HJK ja Nooa Laine sopimukseen

Nuorten maajoukkuepelaaja Nooa Laine liittyy Klubi 04:n miehistöön.

Nooa Laine Klubi 04:n riveihin.

Vuonna 2002 syntynyt Nooa Laine siirtyy JJK:sta HJK:n organisaatioon. Laine on pelannut JJK:ssa jo kortteliliigassa, kävi välillä Blackbirdissä ja tuli takaisin 2012 JJK:n mukaan. Seitsemäntenä JJK vuotenaan Laine pelasi 15 peliä Miesten Ykkösessä. Talven 2019 02-maajoukkuepelaaja on pelannut JJK B-junioreissa auttaen JJK B-juniorit SM-sarjaan.

– HJK oli miettinyt ja suunnitellut tosi tarkkaan, että miten mä kehityn ja etenen mun uralla ja mitä kaikkea sen eteen pitää tehdä. Muutenkin klubissa on paljon tuttuja ja siinäkin mielessä on helpompi siirtyä, kertoo Nooa Laine.

Laine tulee HJK:ssa Klubi 04:n joukkueeseen. Hän on pelannut pääasiassa 10-paikalla ja hyökkääjänä, mutta laiturin paikkakin on hyvin mahdollinen

– Vielä on Nooalla paljon opeteltavaa ja niitä lähdetään nyt työstämään. Tiedän että Nooa voi oppia näitä asioita. Pallottomana Nooa voi olla vielä paljon parempi, HJK:n talenttivalmentaja Jarkko Jokiranta toteaa.

– Nyt kun JJK:n edustusjoukkue putosi Kolmoseen, niin Nooan oli myös JJK valmentajien mielestä hyvä siirtyä toiseen ympäristöön. Arvostan paljon JJK valmentajien halua miettiä pelaajan kehittymistä. Nooa on koordinatiivisesti hyvä ja taitava kuljettamaan palloa. Ennen kaikkea Nooa on valmis laittamaan itsensä likoon ja hyvin määrätietoinen kaikessa tekemisessään. Ympäristö on nyt vielä pykälän vaativampi ja pelaajat ympärillä hyvin tavoitteellisia, se sopii Nooalle loistavasti, Jokiranta päättää.

– Nooa Laine on pelaaja, jota olemme seuranneet pitkään ja tunnemme hänet aika hyvin. Mielenkiinnolla aloitamme yhteisen työnteon, jossa pyrimme auttamaan Nooaa kohti jalkapalloammattilaisuutta, kertoo Klubi 04 päävalmentaja Mikko Mannila.

Laineen omat tavoitteet ensimmäiselle HJK kaudelle ovat päästä pelaamaan Klubi 04:ssä paljon ja pysyä kunnossa koko kausi. Välillä vaivannut nivusvamma pitääkin hoitaa ensimmäisenä täysin kuntoon.