HJK putosi Champions Leaguen karsinnoista, mutta europelit jatkuvat Europa Leaguen karsinnoissa – Koskela: ”Erinomainen esitys meiltä, ja olen todella ylpeä joukkueesta.”

Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Miro Tenho

HJK vs Malmö 2-2 (agg. 3-4)

Uljas tasapeli Bolt Arenalla ei aivan riittänyt jatkopaikkaan Champions Leaguessa. HJK taisteli mutta taipui lopulta Malmölle niukasti yhteismaalein 3-4.

HJK:n peli sai täydellisen alun. Heti 1. minuutilla sai kulman, ja Lucas Lingmanin lähettämä keskitys löysi Miro Tenhon, joka puski Klubin 1-0 johtoon. Bolt Arenan valkeaa pukeutunut yleisö suorastaan räjähti!

Luis Carlos Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Luis Carlos Murillo

Ottelun 10. minuutilla muuten hyviä otteita esittänyt Klubimiehistö hieman nukahti. Malmön Christiansen pääsi tasoittamaan ottelun alueen sisältä hyvällä vedolla etunurkkaan ohi HJK:n maalivahti Jakob Tånnanderin.

Bolt Arenan yleisö vaikeni, mutta vain hetkeksi, sillä yleisön kannustaessa HJK jatkoi erinomaisia otteita, painoi pelin Malmön päätyy. Lisäosumia ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla enää nähty.

Riku Riski, Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Riku Riski ja Toni Koskela

Toinen puoliaika jatkui Klubin hallinnassa. Klubi esiintyi energisesti ja aggressiivisesti ja loi useampiakin erinomaisia maalipaikkoja. Maalit olivat kuitenkin tiukassa.

Viimeinen vartti alkoi HJK:n kannalta harmillisesti, kun Malmön Birmančević vei vieraat 2-1 johtoon. Hiljentynyt katsomo kuitenkin räjähti uudestaan heti parin minuutin päästä, kun vaihdosta peliin tullut Riku Riski tasoitti ottelun Lucas Lingmanin hienosta syötöstä.

David Browne, Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne ja Riku Riski

HJK:n hyvä ote ja hieno taistelu jatkui aivan viime minuuteille asti, mutta maalipuiden väliin palloa ei saatu. Pari outoa tuomariratkaisua jäi myös mietityttämään, sillä sekä HJK:n David Browne että Riku Riski kaadettiin rangaistusalueella tilanteista, joista usein vihelletään pilkku.

– Erinomainen esitys meiltä, ja olen todella ylpeä joukkueesta. Oltiin tänään selvästi parempi joukkue erittäin hyvää vastustajaa vastaan, ja oli todella pienestä kiinni, että se olisi ansaitusti palkittu. Torstaina ratkeaa, missä meidän euromatka jatkuu. Tästä on otettava mukaan itseluottamusta lohkopaikan saavuttamiseksi, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK:n europelit jatkuvat UEFA Europa Leaguen karsintojen kolmannella kierroksella, jossa vastaan tulee häviäjä otteluparista Olympiacos FC (GRE) / Neftçi PFK (AZE). Ottelupari alkaa vierasottelulla joko tiistaina 3.8. Azerbaidžanissa tai torstaina 5.8. Kreikassa, ja jatkuu kotiottelulla Bolt Arenalla torstaina 12.8.2021 kello 19.00.

Valtteri Moren - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Valtteri Moren

HJK:n seuraava ottelu on Veikkausliigan kotimatsi SJK:ta vastaan ensi lauantaina 31.7. kello 17.00. Osta lippu matsiin HJK:n lippukaupasta »

Tie lohkovaiheeseen

HJK vs MALMÖ 2-2 (1-1) (agg. 3-4)

1′ Tenho 1-0
10′ Christiansen 1-1
76′ Birmančević 2-1
78′ Riski 2-2

HJK:n kokoonpano: Tånnander; O’Shaughnessy, Jair Silva, Lingman, Riski Ro, Murillo (77. Riski Ri), Tenho, Moren, Browne, Valenčič, Atom (84. Olusanya).