HJK kaatoi Hongan 4-0 – ”Tasainen peli kaikilta”

Perjantain pelissä Honka kaatui selvin numeroin 4-0 Talissa. Vahvemmasta joukkueesta ei ollut epäilystäkään, sillä klubilaiset ottivat pelin hallinnan heti alusta saakka ja ratkaisivat pelin jo ensimmäisellä jaksolla.

Vain kahdeksan minuuttia oli pelattu kun Demba Savage pääsi maalin oikealta puolelta päätyyn, syötti maalille, josta Erfan Zeneli sijoitti pallon ohi maalivahti Tuomas Peltosen.

36. minuutilla oli Savagen vuoro viimeistellä. Tällä kertaa tilanne aukesi keskeltä, josta Sebastian Mannström vapautti Savagen läpiajoon eikä tämä epäröinyt vaan nosti pallon maltillisesti Peltosen yli verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin myös HJK:n testimaalivahti Kristian Nicht pääsi mukaan rakentelemaan maalitilannetta. Hän avasi nopealla laitaan Erfan Zenelille, joka pääsi ajamaan laitaa pitkin vapaasti hyökkäysalueelle. Zeneli löysi maalilta Akseli Pelvaksen, joka laukoi ensin pain Peltosta, mutta sai yrittää paluupallosta uudelleen ja tällä kertaa hän sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

Toisella jaksolla joukkueet laskivat pelitempoa, mutta voimasuhteet pysyivät. Honka ei päässyt pelissä oikeastaan kertaakaan yrittämään kunnolla HJK:n nollan murtamista. HJK:n keskikentällä koko pelin uurastaneella Robin Lodilla on syykin selvillä.

– Tänään koko joukkue pelasi erittäin vahvan pelin, onnistujia löytyi laajalta rintamalta ja olimme joukkueena paljon Honkaa parempia, Röbä pohtii.

Lod lukeutui ottelun hahmoihin. Hän pelasi keskikentällä koko ottelun, riisti palloja jatkuvasti ja rakenteli hyökkäyksiä vahvalla syöttöpelillä. Muutamaan maalipaikkaan hänkin pääsi, mutta maalinteko vastuu jäi tällä kertaa hyökkäyspään pelaajille. Myös laidat Savage ja Zeneli olivat perjantaina pelipäällä.

86. minuutilla nähtiin iltapäivän viimeinen ja HJK:n neljäs. Klubi prässäsi hyvin ja kentälle vaihdosta tullut Nikolai Alho pääsi riistoon. Hän ajoi rohkeasti maalille ja syötti Savagelle avopaikkaan.

– Verrattuna siihen ensimmäiseen Honka-otteluun, olimme tänään monella tapaa pirteämpiä. MYPA-peliin verrattuna taas tänään hyökkäyspeli toimi hyvin, Lod sanoo.

Komeasta voitosta huolimatta Klubi-leirissä ollaan maltillisia. Takana on kolme peliä Liigacupia, kolme voittoa, mutta töitä on vielä paljon tekemättä.

– Hyvä peli, mutta tästä meno jatkuu. Tärkeää on pitää tämä vire ja nousujohteisuus koko kevään, Lod muistuttaa.

HJK on pelannut LIigacupia voitokkaana ja onnistunut myös pitämään omassa päässään nollan. Ensi viikolla vastus kovenee huomattavasti kun joukkue kohtaa kahdessa Vantaa-turnauksen ottelussa ruotsalaisvastustajat Hönefossin ja Djurgårdenin. Hönefoss-ottelu on vuorossa keskiviikkona, Djurgården lauantaina.