HJK ja SJK maalittomaan pistejakoon

Klubi ei löytänyt työkaluja tiiviin SJK-puolustuksen murtamiseksi.

Miro Tenho oli mies paikallaan Klubin alakerrassa.

HJK vs SJK 0–0 (0–0)
Yleisömäärä
: 5639
Lue Koskelan kommentit tästä.

Pettymys oli päällimmäinen tunne pelaajiston sekä yleisön kasvoilla, kun HJK pelasi neljännen perättäisen voitottoman ottelunsa. Viimeiseen seitsemään otteluun voittoja on irronnut vain yksi. Samalla ero kärkeen kasvoi entisestään, kun KuPS voitti oman ottelunsa FC Hakaa vastaan.

Matti Peltola HJK TV:n haastattelussa.

Veikkausliigan kärkikamppailu veti mukavasti yleisöä Bolt Arenan lehtereille, ja Junnupäädyssä nähtiin ennätysmäärä nuoria futareita. Reilut 5600 katsojaa joutuivat kuitenkin todistamaan hyvin tapahtumaköyhän näytelmän. Tilastoihin merkittiin toki yhteensä 17 laukausta – joista seitsemän kohti maalia –, mutta rehellisyyden nimissä kumpikaan maalivahti ei joutunut venymään kummoisiin torjuntoihin.

– Oli todella siisti tunnelma. Kannattajat kannustivat ja pitivät hienosti ääntä läpi ottelun. Tuntuu hienolta, että myös noin paljon nuoria futispelaajan alkuja oli saapunut katsomaan matsia. Muistan itsekin, kun olin junnuna katsomassa pelejä. On tärkeää antaa nuorille huomiota matsin jälkeen, se tekee heidät iloiseksi, totesi Tuomas Ollila.

Yleisö tuki kotijoukkuetta loppuun saakka.

SJK aloitti hyvin ja onnistui aiheuttamaan fyysisyydellään ongelmia Klubille. Vierailijat saivat muutaman mahdollisuuden erikoistilanteista, mutta todellista vaaraa ei Dejan Ilievin maalille syntynyt. Kerran pohjoismakedonialainen joutui torjumaan, kun Jeremiah Streng sai jatkettua etuvarpaallaan pallon kohti HJK:n maalia. Varmasti maalinsuulla pelanneelle Ilieville tilastoitiin kauden toinen nollapeli, ja mies valittiin myös ottelun Hyvän Tuulen pelaajaksi.

HJK:n kone alkoi käynnistyä 10 minuutin jälkeen, ja keskialueen miekkailu muuttui Klubin pidemmiksi syöttöketjuiksi SJK:n kenttäpuoliskolla. Klubikaan ei onnistunut kunnollisia maalipaikkoja luomaan: Matti Peltola ja Lucas Lingman laukoivat vuorollaan, mutta SJK-vahti Ovie Ejeheri selvitti tilanteet vaivatta.

Tuomas Ollila.

Ensimmäisen jakson loppua voisi kuvailla aaltoilevaksi, ja molemmilla ryhmillä oli omat hallintajaksonsa. Iliev nappasi Pyry Hannolan kaukolaukauksen, ja toisella maalilla Ejeheri torjui Bojan Radulovicin yrityksen. Santeri Hostikka rakenteli vielä aivan jakson lopussa hyvän tilanteen Tuomas Ollilalle, joka latasi pallon kuitenkin yli etuyläkulmasta.

– Tänään oli paljon hyvääkin. Pidimme oman pään puhtaana, mutta meidän olisi pitänyt rokottaa omista tonteistamme. Näissä matseissa paikoista pitää tehdä maali, harmitteli Ollila.

Tauko ei muuttanut ottelua isossa kuvassa. Hostikka vaihtui Anthony Olusanyaan, mutta muuten jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäätiin. Peli pyöri kyllä jatkuvasti SJK:n puolustuskolmanneksella, mutta samalla käytännössä mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Loukkaantumisesta toipunut Pyry Soiri palasi Klubin avauskokoonpanoon.

Ottelun paras maalipaikka syntyi vajaan tunnin kohdalla Topi Keskisen yksilösuorituksesta. Keskinen meni boksin rajalla heittämällä ohi SJK-toppari Terry Yegbestä ja laukoi kohti alanurkkaa, mutta Ejeheri venyi torjuntaan.

Viimeinen puolituntinen ei ihmeitä tarjonnut, kun Klubi ei kerta kaikkiaan löytänyt työkaluja SJK:n puolustuksen murtamiseen. Näennäisesti potentiaalisia aihioita syntyi muutamia, mutta viimeiset ratkaisut olivat liian usein luokattomia. SJK oli lopussa lähempänä voittomaalia, kun Ollila siivosi Jaime Morenon ohjauksen maaliviivan tuntumasta noin viisi minuuttia ennen loppua.

Ottelu oli fyysinen.

HJK vs SJK 0–0 (0–0)

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Pyry Soiri (72’ Miska Ylitolva), Joona Toivio, Miro Tenho, Tuomas Ollila – Santeri Hostikka (46’ Anthony Olusanya), Matti Peltola, Lucas Lingman (72’ Georgios Kanellopoulos), Perparim Hetemaj (87’ Roope Riski) – Bojan Radulovic, Topi Keskinen

Tasainen matsi Bolt Arenalla päättyi lopulta tasan. Katso kooste ottelusta.