HJK joutui tyytymään tasapeliin

Keskiviikkona Belgradissa Mestarien Liigan karsinnoissa taistellut HJK sai vieraakseen lauantaina sarjajumbo VPS:n. Ottelu oli hyvin yksipuoleisesti Klubin hallintaa, mutta VPS onnistui kuitenkin taistelemaan pisteen.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki

HJK vs VPS 1-1

HJK:n avauksessa nähtiin eurokiireiden keskellä runsaasti kierrätystä. Erityisesti keskikentällä ja hyökkäyspäässä olivat miehet vaihtuneet keskiviikolta, kun avauksessa nähtiin muun muassa ensimmäistä kertaa Tim Väyrynen.

Klubi aloitti ottelun äärimmäisen väkevästi ja vierailija VPS oli hätää kärsimässä jo ensimmäisen parin minuutin aikana. Toisella minuutilla Nikolai Alhon keskitys tavoitti Väyrysen, jonka pusku meni vain hienoisesti ohi vieraiden maalin.

Hyvä alku ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja tällä kaudella vielä ilman voittoa oleva VPS pääsi peliin mukaan. Vieraiden Samba Sillah ampui kertaalleen terävästi, mutta pallo painui ohi Maksim Rudakovin vartioiman maalin etukulman.

VPS:n rynnistyksen jälkeen Klubi otti jälleen pelin haltuunsa. Ensiksi Ivan Tarasov kokeili, mutta venäläisen veto painui tolppaa nuollen ohi. Seuraavaksi paikka avautui kulmapotkun jälkitilanteesta Santeri Väänäselle, jonka vedon VPS-vahti Martin Kompalla koppasi komeasti yläkulmasta.

Koko avausjakson vastaanottavana osapuolena ollut VPS onnistui kuitenkin lopulta lisäajalla kaatamaan kylmää vettä Klubin niskaan. Vieraiden kulmapotkun jälkeen pallo pomppi HJK:n boksissa ja Eetu Vertaisen jalka kävi turhan korkealla – pallo pilkulle. Vetäjäksi asettunut Alain Ebwelle onnistui ohittamaan tilanteessa oikein aavistaneen Rudakovin, ja tauolle siirryttiin vieraiden johdossa 0-1.

HJK Helsinki

Toinen jakso alkoi HJK:n täydellisellä hallinnalla, eikä VPS päässyt omalta alueeltaan pallon kanssa. Peli oli ehtinyt kulua noin yhdeksän minuuttia, kun Klubi vihdoin sai helpottavan avausosuman. Erfan Zeneli lähetti kulmapotkun etutolpalle hyvin liikkuneelle Väyryselle, joka nikkasi päällään uransa ensimmäisen maalin HJK:n paidassa.

Välittömästi maalin jälkeen nähtiin Klubin ensimmäinen vaihto, kun Riku Riski tuli Vertaisen tilalle kentälle.

Tasoituksen jälkeen VPS piristyi hetkeksi, mutta todellista vaaraa vaasalaiset eivät onnistuneet Klubin maalille luomaan. Klubi palasikin nopeasti kuskin paikalle ja Riskin tulo kentälle selvästi piristi hyökkäyspeliä. Tiiviisti puolustaneet vieraat pitivät HJK:n kuitenkin pois pahimmalta sektorilta, eikä Kompalla joutunut näyttämään parastaan.

Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin toinen vaihto Evans Mensahin korvatessa Zenelin laidalla. Vain muutama minuutti myöhemmin Akseli Pelvas tuli keskikentällä erinomaisesti taistelleen Väänäsen tilalle.

Klubi metsästi armottomasti johtomaalia ja hyökkäsi laajalla rintamalla. Mensah pääsi kokeilemaan Väyrysen hyvästä tiputuksesta, mutta ghanalaisen veto painui ohi. Vielä aivan ottelun lopussa HJK sai hirmuisen myllytyksen vieraiden maalille, mutta Kompalla onnistui estämään isäntien aikeet ja näin Helsingissä päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin.

HJK:n avauskokoonpano: Rudakov – O’Shaughnessy, Obilor, Rafinha, Alho – Vertainen (55. Riski), Kairinen, Väänänen (82. Pelvas) – Zeneli (79. Mensah), Väyrynen, Tarasov

HJK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 31.7., kun Töölöön vieraaksi saapuu Mestarien Liigan toisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun Crvena Zvezda Serbiasta. Ottelu alkaa kello 19:00.

Liput matsiin: HJK.fi/liput »