HJK ja Adidas tuovat uusia tuulia kannattajakauppaan

HJK:n ja Adidaksen pitkäaikainen kumppanuus laajenee entisestään.

Kevin Kouassivi-Benissan - HJK Helsinki. Photo: © HJK Store

Klubin sinivalkoiset värit ja Adidaksen kolme raitaa kulkevat totutusti rinnakkain myös kaudella 2021. Miesten edustusjoukkueen varustajana ja vaatettajana jo 60-luvulta asti toiminut huippubrändi haluaa nyt tiivistää yhteistyötä entisestään ja tarjota Klubin kannattajille uusia laadukkaita Adidas-tuotteita.

Adidas Suomen Konsta Pöysä on innoissaan kesän uusista tuulista.

– Olemme odottaneet futiksen kesäkautta innolla niin kuin varmasti suurin osa jalkapallon ystävistäkin. Toivottavasti suuren yleisön paluu stadioneille tapahtuu pian ja päästään taas nauttimaan hienosta futisviihteestä täysin rinnoin.

– Jalkapallokulttuurin luomiseen kuuluu olennaisesti oheistuotteet, ja on hienoa päästä yhdessä Suomen ykkösseuran kanssa kehittämään myös tätä puolta. Uskon, että Adidas-tuotteiden näkyvyys ja saatavuus HJK:n omassa kaupassa on voitto molemmille osapuolille ja vahvistaa entistä enemmän pitkää yhteistyötä, Pöysä ilakoi.

Kentällä HJK:n alkukausi on sujunut mallikkaasti ja tavoitteet ovat korkealla niin kuin aina. Hallitsevana mestarina Klubi haluaa pitää kiinni ykkössijastaan kotimaassa, ja kesän lopulla edessä siintävät myös tuiki tärkeät europelit. 

Adidaksen ja HJK:n vuosikymmenien yhteisellä taipaleella on totuttu menestymään, ja yhteisiä muistoja löytyy runsaasti. Ensimmäisen mestaruuden Klubi voitti Adidas-paidassa vuonna 1964, ja alusta saakka mukana ollut kunniajoukkueenjohtaja Markku Peltoniemi mieltääkin kumppanuuden poikkeuksellisen hienoksi.

– Muistan hyvin aikakauden, jolloin HJK ja Adidas aloittivat yhteistyön. Elettiin 60-luvun puoliväliä, kun Oiva Virtanen ja Timo Suviranta onnistuivat saamaan Saksasta messuilta Adidaksen edustusoikeuden Suomessa. Muistan elävästi, kun sain hakea autotallista silloisen Virsu Oy:n varastosta aivan uudet Adidas-kengät – se oli spesiaalia! Sittemmin voin ylpeydellä sanoa, että merkkiä ei ole HJK:ssa vaihdettu, ja menestystä on tullut roppakaupalla, Peltsi tunnelmoi.

Miesten ja naisten edustusjoukkueiden ohella Adidas on tärkeä ja tunnistettava kumppani koko HJK-yhteisölle. Yhteisen tarinan ympärille nivoutuu mielikuva jaetuista arvoista, joihin kuuluu tavoitteellisuus, perinteiden vaaliminen ja rakkaus jalkapalloon.

Konsta Pöysä näkee yhteisen tulevaisuuden myönteisenä.

– HJK:n yhteiskumppanina toimiminen on meille kunnia-asia, ja se tuo uskottavuutta meidän toimintaamme jalkapallokategoriassa. HJK:n kaltaista organisaatiota pystymme käyttämään useissa tilanteissa referenssinä seuratoiminnassa.

– Tulevaisuudelta odotamme HJK:n menestystä myös Euroopasta, ja saamme olla yhdessä kehittämässä suomalaista futiskulttuuria eteenpäin, Pöysä tiivistää.

Kevin Kouassivi-Benissan - HJK Helsinki. Photo: © HJK Store