluun kunnialla.

• Yritämme parhaamme loppuun saakka, Väyrynen vakuuttaa.

Vierasmaalikaan ei ollut ottelussa kaukana. Vaihdosta kentälle tullut Sakari Mattila osoitti oivalluskykyään ottelun lopussa ja kokeili lähes puolesta kentästä. Nosto oli hyvä, mutta kimposi ylärimasta. 5-1 -maali jäi tulematta.

HJK:n kauden haasteet eivät pääty tähän. Käytännössä Bilbaon kaataminen on mahdotonta, mutta Veikkausliigan mestaruuden uusimiseen on edelleen mahdollisuudet.

• IFK sunnuntaina, toteaa Mika Väyrynen siihen, missä joukkueen ajatukset ovat nyt.

HJK lentää kotimaahan heti perjantaiaamuna. Lauantaina pitäisi jo olla valmis hakemaan latautumista sunnuntain kotiotteluun. HJK isännöi IFK Mariehamnia sunnuntaina Sonera Stadiumilla klo 18.30.