HJK isännöi JJK:ta keskiviikkona

HJK on hävinnyt viimeksi yli kuukausi sitten. Veikkausliiga ja Suomen cup yhteenlaskettuna tappiottomien otteluiden putki on venynyt jo kahdeksan ottelun pituiseksi. Tällä saldolla irtoaa liigan kärkipaikka neljällä pisteellä ennen FC Honkaa.
Keskiviikkona HJK kohtaa JJK:n Jyväskylästä. JJK on esittänyt tällä kaudella pääosin hyvää peliä, vaikka varsinkaan kotiotteluiden saldo ei ole toivotunlainen.
– Valmentaja Kari Martonen on saanut JJK:n pelaamaan taitavampaa jalkapalloa, HJK:n maalivahti Ville Wallén sanoo.
Kesäkuun aikana jyväskyläläiset ovat pelanneet neljästi. Kerran se on voittanut, hävinnyt kahdesti ja pelannut kerran tasan. Pisteitä joukkue on napsinut tällä kaudella vain vieraskentältä.
– Tulosten valossa JJK on kinkkinen vastustaja vieraskentällä. Joukkue on pääosin vahvistunut viime kaudesta. Itselleni puolustaja Anssi Viren on erittäin tuttu. Myös keskikentällä Sund, kärjessä Hyyrynen ja topparikaksikko Pasoja-Okkonen ovat kokeneita pelaajia. Heidän tekemisiään tulee tarkkailla erityisellä huolella.
HJK:n lähtökohdat otteluun ovat hankalat. Alla on monen viikon raskas ottelutahti, eikä tilannetta helpota keskikentän Medon ja puolustuksen Rafinhan pelikiellot.
– On selvää, että he ovat olleet meille alkukaudella erittäin tärkeitä pelaajia. He ovat tainneet pelata jokaisen pelin alusta loppuun asti.
Kapteeni luottaa kuitenkin oman joukkueensa kykyyn korvata menetykset. Puolustukseen ja keskikentälle on koko kauden ajan löytynyt laadukkaita korvaajia.
– Positiivisinta on se, että joukkueemme on niin laadukas, että kentälle löytyy aina 11 loistavaa jätkää. Tämä on myös heille näyttöpaikka ja luotan siihen, että he ovat valmiita näyttämään oman tasonsa.
HJK-JJK ke 23.6. klo 19.00 Finnair Stadiumilla
Liput ennakkoon: www.lippu.fi