HJK ja Lahti maalittomaan pistejakoon

HJK aloitti kokoonpanolla: maalissa Wallén, Rafinha, Ojala, Magnusson, Sumusalo, keskikentällä Medo, Saarinen, Bah ja Westö ja kärjessä Mäkelä ja Hoesen.
Ottelun alku oli kohtalaisen rauhallinen, ja molemmat joukkueet ottivat tuntumaa sateen kastelemaan Finnair Stadiumin tekonurmeen.
Ensimmäinen hyvä paikka avautui Danny Hoesenille ottelun kahdeksannella minuutilla kun mies pääsi kokeilemaan laukausta noin 20 metristä. Laukaus kuitenkin suuntautui ohi oikean ylänurkan.
Vartin pelin jälkeen ensin HJK:lla ja Medolla oli hyvä laukaisupaikka, josta tuloksena oli kulma. Kulman jälkitilanteesta Lahti pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta ei onnistunut. Siitäkin tuloksena oli vain kulma.
Ensimmäisen jakson aikana pelin hallinta vaihteli kun sekä HJK että Lahti pyrkivät pitämään palloa ja prässäämään toisen pelinrakentelua aktiivisesti. Kaikean kaikkiaan maalipaikat ensimmäisellä jaksolla jäivät vähiin. HJK:n aktiivisin oli Medo, joka haki muutamaan otteeseen hyviä laukaisupaikkoja, joko itse kuljetuksien päätteeksi tai muiden avustuksella.
Lahden vaarallisimmat paikat syntyivät kärkipelaaja Rafaelille ja laituri Drilon Shalalle.
Tauolle asteltiin sadesäässä ja maalittomassa tilanteessa.
Toiselle jaksolle molemmat joukkueet piristyivät selvästi ja myös maalipaikkoja syntyi tiuhaan tahtiin jatkuvasti.
Noin 50 minuutin kohdalla HJK:n Johannes Westö väläytteli kahdesti. Molemmilla kerroilla hän ajoi rohkeasti pallon kanssa kohden Lahden rangaistusaluetta ja laukoi puolivaarallisesti. Myös Juho Mäkelä laukoi kerran, mutta päin Lahden maalivahtia Juha Tuomea.
Lahden toisen jakson paras paikka syntyi, kun kapteeni Jukka Vanninen pääsi kulman jälkitilanteesta tykittämään pallon ilmasta noin 25 metristä HJK-maaln ylärimaan, josta pallo pomppasi vaarallisesti HJK:n maaliviivalle.
Vartti ennen loppua alkoi tapahtua. HJK pääsi luomaan hyvää painetta Lahden päähän, mikä huipentui Danny Hoesenin sijoittaessa pallon maaliin maalin edestä. Linjatuomarin lippu oli kuitenkin noussut, eikä maalia hyväksytty. HJK-paineen keskellä Lahden Rafaelilla oli myös huippupaikka toisessa päässä.
84. minuutilla Lahden Riku Heini pääsi nokikkain HJK-maalivahti Ville Wallenin kanssa. Wallun upea reaktiotorjunta piti HJK-maalin puhtaana.
Vielä 88. minuutilla HJK:n Medo pääsi yrittämään laukausta, mutta jälleen ilman tulosta.
Molempien joukkueiden aggressiivisen loppurytinän jälkeen tilanne pysyi kuitenkin maalittomana, joten pisteet vauhdikkaassa ottelussa jaettiin.
HJK-FC Lahti 0-0


IL-leijonat:
*** Mikko Sumusalo, HJK
**   Sebastian Sorsa, HJK
*     Jukka Vanninen, Lahti
HJK: Wallén, Rafinha, Ojala, Magnusson, Sumusalo, Medo, Saarinen (-> 59’ Fowler), Westö (-> 59’ Sorsa), Bah, Hoesen, Mäkelä (-> 80’ Parikka)
Auta parantamaan HJK:n ottelutapahtumia 
antamalla palautetta HJK-Lahti -ottelutapahtumasta täällä: https://www.hjk.fi/uutiset/7849/1