HJK ja Elite Varainhoito tekevät hyvää yhdessä
Helsingin Jalkapalloklubi ja Elite Varainhoito syventävät pitkäaikaista yhteistyötään lisäämällä panostuksiaan yhteiskuntavastuullisessa toiminnassa. Tällä kaudella jokaisesta HJK:n kotiottelussaan tekemästä maalista Elite Varainhoito lahjoittaa 100 euroa HJK:n vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta tukevaan Aulis Rytkönen -rahastoon. Lisäksi HJK ja Elite auttavat peliuransa loppupuolella olevia pääsemään kiinni opiskeluihin tai siirtymään muuhun työelämään.

Aulis Rytkönen -rahaston tarkoituksena on nostaa esille yhteiskuntavastuullisen toiminnan tärkeys, ja tukea eritysesti heikommassa taloudellisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksessa. Rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on suomalaisen jalkapallon legenda, joka oli myös ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen.

– Reilun kahden toimintavuoden aikana rahasto on stipendien avulla auttanut jo 112 nuorta pelaajaa jatkamaan harrastustaan. On hienoa päästä tukemaan näin arvokasta asiaa, joten toivottavasti HJK:n kausi jatkuu runsasmaalisena, sanoo Elite Varainhoito Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Markku Aittola.

Peliuransa loppupuolella oleville pelaajille tarjottavassa henkilökohtaisessa ura- ja koulutusvalmennuksessa ovat tällä hetkellä pelaajalegendat Ville Wallen ja Teemu Tainio. Molemmat ovat jo töissä HJK:ssa. Jatkossa on tarkoitus ottaa hakemusten perusteella koulutukseen myös muita sopivia henkilöitä lopettaneista tai vielä pelaavista HJK:n pelaajista. Tavoitteena on, että siirtyminen pelaajauran jälkeiseen elämään tapahtuu mahdollisimman sujuvasti.

– Pelaajat panevat kaiken peliin jalkapallon vuoksi ja seuran täytyy kantaa silloin myös vastuuta, mitä tapahtuu pelaajauran jälkeen. Uskomme, että tällaiset yhteistyömuodot ja investoinnit ihmisten tulevaisuuteen tuovat lopulta kaikille parhaan mahdollisen hyödyn, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti toteaa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Aki Riihilahti
HJK Oy
toimitusjohtaja
[email protected]

Markku Aittola
Elite Varainhoito Oyj
markkinointi- ja viestintäjohtaja
[email protected]