HJK hyvässä vauhdissa kohti sunnuntain TPS-kotipeliä

HJK saa sunnuntaina vieraita Turusta, kun TPS saapuu Sonera Stadiumille kokeilemaan onneaan. Klubi lähtee otteluun loistavista asemista voitettuaan viimeiset viisi otteluaan ja tahkottuaan jo 14 peliä Veikkausliigassa ilman tappiota. TPS:n suunta on ollut toinen. Turkulaiset eivät ole onnistuneet voittamaan viimeiseen viiteen otteluun, ja viimeisestä 14 Veikkausliigapelistä se on napannut täyden pistepotin vain kerran. HJK:lla on hyvä tilaisuus vahvistaa asemiaan sarjan kärkipaikalla, kun sunnuntain ottelun jälkeen samat joukkueet kohtaavat jo torstaina Turussa. Ylimielisyyteen ei ole kuitenkaan varaa sortua. Siitä hyvänä muistutuksena käy kauden aiempi kohtaaminen Helsingissä. Silloin TPS iski viimeisen kymmenen minuutin aikana kaksi maalia ja katkaisi Klubin pitkän tappiottomien kotiotteluiden putken.

  • Heille kausi on tietenkin ollut pettymys, koska TPS:stäpovattiin meidän kovinta haastajaa sarjassa. Loukkaantumiset ovat sotkeneet heidän tekemistään aika paljon, joskus niin vaan käy. Samoja pelaajia siellä kuitenkin edelleen on kuin kauden alussa, eivätkä heidän taitonsa ole mihinkään kadonneet, muistutti päävalmentaja Sixten Boström.

Maanantaina otettu 2-0 -voitto FC Lahdesta toi Klubin jälleen askeleen lähemmäs mestaruutta. Otteluita on kuitenkin vielä jäljellä kuusi, ja pisteitä täytyy napsia tasaiseen tahtiin mikäli Honka aiotaan pitää takana. HJK:lle tarjotaan nyt mahdollisuutta ottaa pieni karkumatka espoolaisiin, kun sunnuntain pelin lisäksi se pelaa rästipelin TPS:ää vastaan torstaina. Parhaimmillaan ero kärkikaksikon välillä voi torstain jälkeen olla jopa yhdeksän pistettä, joten edessä on hyvin tärkeä viikko. Boström pitää asetelmaa mielenkiintoisena.

  • Se tuo oman lisänsä, että nyt pelataan samaa joukkuetta vastaan kahdesti. Vaikka nämä ovat tietenkin vain yksittäisiä sarjapelejä, tulee näihin vähän lisää latausta kun tiedetään että vastassa on samat jätkät. Pelaajilla ja valmennusjohdolla on jo aika tarkka kokonaiskuva tulevasta viikosta.

Maanantain ottelussa FC Lahtea vastaan HJK kärsi poissaoloista, kun peräti neljä pelaajaa tippui kokoonpanosta pelipäivän aikan. Sunnuntain kotipeliin on kuitenkin lupa odottaa jo vahvistuksia Lahti-pelin väliin jättäneistä. Poissa ottelusta on varmuudella vain Sebastian Sorsa, joka joutuu huilaamaan ottelun korttitilinsä täyttymisen vuoksi.

HJK – TPS sunnuntaina Sonera Stadiumilla kello 18.30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa paikalle nauttimaan pelipäivän tunnelmasta!