HJK ja Honka tasasivat pisteet

Viihdyttävästä ja vauhdikkaasta pelistä ei paikkoja ja tunnetta puuttunut.

HJK vs Honka – Katso kooste ottelusta

HJK vs Honka 1-1 (0-1)

Edellisessä ottelussaan KuPSin upeasti kaatanut HJK lähti hakemaan jatkoa hyville otteille, kun vieraaksi Helsinkiin saapui Honka. Vastakkain olivat kaksi Veikkausliigassa vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta, ja tälläkin kertaa täysosumat olivat harvassa.

Ensimmäinen puoliaika

Edellisenä sunnuntaina Klubin peli oli Kuopiossa erinomaisella tasolla ja joukkue lähtikin Honka-kamppailuun tismalleen samalla avauskokoonpanolla, muodoltaan 4-4-2.

Ottelu lähti käyntiin kovalla tempolla ja Klubi loi ensimmäisenä tekopaikat. Kolmannella minuutilla Roope Riski pääsi kokeilemaan kahdesti, mutta yritykset kilpistyivät Honka-puolustajaan ja maalivahti Timothy Murrayn syliin. Heti perään kärkiduon toinen osapuoli Tim Väyrynen kokeili boksin ulkopuolelta, mutta veto pamahti ylärimaan.

Murray venyi erinomaiseen torjuntaan myös reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Honka-vahti nollasi Ferhan Hasanin puolittaiseen läpiajoon vapauttaman Roope Riskin laukauksen.

Vaikka alku mentiinkin isäntien hallussa, niin Honka iski ensimmäisestä paikastaan maalin. Antonio Reguero avasi huolimattomasti ja vieraiden prässi pääsi katkaisemaan syötön, ja lopulta Jean Dongoulla oli helppo työ iskeä pallo tyhjään rysään.

Avausmaalin jälkeen peli jatkui kiivaana. Ensiksi HJK otti pallonhallinnan täydellisesti itselleen ja pakotti Hongan koko miehistön laskemaan aivan vieraiden boksin tuntumaan. Seuraavaksi Honka puolestaan loi hyvän hyökkäyksen, ja Reguero joutui venymään parhaimpaansa estääkseen Borjas Martinin noston leijailemisen verkon perukoille.

Ensimmäinen nelivitonen jatkui loppuun saakka hienoisessa HJK:n hallinnassa, mutta isännät eivät onnistuneet rikkomaan kuparistaan. Klubin pelinavaus sujui mainiosti läpi jakson ja erityisesti Nikolai Alhoa ja Luis Murilloa pystyttiin hyödyntämään laidoillaan hyökkäyssuuntaan.

Hongalla oli muutama laadukas hyökkäys, mutta Klubin kannalta harmillisen maalin ohella vieraat eivät juurikaan paraatipaikoilla juhlineet.

Rasmus Schüller - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Rasmus Schüller

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä toiseen. HJK teki ensimmäisen vaihtonsa jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Lucas Lingman korvasi erinomaisesti keskikentällä pelanneen Bubacarin.

Vaihto tuottikin nopeasti tulosta, kun vain pari minuuttia sen jälkeen HJK sai kulmapotkun. Rasmus Schüller pelasi sen nopeasti Lingmanille boksin reunalle, joka lähetti keskityksen maalinedustalle. Paikalla aivan vapaana oli toppari Miro Tenho, jonka pusku painui vastustamattomasti takakulmaan ohi Murrayn. Maali oli Tenholle ensimmäinen Veikkausliigassa Klubin paidassa.

Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Miro Tenho

Heti perään Hasanilla oli erinomainen paikka viedä HJK välittömästi johtoon, mutta pohjois-makedonialainen ei onnistunut survomaan Väyrysen poikkisyöttöä maalinedustalla sisään.

HJK:n pitkän hallintajakson jälkeen Honkakin pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Espoolaiset loivat parikin vaarallista vastahyökkäystä, mutta Klubin puolustus kesti.

Klubi loi jälleen hyvän paineen noin vartti ennen täyttä aikaa. Alho pääsi kokeilemaan kahdesti kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Murray ennätti kummankin boksin takaa lähteneen vedon tielle.

Käynnissä oli 83. minuutti, kun Hongan Dongoulle avautui todellinen tekopaikka, mutta Reguero torjui ilmiömäisesti läheltä tulleen vedon.

Heti perään Klubi suoritti tuplavaihdon, kun Atom ja Eetu Vertainen tulivat Hasanin, sekä Roope Riskin tilalle. Varsinaisen peliajan täyttyessä Ivan Ostojić korvasi maalintekijä Tenhon puolustuksessa.

Enempää maaleja ei Bolt Arenan illassa lopulta nähty useista tekopaikoista huolimatta ja pisteiden jakoon päädyttiin 1-1 lukemin.

Kokonaisuudessaan Helsingissä nähtiin viihdyttävä ja vauhdikas peli, josta ei paikkoja ja tunnetta uupunut. HJK hallitsi hienoisesti avausjaksoa, mutta toinen nelivitonen eteni Klubin yhtä pidempää hallintajaksoa lukuunottamatta hyvinkin tasaisissa merkeissä.

– Meiltä vahva alku ja luotiin 3–4 todella hyvää paikkaa. Vastustajan maali tuli täysin vastoin pelin kulkuaja usein sellaisen vaikutus on vähän lamaannuttava emmekä ensimmäisen jakson lopulla saaneet liian montaa vaarallista hyökkäystä lisää, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela

– Toinen jakson alku oli taas meiltä hyvä ja saatiin tasoitus. Loppua kohden meidän raskas viime viikko matkusteluineen näkyi ja väsähdimme. Otimme edelleen isoja riskejä prässätessä monella  pelaajalla, koska halusimme voittaa pelin, mutta emme olleet etenkään leveyssuunnassa riittävän kompakteja, jonka myötä Honka pääsi käyttämään tiloja meidän keskikenttäpelaajien takana ja vaarallisiin hyökkäyksiin, jonka myötä jouduimme juosta vielä enemmän.

– Nyt palaudutaan ja tiistaina taas jatketaan, päättää Koskela ja kääntää jo katseen ensi viikkoon.

Tasapelin myötä Klubi on sarjataulukossa kolmantena, joskin ottelun kärkikaksikkoa vähemmän pelanneena.

Katso ottelun kooste otsikkokuvan videolta. Katso myös Klubin maalivahti Antonio Regueron haastattelu:

Antonio Reguero haastattelussa ottelun jälkeen

19′ Dongou 0-1
56′ Tenho 1-1

HJK:n avauskokoonpano: Reguero – Murillo, O’Shaughnessy, Tenho, Alho – Hasani (84. Atom), Schüller, Bubacar (53. Lingman), Ri Riski – Väyrynen, Ro Riski (84. Vertainen)

HJK pelaa seuraavan kerran tiistaina 18.8., kun Klubi matkaa Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30.