HJK huomenna Rovaniemellä

HJK suuntaa huomenna pohjoiseen. Joukkue lähtee aamulennolla Rovaniemelle, jossa illan hämärtyessä kamppaillaan jo jatkopaikasta Suomen Cupissa. 6. kierroksen ottelussa vastaan asettuu takaisin Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut Rovaniemen Palloseura. HJK on pohjoiseen matkustaessaan jälleen yhtä ottelua viisaampi, kun sarjakausi päästiin korkkaamaan Hongan vieraana. 2-0 vierasvoitto tyydytti päävalmentaja Sixten Boströmiä sekä tuloksellisesti että pelillisesti.

– Se oli fyysinen, hyvätasoinen peli. Mentiin välillä aika kovalla vauhdilla. Vähän enemmän olisin toivonut että oltaisiin pystytty luomaan maalintekopaikkoja, mutta toisaalta voi olla tosi tyytyväinen siihen että tehtiin kaksi erikoistilannemaalia. Niitä ollaan harjoiteltu. Alussa oltiin vähän hermostuneita, mutta Wallén onneksi selvitti Hongan vaarallisen paikan ja pikkuhiljaa otettiin peli haltuun.

Suoraan takaisin ylimmälle sarjatasolle lyhyeltä alasarjavisiitiltään ponnahtanut RoPS on nousijajoukkueeksi nimivahva ryhmä. Ylivoimaisesti viime kaudella Ykkösen voittanut joukkue pysyi hyvin koossa ja vahvistui muutamalla kokeneella Veikkausliigaa ja maailmaa kiertäneellä pelimiehellä. Maalilla häärii muutaman vuoden takaisista urotöistään nuorten maajoukkueessa tuttu Tomi Maanoja, puolustuslinjaa johtaa kokenut Tuomo Könönen ja hyökkäyspäästä löytyvät naapuriseura Hongassa aiemmin tuhojaan tehneet Nicholas Otaru ja Aleksandr Kokko. Kaikkein tutuimmat kasvot löytyvät keskikentältä, jossa raataa viime kaudella HJK:ssa Suomen mestaruuden voittanut Antti Okkonen.

– Kuten olen sanonut ennenkin; Cupissa ei saa toista mahdollisuutta. Ainoa millä on merkitystä on voitto. RoPS on kova vastustaja, erittäin kokenut nousijajoukkueeksi. Helpolla ei tulla pääsemään. Olemme ehdottomasti lähdössä otteluun parhaalla mahdollisella ryhmällä. Teimme yhdessä ryhmänä päätöksen, menestys Suomen Cupissa on yksi tämän kauden tavoitteistamme. Ja menestys Suomen Cupissa tarkoittaa tietenkin sen voittamista. Kakkossijalla ei paljoa tee, virkkoi Boström tarkkaillessaan huomisen vastustajaa samalla videolta.

Aloituspotku potkaistaan torstaina kello 18.30.