HJK jatkaa sarjakärjessä – MYPA kaatui 2-0

HJK jatkaa sunnuntai-illan MYPA-ottelun jälkeen Veikkausliigan piikkipaikalla. MYPA kaatui komealla pelillä 2-0 katsomoiden 2250 silmäparin edessä. HJK:n maaleista vastasivat Erfan Zeneli ja Dawda Bah.
HJK lähti otteluun muutamalla muutoksella aikaisempien otteluiden kokoonpanoihin. Maalissa aloitti Wallén, puolustuksessa Rafinha, Moren, Ojala ja Kansikas, keskikentällä Fowler, Medo, Sorsa ja Bah sekä kärjessä Zeneli ja Mäkelä.
HJK otti pelin täydellisesti haltuunsa jo alkuminuuteista lähtien. MYPA ei saanut peliään rullaamaan ja kotijoukkue sai rakennella omia hyökkäyksiään lyhyillä syötöillä.
Ensimmäinen huippupaikka nähtiin 19.minuutin jälkeen. Medo sai pallon noin 30 metriin, siirsi itselleen pienen ja laukoi, mutta pallo kilahti tolpasta MYPA-vahti Johanssonin näppeihin.
Myös MYPA sai oman paikkansa 25. minuutin jälkeen, kun Konsta Hietanen nosti vaikean pallon HJK-maalille. Ville Wallén joutui nostamaan pallon yli päätyrajasta.
Ottelun ensimmäinen maali syntyi 33. minuutilla. Dawda Bah kikkaili vasemmalla laidalla ja lähetti ovelan syötön maata pitkin MYPAn maalinedustan läpi. Takatolpalta löytyi Erfan Zeneli, joka liukui pallon maaliin.
Parivaljakko Bah ja Zeneli oli jatkuvasti vaarallinen ja MYPA-puolustuksen kiusana. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa kuitenkin toisen jakson ensimmäiselle minuutille. Ensin Bah ja Mäkelä pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla, jonka jälkeen Bah pelasi seinän Zenelin kanssa ja pääsi läpi vasemmalta. Tarkka sijoitus oikeaan alakulmaan vei HJK:n jo 2-0 -johtoon.
Toisella jaksolla MYPA väsyi, eikä onnistunut saamaan pelin juonesta ollenkaan kiinni. Juho Mäkelälle avautui loistava paikka viedä HJK kolmen maalin johtoon, mutta hyökkääjän pusku kimposi ylärimasta yli.
Loppua kohden molemmat joukkueet vaihtoivat pelaajia ja pelin rytmi sekoittui. HJK:n Antti Muurinen vaihtoi pirteän pelin pelanneen Erfan Zenelin tilalle Jarno Parikan, hyökkääjä Juho Mäkelän tilalle Aki Riihilahden sekä lievän loukkaantumisen saaneen Dawda Bah’n tilalle liigadebyyttinsä tehneen David Ramadingayen. Onnistuneen liigadebyytin teki myös koko pelin tarkasti pelannut toppari Valtteri Moren, joka sai esityksestään paljon kehuja.
HJK nappasi puhtaasti kolme pistettä ja vankisti asemiaan sarjakärjessä.

HJK-MYPA 2-0 (1-0)

33′ Zeneli 1-0