HJK hyvistä asemista juhannuksen viettoon

Vaikka kevään aikana joukkue on kohdannut pari takaiskua, sekä heikkojen tulosten että parin loukkaantumisen muodossa, näkee HJK:n luotsi Antti Muurinen joukkueen vireen positiivisena.

Varsinkin ennen juhannusta pelatut maali-iloittelut Hakaa ja TPS:aa vastaan ovat merkki nousevasta kuntotrendistä. Valmennusjohdossa kuitenkin pyritään katsomaan tulosten taakse.

– Kun pelataan 33 liigaottelua, ja siihen päälle Suomen Cupia ja europelejä, niin valmennusjohdossa on tarkasteltava isompaa kuvaa. Esimerkiksi sitä, minkälainen peli-ilme on yleisesti ja minkälainen on jätkien into harjoituksissa. Tähän laajempaan kuvaan olen tyytyväinen.
Maaottelutauon jälkeen pelatut kaksi hyvää vierasottelua Hongan ja MYPA:n vieraana antoivat lisää itseluottamusta. Kummassakin hallitseva mestari otti taktisen voiton – täyden pistepotin lisäksi. Juhannustauon alla HJK näytti todellisen tehonsa ja paukutti kolmessa ottelussa huiman maalieron 16-1.
– Paikkoja oli toki luotu koko ajan, mutta nyt näyttää siltä että näissä kolmessa edellisessä ottelussa maalipaikkojen luomisesta on onnistuttu siirtymään seuraavalle tasolle. Vaikuttaa, että meidän kärkipelaajamme ovat nyt löytämässä hyvän otteen maalintekoon.

Komeiden Veikkausliigaesitysten lisäksi ennen juhannusta arvottiin HJK:n tuleva Mestareiden liigan toisen karsintakierroksen vastustaja. HJK kohtaa Mestareiden liigassa Walesin mestarin Bangor Cityn.

Vaikka HJK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, ei vastustajaa saa aliarvioida.

– Walesiläisillä on vahvat erikoistilanteet ja vastaiskut. Tarkkana pitää pysyä. Meidän täytyy valmistautua hyvin, uskoa omaan tekemiseen ja onnistumiseen. Haluan ajatella, että meillä on mahdollisuudet jatkopaikkaan. Haluamme tehdä sen tärkeän vierasmaalin, Antti sanoo.

HJK:n ja Bangor Cityn ensimmäinen kohtaaminen pelataan Walesissa 13.7. Toisen, Helsingissä pelattavan osa-ottelun päivä riippuu Hongan menestyksestä europeleissä. Pelipäivinä ovat joka tapauksessa 19. ja 20. päivä heinäkuuta.

Veikkausliigassa HJK jatkaa kärkipaikalla 30 pisteellään. Perässä tulevat Inter ja JJK, joilla kummallakin on vielä 12. kierroksen ottelu pelaamatta. Seuraavan kerran HJK pelaa Veikkausliigaa ensi viikon keskiviikkona, joilloin se matkaa jälleen Anjalankoskelle kohtaamaan MYPA:n klo 18.30 alkavassa ottelussa.