HJK ja Aaro Toivonen pidensivät sopimustaan

Uusi sopimus pitää Toivosen sinivalkoisissa kauden 2024 loppuun saakka.

Aaro Toivonen teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa 30. heinäkuuta.

Heinäkuussa IFK Mariehamnia vastaan Veikkausliiga-debyyttinsä Aaro Toivonen ja HJK ovat tehneet uuden sopimuksen. Huhtikuussa 17 vuotta täyttäneen Toivosen sopimus jatkuu uudella kontrahdilla kauden 2024 loppuun.

– Peliajan määrä Veikkausliigassa on jatkossa omasta tekemisestä kiinni. Treeneissä pitää olla aina valmis näyttämään osaamistaan, toteaa Toivonen, joka on elokuussa harjoitellut hyvinkin tiiviisti edustusjoukkueen mukana.

Huipputasaisessa Kakkosen B-lohkossa keskikenttäpelaaja on ollut ensimmäisellä miesten sarjoissa pelaamallaan kaudella HJK Klubi 04:n ehdottomia runkopelaajia. Maalejakin on syntynyt neljä.

– Aaro on jo pitkään kuulunut Aleksi Lallin johtamaan Talenttivalemennusohjelmaan ja kehittynyt merkittävin askelin kaikilla osa-alueilla. Aaro on erittäin kilpailuhenkinen ja määrätietoinen harjoittelija, ja hänellä on vielä paljon potentiaalia kehittyä, joten ei ole sattumaa, että liigajoukkueen ovet ovat auenneet jo näinkin aikaisessa vaiheessa. Hienoa, että yhteistyömme jatkuu ainakin seuraavat kaksi kautta, kuvailee HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula.

Toivonen kävi hiljattain onnistuneella testileirillä Saksassa, Daniel O’Shaughnessyn edustamassa Karlsruherissa, mutta Klubin onneksi nuori keskikenttäpeluri halusi kuitenkin sitoutua ensisijaisesti kohti HJK:n liigajoukkuetta.

Toivonen aloitti jalkapallon FC Kasiysissä ja vaihtoi alakouluiän lopulla FC Espooseen. Klubiin hän siirtyi ennen C15-ikäluokan pelien alkamista.