HJK joutui pettymään Stadin Derbyssä

Toni Koskela: ”Turhauttava tappio. Luotiin riittävästi paikkoja voittaa peli, mutta ei onnistuttu tekemään maaleja”

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jair Silva

HJK pelasi toiseksi viimeisen runkosarjan kamppailunsa keskiviikkona Bolt Arenalla, jossa tunnelma oli taatun lämmin, kun vuorossa oli kauden toinen Stadin Derby paikallisvastustaja HIFK:ta vastaan.

HJK:n avauskokoonpano oli kokenut muutoksia sunnuntaisesta Honka-kamppailusta. Derbyssä avaukseen nousivat Luis Murillo, Bubacar Djaló, Sebastian Dahlström, Santeri Hostikka ja Casper Terho.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho

Ottelu lähti käyntiin sähköisesti ja Klubi onnistui hankkimaan välittömästi kaksi kulmapotkua. HIFK:n puolustuksella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia tilanteiden purussa.

HJK loi ensimmäisen kunnon tekopaikan 20. minuutilla. Terho harhautteli itsensä oikealta laidalta keskityspaikkaan ja tarjoili boksiin Roope Riskille, jonka suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui kuitenkin niukasti etukulmasta ohi. Vain pari minuuttia myöhemmin Sparv kokeili kaukaa, mutta Calum Ward HIFK:n maalilla torjui vedon ongelmitta.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

Vierailija HIFK sai hyökkäykseensä uutta tehoa avausjakson edetessä ja onnistuikin iskemään ottelun avausosuman reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Maalinedustalle yksin unohtunut Kei Kamara pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pallon Hugo Kedon selän taakse.

Seuraavaksi oli jälleen Riskin paikka koittaa maalintekoa. Tällä kertaa Dahlström antoi erinomaisen syötön hyökkääjälle, mutta Ward onnistui vaivoin torjumaan Riskin laukauksen.

HJK jatkoi painostustaan jakson lopun häämöttäessä, ja Terholle avautui erinomainen tekopaikka Jairin syötöstä. Nuorukaisen laukaus painui kuitenkin harmillisesti suoraan Wardin syliin.

HJK ei selvästä hallinnasta huolimatta onnistunut tasoittamaan ottelua ennen taukovihellystä ja tauolle siirryttiin HIFK:n johdossa.

Klubi hallitsi ensimmäistä nelivitosta, mutta HIFK oli tehokkaampi. HJK onnistui murtautumaan useasti laadukkaisiin tekopaikkoihin, mutta viimeistelyistä uupui kliinisyys.

Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Santeri Hostikka

HJK aloitti toisen jakson väkevästi ja pelin painopiste painui Klubipäädyn edessä puolustaneen HIFK:n päätyyn.

Klubin hallitessa ottelua HIFK:n muodostelma laskeutui puolustamaan entistä lähemmäksi omaa maaliaan. Päävalmentaja Toni Koskela reagoi tähän tekemällä ensimmäisen vaihdon ja Filip Valenčič korvasi Dahlströmin kentällä. Pian seurasi toinen vaihto David Brownen tullessa Hostikan tilalle.

HJK:n alkurynnistyksen laannuttua HIFK sai jälleen pallollista peliään parempaan kuntoon, ja tulos oli avausjakson kaltainen. Vierailijat onnistuivat pallonriiston jälkeen pelaamaan jälleen pelivälineen maalinedustalle Kamaran ulottuville, ja sierraleonelainen iski ottelun toisen osumansa liki identtisellä tavalla.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Bubacar Djaló

Välittömästi toisen takaiskun jälkeen Riku Riski vaihdettiin Sparvin tilalle.

Vain muutaman minuutin kentällä oltuaan Riku Riski pääsi vetopaikkaan, mutta Ward oli jälleen tilanteen herra ja torjui vedon kulmapotkuksi.

Vaihdosta sisään tullut Valenčič oli lähellä kaventaa pelin 84. minuutilla, mutta slovenialaisen tulinen vapaapotku kilpistyi maalipuihin.

HJK jatkoi kavennuksen hakemista vimmatusti, mutta HIFK:n puolustus ei ollut Töölön illassa yllätettävissä, ja näin vierailijat veivät täyden pistepotin 2-0 lukemin.

Hugo Keto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Hugo Keto

Kokonaisuudessaan Stadin Derby noudatti jälleen melko tuttua kaavaa. HJK hallitsi, mutta HIFK oli paikoissaan tehokkaampi. Klubi loi ottelussa tarvittavat paikat maalinteolle, mutta Ward maalillaan nollasi sinivalkoisten yritykset kerta toisensa jälkeen.

– Turhauttava tappio, koska pelattiin ihan ok peli, joka oli käytännössä täysin kontrollissa, kertoi Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Luotiin riittävästi paikkoja voittaa peli, mutta ei onnistuttu tekemään maaleja, ja kun meille sattui boksissa kaksi meille epätyypillistä virhettä, niin lopputulos on kaikille valtava pettymys.

KuPS voitti oman ottelunsa Espoossa, joten HJK jatkaa sarjan kärjessä pisteen kuopiolaisten edellä.

HJK pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa sunnuntaina 26.9., kun vieraaksi Helsinkiin saapuu Inter. Ottelu alkaa kello 18:30. Liput HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »