HJK ja Kotkamills matkaavat kohti muovitonta stadionia

HJK ja täysin kierrätettävää elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills ovat sopineet yhteistyöstä, jolla HJK tavoittelee otteluissaan merkittävää hiilijalanjäljen pienentämistä jo tulevalla kaudella.

HJK ja Kotkamills
Changing the game, cup by cup.

HJK julkaisi joulukuussa 2019 ympäristövastuuohjelman ja konkreettiset toimenpiteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tavoitteena on pienentää päästöjä vuoden 2020 aikana 20 prosenttia, ja loput päästöistä hyvitetään EU:n päästökaupan kautta. HJK:n tähtäimessä ovat kokonaan hiilineutraalit edustusjoukkueet vuoteen 2025 mennessä.

– Yhteistyö Kotkamillsin kanssa on osa HJK:n ympäristövastuuohjelmaa ja merkittävä askel muovipäästöjen pienentämiseksi. Vuoden aikana Bolt Arenalla kulutetaan 150 000 kertakäyttöistä juoma-astiaa oluen, virvoitusjuomien ja kahvin tarjoilussa. Kotkamillsin avulla voimme päästä eroon muovituopeista ja muovipinnoitetuista kupeista ja mukeista, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Kotkamillsille yhteistyö urheiluseurojen kanssa on jo tuttua, sillä Englannin Valioliigassa pelaava Norwich City FC ilmoitti tammikuussa korvaavansa ensi kauden alusta lähtien kertakäyttöiset muovikupit Kotkamillsin ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla. Myös jääkiekkoliigassa pelaava KooKoo pyrkii vähentämään kotiotteluidensa muovijätettä mahdollisimman lähelle nollaa pääyhteistyökumppaninsa Kotkamillsin kanssa.

– On hienoa huomata, kuinka urheiluseurat kantavat vastuuta ekologisesta jälleenrakennuksesta. HJK:lla on suurena suomalaisena jalkapalloseurana ja juniorikasvattajana merkittävä rooli uudenlaisen, kestävän kehityksen ja kierrätyksen ajattelutavan rakentamisessa kuluttajille, toteaa Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Kotkamillsin ja HJK:n yhteistyöstä kerrotaan tarkemmin pakkausalan PacTec-messuilla 11.-12. maaliskuuta 2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kotkamillsin ja HJK:n edustajat ovat tavattavissa osastolla 3a39. Osastolla voi tutustua myös Kotkamillsin kartongista valmistettuihin Dolean täysin kierrätettäviin pilleihin. Sinebrychoff tarjoilee osastolla alkoholitonta olutta Cukcan ISLA®-kartongista valmistamista kupeista.

kotkamills.com »

Lisätietoja:
Markku Hämäläinen, toimitusjohtaja, Kotkamills, +358 40 721 0548
Sami Smolander, kaupallinen johtaja, HJK, +358 400 685 532