HJK joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin

HJK joutui maanantaina tyytymään kotikentällään tasapelipisteeseen, kun uljaasti taistellut Jaro onnistui pitämään maalinsa puhtaana Klubin kovasta painostuksesta huolimatta. 0-0 päättyneestä ottelusta ei tilanteita puuttunut. Varamiehinen Jaro aloitti pelin vahvasti, mutta alun vaikeuksien jälkeen HJK onnistui luomaan painetta vierasjoukkueen maalille. Jaron puolustus pelasi kuitenkin loistopelin maalivahti Jesse Östin toimiessa viimeisenä lukkona ratkaisevilla hetkillä, ja Klubi jäi ilman kaipaamaansa voitto-osumaa. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström harmitteli joukkueensa vaikeuksia otteluiden ratkaisemisessa.

– Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta, kun tehdään kotona vastustajan maalivahdista kentän paras pelaaja. Viimeisen viiden minuutin aikanakin oli kolme selvää paikkaa, mutta tänään ei mennyt sisään. Ollaan pettyneitä siihen, kun menetetään kaksi pistettä, pahoitteli Boström.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Jaron vahvalla jaksolla. Syvälle HJK:n puoliskolle noussut vierasjoukkue onnistu häiritsemään pelin avaamista ja aiheuttamaan pientä paniikkia Klubin puolustuslinjassa. Puoliajan loppua kohden HJK kuitenkin pystyi kääntämään paineen Jaron maalille. Laukaukset kuitenkin lähtivät pienistä kulmista ja vaikeista asennoista, eikä Öst joutunut huhkimaan onnistuakseen estämään maalien synnyn.

– Meillä oli poikkeuksellisen nihkeä alku kotipelissä. Normaalisti alku on ollut hyvä ja olemme luoneet paikkoja, mutta tänään se oli jostain syystä nihkeä. Kyllä me siinä sitten kasvettiin ja otettiin haltuun peliä, Boström pohdiskeli.

Tauon jälkeen kentälle saapui sisuuntunut HJK. Alkoi tasainen vyöry kohti Jaron maalia ja Öst joutui venymään torjuntaan toisensa jälkeen. Kun maalia ei siltikään kuulunut päävalmentaja Boström reagoi vaihtamalla kentälle Robin Lodin ja Joel Pohjanpalon, ja paine Jaron maalilla kasvoi entisestään. Lodille aukesi heti kaksi paikkaa iskeä ottelun avausmaali, mutta ensin pusku Savagen keskitykseen suuntautui vähän ohi maalista ja hetkeä myöhemmin pallo karkasi juuri kun Lod oli pääsemässä läpi. Viimeisen vartin aikana Jaro vetäytyi täydellisesti kuoreensa HJK:n hakiessa vimmatusti johto-osumaa. Pohjanpalo ei kuitenkaan onnistunut puolittaisesta läpiajostaan, kuten ei myöskään Savage päästyään tökkäämään pallon maalia kohti kulman jälkeisestä ruuhkasta. Öst venyi vielä pariin upeaan torjuntaan sormenpäillään, eivätkä tolpatkaan olleet HJK:n puolella pallon kolahtaessa kahdesti pystypuuhun ja ponnahtaessa väärään suuntaan.

– Ensimmäisen puoliajan suoritukseen ei voi olla tyytyväinen. Toinen taas oli oikein hyvää pelaamista meiltä ja kaikki muu toimi paitsi se viimeinen, että olisi saatu pallo maaliin. Se tietysti kismittää, Boström manasi.

HJK:n pelit jatkuvat torstaina Maarianhaminassa. Kello 18.30 alkavassa pelissä vastaan asettuu sarjassa jo neljänneksi noussut IFK Mariehamn.

Katso kooste ottelusta: HJK TV