HJK ja Suunto yhteistyöhön

HJK ja suomalainen kelloalan yritys Suunto ovat solmineet vuoden 2015 kattavan yhteistyösopimuksen. HJK käyttää Suomessa valmistettuja Suunto Ambit3 Sport -GPS-kelloja harjoittelussaan. Ambit3 kellolla pelaajien suoritustasoa seurataan harjoitellessa ja analysoidaan unenaikaista palautumista.

Yksi tämän kauden isoista valmennuksellisista teemoista on ollut palautumisen maksimointi ja Suunnon avulla tämäkin osa-alue on entistä paremmilla kantimilla. HJK:n edustusjoukkue on käyttänyt kelloja jo reilun kuukauden ajan ja edustusjoukkueen fyysinen valmentaja Jaakko Piensoho on ollut tyytyväinen uusiin laitteisiin.

-Ambit3 kellojen avulla pystymme seuraamaan hyvin pelaajien syke –ja palautumistietoja ja reagoimaan epäkohtiin nopeasti. Yksi suuri syy, miksi otimme nämä kellot käyttöömme on se, että meillä on myös paljon nuoria pelaajia. Haluamme tavallaan opettaa heidät käyttämään kelloja ja näin seuraamaan omia treenejään. Nuorille pelaajille optimaalinen palautuminen ei tule välttämättä vielä itsestään ja siinä tällainen apukeino on iso apu, kertoo HJK:n fyysinen valmentaja Jaakko Piensoho.

Aktiivisen seurannan avulla nähdään myös hyvin, jos jollain pelaajilla alkaa olemaan ylirasituksen oireita ja niihin päästään puuttumaan tarpeeksi ajoissa. Alkukauden aikana loukkaantuneina olleet pelaajat ovat käyttäneet omissa harjotteissaan kelloja aktiivisesti. Pelaajat seuraavat itse järjestelmän keräämiä tietoja, jotka tallentuvat movescount-tilille, jonka kautta pelaajat pääsevät tarkastelemaan tuloksia mm. Puhelimiensa kautta.

-Itse tykkään tosi paljon käyttää Ambit3 kelloja. Kaikki on tehty käyttäjälle tosi helpoksi, kun voi esim. oman puhelimen avulla seurata treenimääriä ja kaikkea muuta informaatiota, mitä kellot keräävät. Vähän kuin pitäisi harjoituspäiväkirjaa, paitsi että kaikki käy melkeinpä itsestään. Päivittämällä kelloon tarkasti omat tiedot pääsee myös seuraamaan myös energiakulutuksia, joiden perusteella sitten saa välillä nostaa ruokailumääriä, kertoo HJK:n keskuspuolustaja Tapio Heikkilä.