HJK ja Jaro jäivät maalittomaan tasapeliin

Mestaruustaistelu tiivistyy entisestään, kun molemmat kärkijoukkueet HJK ja Inter jäivät omissa otteluissaan maalittomiin tasapeleihin: tiukasti puolustanut Jaro piti HJK:n nollilla, MYPA onnistui kotiottelussan pitämään Interin kurissa.

HJK sai otteluun erittäin hyvän alun. Kotijoukkueen peli pyöri ensimmäisen 20 minuutin ajan komeasti, pallo liikkui ja muutamia hyviä maalipaikkojakin syntyi. Yksi parhaista avautui laitalinkki Demba Savagelle, joka pääsi puskemaan avausjaksolla keskityksen läheltä maalia, mutta HJK:n harmiksi ohi.

Kun kotijoukkue ei hyvästä pallonhallinnastaan huolimatta onnistunut luomaan tarpeeksi hyviä paikkoja, pääsi vierailija Jaro peliin jatkuvasti paremmin ja paremmin mukaan. Erityisen vaarallinen oli iso kärki Frank Jonke, joka oli puskea Jaron johtoon avausjakson loppupuolella. Vain Ville Wallénin venytys piti tilanteen nollissa.

Toisella jaksolla myös sade toi oman vivahteensa peliin. Kentästä tuli entistä liukkaampi ja monet syötöt sujahtivat rajoista yli. Jaro myös tiivisti pakkaansa entistä enemmän, eikä HJK:lle jäänyt tilaa pallon pyörittämiseen. Maaliin pallo kuitenkin löysi tiensä toisen jakson puolivälissä, mutta Juho Mäkelän iskemä maali hylättiin paitsiona.

Lopussa HJK oli joukkueista lähempänä maalia. Loppukirin aikana keskityksiä sateli maalille, mutta jatkuvasti hieman väärään osoitteeseen.

Pelissä päädyttiin pistejakoon HJK:n hallinnan ja Jaron erittäin tiukan puolustamisen jälkeen. HJK pysyy kuitenkin kärkikamppailussa mukana, sillä myös sarjajohtaja Inter jäi maalittomaan tasapeliin MYPA:n kanssa. Jaro puolestaan katkaisi Helsingissä viiden ottelun tappioputkensa.

HJK-FF Jaro 0-0

HJK: Wallén, Sumusalo, Lahti, Hakanpää, Sorsa, Mattila (76′ Perovuo (v)), Väyrynen, Zeneli (60′ Mannström), Savage, Mäkelä, Sadik (60′ Pohjanpalo)