HJK isännöi FC Nantesia UEFA Youth Leaguessa keskiviikkona

Miika Nuutinen: ”Toivottavasti saamme Boltilla selkeän kotiedun äänekkään kotiyleisön myötä.”

HJK Youth vs FC Nantes Youth
Ke 22.11.2023 klo 18:30
UEFA Youth League – Bolt Arena

HJK:n nuoret tähdet ovat jälleen upean mahdollisuuden edessä, kun UEFA Youth Leaguen toisella kierroksella vieraaksi Bolt Arenalle saapuu FC Nantes. Länsi-Ranskasta kotoisin oleva seura voitti kaksi viikkoa sitten pelatun ensimmäisen osaottelun kotonaan maalein 1–0, joten Klubi on hyvin otteluparissa mukana.

Alkuun iloisia uutisia: Koska Mestarien liigan pelejä ei pelata päällekkäin UEFA Youth Leaguen kanssa tällä viikolla, HJK TV saa näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun selostaa Aleksi Virtanen, ja lähetyksen hinta on 5 €.

Ottelussa ovat avoinna Pääkatsomon alaosa ja Klubipääty. Sisäänkäynti matsiin tapahtuu ainoastaan Pääkatsomon ravintolan kautta. Ovet aukeavat tuntia ennen ottelun alkua eli kello 17:30. Liput ennakkoon 10 € / lapset 5 €, ottelupäivänä HJK:n toimistolta ostettuna hintaan lisätään 5 € palvelumaksu.

Kaikki palvelut ovat keskiviikkona Pääkatsomossa, eli Klubipäädyn kioskit eivät ole auki. Ravintolassa myynnissä rajoitettu erä muun muassa huiveja, lippiksiä, huppareita, t-paitoja, sadetakkeja ja kangaskasseja!

Kaikki HJK:n kausikorttilaiset pääsevät otteluun veloituksetta. Sisäänpääsy on veloitukseton myös kaikille HJK-junioreille, jotka pääsevät sisään MyClub-sovelluksen jäsenkorttia näyttämällä. MyClub-jäsenetuun kuuluu myös yksi kaveri sisään veloituksetta! Kaikki Klubin junnut ovat tervetulleita Klubipäätyyn seuraamaan matsia yhdessä kannattajien kanssa.

Matias Ritari HJK TV:n haastattelussa

Sekä HJK että Nantes pelaavat UEFA Youth Leaguen kansallisten mestareiden polulla, joka tämän kierroksen jälkeen yhdistyy lohkovaiheen polun kanssa. Otteluparin voittaja saa helmikuussa alkavissa pudotuspeleissä vastaansa jonkin Youth Leaguen lohkovaiheessa toiseksi sijoittuneen joukkueen. Avasimme monimutkaista turnausjärjestelmää tarkemmin tässä artikkelissa.

Klubin nuoret ovat jo nyt tehneet historiaa: yksikään suomalaisjoukkue ei ollut aikaisemmin päässyt kilpailun ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. HJK voitti UEFA Youth Leaguen ensimmäisellä kierroksella ruotsalaisen Malmö FF:n yhteismaalein 5–3.

Nyt Klubilla on oivallinen tilaisuus pitkittää jo tässä vaiheessa pitkälle syksyyn jatkunutta kauttaan entisestään. Edellinen suomalaisjoukkue, joka on onnistunut hyvällä euromenestyksellään jatkamaan kilpailukauttaan uuden vuoden yli, on FC Kuusysi, joka pelasi keväällä 1986 Mestarien liigan edeltäjän, Euroopan Cupin, puolivälierissä.

Haaste on kuitenkin suuri. Keskiviikon ranskalaisvastustaja on selvästi Malmöä laadukkaampi ryhmä, joka on vahva käytännössä kentän kaikilla osa-alueilla.

– Nantes on joukkue, jolla on vauhtia ja ohitusvoimaisia pelaajia molemmilla laidoilla. He ovat vaarallisia päästessään hyökkäämään vähänkään isompiin tiloihin. Sen lisäksi Nantes on äärimmäisen kurinalaisesti ja organisoidusti puolustava ryhmä, joka ei tule antamaan meille mitään ilmaiseksi. Meidän täytyy tehdä pallon kanssa monta asiaa laadukkaasti putkeen, jotta pääsemme viimeiselle kolmannekselle ja luomaan maalintekotilanteita, kuvailee HJK Youthin päävalmentaja Miika Nuutinen.

Miika Nuutinen ja Henri Jussila. @ Arnaud Duret / FC Nantes

Nuutisen mainitsemat elementit olivat hyvin nähtävillä ensimmäisessä osassa. Ranskalaiset hyökkäsivät paljon laitojen kautta, ja etenkin Exaucé Mafoumbi oli vaikea pideltävä HJK-puolustukselle. Klubi pystyi itsekin hallitsemaan palloa, mutta maalipaikoille pääseminen oli haastavaa.

Nuutinen odottaa samankaltaista ottelua kuin kaksi viikkoa sitten.

– Pelin kuva ei välttämättä tule olemaan kovin erilainen. Silloin Nantes teki aikaisen johtomaalin, mikä varmasti vaikutti peliin, ja nyt he lähtevät johtoasemasta tähän toiseen osaan. Uskon, että pääsemme olemaan paljon pallossa, mutta meidän täytyy pystyä kääntämään se vielä tehokkaammin murtautumisiksi ja maalintekotilanteiksi. Samalla on todettava, että meidän on venyttävä jälleen huippusuoritukseen puolustussuuntaan, jotta voimme taistella jatkopaikasta. Se on asia, josta meidän on lähdettävä liikkeelle.

Suomen sarjakaudet ovat päättyneet jo hyvä tovi sitten, joten Klubin nuoret pitivät pelituntumaansa yllä pelaamalla harjoitusottelun Honka Akatemiaa vastaan.

– Joukkueen vireystila on vuodenaikaan nähden erinomainen. Viime viikolla osa pelaajista oli maajoukkueen mukana, ja loppujen kanssa pelasimme harjoitusmatsin. Saimme intensiivisen ottelun ja pääsimme kokeilemaan määrättyjä asioita pelisuunnitelmassamme sekä hiomaan erikoistilanteita, kertoo Nuutinen.

Keskiviikon ottelu on – tuloksesta riippumatta – Nuutisen toistaiseksi viimeinen Klubin organisaatiossa. HJK Klubi 04:ää kaksi kautta valmentanut Nuutinen siirtyy Turkuun TPS:n palvelukseen 1. joulukuuta alkaen.

– Fiilikset ovat tietysti haikeat, mutta samalla olen todella onnellinen, että voimme päättää kahden vuoden taipaleen tämän joukkueen kanssa näin upeaan matsiin. Voin luvata, että kentällä nähdään kaikkensa antava ja taisteleva Klubi, ja samat sanat voi sanoa myös valmennuksesta – tämän joukkueen eteen ja näihin viimeisiinkin matseihin valmistautumisiin on annettu aivan kaikki, mitä tämän valmennustiimin työkalupakista löytyy.

Nuutinen toivoo, että katsomo täyttyy kannattajista hänen jäähyväisottelussaan.

– Tukea tarvitaan! Tämä on upea ottelu meidän nuorille, ja toivottavasti saamme Boltilla selkeän kotiedun äänekkään kotiyleisön myötä ja sitä kautta vielä sellaiset viimeiset prosentit käännettyä meidän puolellemme jatkopaikan tavoittelussa.

HJK:n terveystilanne on hyvä. Parin pelaajan pelikunto varmistuu vasta pelipäivänä, mutta varmoja poissaolijoita ei ole.

HJK:n kokoonpano UEFA Youth Leaguessa: Mitja Haapanen, Alex Ramula, Jone Tarkanmäki, Joel Tynkkynen, Mustafa Abdulmuttaleb Abdulrasoul, Viggo Blummé, William Grönblom, Jere Kari, Adam Le Goff-Conan, Alex Lietsa, Ronal Malik, Santeri Silander, Kaius Simojoki, Eemil Toivonen, Otto Hannula, Pyry Mentu, Liam Möller, Rayane Ouazine, Matias Ritari, Aaro Toivonen, Stanislav Baranov, Art Berisha, David Ezeh, Kaius Hardén, Emil Ingman, Kingsley Kwasi Kwaw, Adiche Sabwele ja Ville Vuorinen.

HJK:n kokoonpano UEFA Youth Leaguessa.