HJK isännöi torstaina Real Betisiä loppuunmyydyllä Bolt Arenalla

Toni Koskela: “Pääsemme mittaamaan kehitystämme.”

RFS:n, Mariborin ja Silkeborgin matkan varrella pudottanut HJK on ollut monelle joukkueelle vaikea vastustaja Töölössä.

HJK vs Real Betis
To 8.9.2022 klo 19:45
UEFA Europa League – Bolt Arena

HJK aloittaa historiansa toisen Eurooppa-liigan lohkovaiheen kotiottelulla viime kaudella Espanjan La Ligassa viidenneksi sijoittunutta Real Betisiä vastaan. Eurooppa-liigan C-lohkossa pelaavat Klubin ja Betisin lisäksi bulgarialainen Ludogorets Razgrad ja Italian suurseura AS Roma. Lohkojen kaksi parasta etenevät Eurooppa-liigan pudotuspeleihin, ja myös lohkokolmosille on porkkanana Konferenssiliigan pudotuspelit.

Hyvävireinen HJK kukisti edellisessä ottelussa HIFK:n maalein 2–1, ja Klubin tappioton putki on nyt jo yhdeksän ottelun mittainen. Real Betis puolestaan aloitti Espanjan La Ligan kolmella perättäisellä voitolla, mutta Manuel Pellegrinin luotsaama ryhmä kärsi viikonloppuna kauden avaustappionsa Real Madridin vieraana.

Vaikka Betis nostettiin lohkoon vasta kolmannesta arvontakorista, on espanjalaisryhmä varmasti yksi koko turnauksen laadukkaimpia joukkueita. Viime kaudella Bayer Leverkusenin, Celticin ja Ferencvárosin kanssa samassa Eurooppa-liigan lohkossa pelannut Betis kampesi lohkokakkosena jatkopeleihin ja tippui vasta neljännesvälierässä lopulta koko turnauksen voittanutta Frankfurtia vastaan.

Betisillä on ainakin yksi merkittävä poissaolo, kun keskikenttämies Nabil Fekir on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Siitä huolimatta espanjalaiset lähtevät otteluun jopa selvempänä ennakkosuosikkina kuin mikään muu joukkue Boltilla vuosikausiin.

– Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että voimme pelata tässä kilpailussa ja tällaista vastustajaa vastaan. Haluamme kehittyä joka päivä, ja vaikka tuloksesta pelataan, pääsemme mittaamaan kehitystämme myös yksittäisissä tilanteissa. Mikäli haluamme taistella hyvästä tuloksesta, meidän on onnistuttava paremmin kuin kertaakaan tänä vuonna ja pelattava huippupeli niin joukkueena kuin yksilöinä. Pitää osata nauttia hetkestä ja unelmoida isosti, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK-kapteeni Miro Tenhon mukaan joukkueessa vallitsee odottava ja positiivinen tunnelma.

– Kopissa ja kentällä on ollut aika iloisia jätkiä. Huomaa, että monella on edessä yksi koko uran isoimmista otteluista, mikä näkyy odottavana tunnelmana ja hyvänä fiiliksenä. On myös kiva nähdä, että pikkuhiljaa kaikki ovat pelikunnossa, mikä on todella positiivinen asia.

HJK:n pelaajatilanne on hieman elänyt viime päivinä. Varmuudella poissa kokoonpanosta ovat edelleen Manuel Martic, Roope Riski sekä Valtteri Moren. Lisäksi Fabian Serrarensilla sekä Janne Sakselalla on pieni kolhu, joka pitää miehet sivussa Betis-ottelusta. Epävarmoja ovat myös kylkiluunsa Derbyssä murtanut Bojan Radulovic sekä hiljattain esikoisensa saanut Perparim Hetemaj, joka on luonnollisesti keskittynyt viime päivät perheeseensä.  

Positiivisiakin uutisia on: HIFK-ottelun missanneet Atom, Aapo Halme ja Tenho ovat valmennuksen käytettävissä. Myös Derbyssä kentän jättänyt Paulus Arajuuri on kunnossa.