HJK kaatoi saarelaiset jälleen Boltilla – ”Tasapainoinen esitys”

Toinen kotivoitto putkeen, Joona Toiviolle uran toinen maali Veikkausliigassa ja Topi Keskiselle kauden kolmas.

Joona Toivio puski ottelun avausmaalin.

Takatalvisissa tunnelmissa pelattu ottelu keräsi mukavan määrän yleisöä lehtereille. Lauantai-iltapäivänä Boltilla oli 6113 katsojaa. Saharassa oli ennen ottelua upea HJK-junioreiden kauden avajaistapahtuma, joka huipentui miesten otteluun. Lähes tuhat junioria marssi Urheilukatua pitkin ja lopulta aina kentän poikki Junnupäätyyn. Kannustus kuului hienosti koko ottelun ajan.

Ensimmäinen puoliaika eteni suurilta osin HJK:n hallinnassa. Jakson ainokainen nähtiin 11. minuutilla, kun kapteeni Joona Toivio puski Lucas Lingmanin kulmapotkusta uransa toisen Veikkausliigamaalin. Lingman kirjautti itselleen samalla kauden kolmannessa ottelussa kolmannen syöttöpisteensä.

Carlos Moros jakamassa nimikirjoituksia HJK-junioreille ottelun jälkeen.

IFK:n maalilla Matias Riikonen joutui venymään muutamaan laatutorjuntaan Topi Keskisen ja Hassane Bandén yrittäessä lähietäisyydeltä maalintekoa. Keskinen osui myös puolen tunnin jälkeen ylärimaan, mutta tauolle siirryttiin Klubin 1–0-johdossa.

Lucas Lingmanille kauden kolmas maalisyöttö.

– Löydettiin hyvin tiloja vastustajan ala- ja ylätaskuista pelin rakenteluvaiheessa. Murtauduttiin melko monipuolisesti ja saatiin hyvä määrä maalipaikkoja. Ei tänään tehty riittävästi niistä paikoista kuitenkaan maaleja, kertasi Ossi Virta ottelun jälkeen.

Toinen puoliaika jatkui Klubin hallinnassa, ja vapauttava 2–0 maali syntyi 65. minuutilla. Bandé pelasi pallon Luke Plangelle, joka syötti Keskisen läpiajoon. Lopputuloksena Riikosen ohitus ja pallo vasemmalla jalalla maalin kattoon.

Kauden kolmas Topi Keskiselle.

Maalipaikkoja kotijoukkue pystyi luomaan riittävästi, jotta peli olisi lopullisesti ratkaistu. Vaihdosta kentälle tulleella Brooklyn Lyons-Fosterilla oli muutama loistava tilanne tehdä ensimmäinen maali HJK-paidassa. IFK-puolustus venyi kuitenkin molempien laukausten eteen.

Keskisen osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Atom joutui 87. minuutilla jättämään kentän jalkavamman vuoksi. Loppupelin Klubi pelasi vajaalla, sillä kaikki pelaajavaihdot oli jo suoritettu. Vain hetki tästä, ja vieraat kavensivat. Muutamaan otteeseen Jesse Öst oli onnistunut nollaamaan IFK-kärki Adam Larssonin, mutta 87. minuutilla ruotsalaishyökkääjä osui onnekkaiden pomppujen kautta.

Tämän jälkeen saarelaisten pyristelyt puolustettiin varmuudella, ja kolme pistettä jäi Töölöön.

Georgios Kanellopoulos.

– Tasapainoinen ottelu viimeistä viittä minuuttia lukuun ottamatta, jolloin jouduttiin pelaamaan yhden miehen vajaalla. Kokonaisuudessaan pallollinen peli oli hyvin hallussa ja pystyttiin vastustajan prässiä purkamaan, sanaili Ossi Virta ottelun jälkeen.

Ensimmäisen täyden 90-minuuttisen pelannut Diogo Tomas johti puolustuslinjaa yhdessä Toivion kanssa ja kertasi ottelua Ruudun haastattelussa.

Katso Kevin Kouassivi-Benissanin haastattelu

– Hyvältä tuntui pelata pitkästä aikaa 90 minuuttia. Tässä on pitkään treenattu joukkueen kanssa kovaa. Prosessi etenee ja pyritään kehittymään niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueena.

– Voitettiin ja päästiin juhlimaan kannattajien kanssa. Välillä pitää vain raataa ja ottaa näistä peleistä ne voitot, kolme pistettä on tärkeintä.

Joukkue juhlimassa voittoa Klubipäädyn edessä.

Kausi jatkuu ensi viikolla kahdella vierasottelulla. Keskiviikkona Seinäjoki ja lauantaina Valkeakoski. Virta maalasi askelmerkit kohti ensi viikkoa.

– Tästä jatketaan työntäyteisesti heti huomenna kohti ensi viikkoa. Paljon pelanneet tekevät enemmän huoltavaa harjoittelua, ja vähemmän pelanneet sitten enemmän lajiharjoittelua. Videovalmennuksella tuodaan palautetta varsinkin niille, jotka pelasivat enemmän.

HJK vs IFK Mariehamn 2–1 (1–0)
11′ Joona Toivio (Lucas Lingman) 1–0
65′ Topi Keskinen (Luke Plange) 2–0
89′ Adam Larsson 2–1

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Noah Pallas (69’ Brooklyn Lyons-Foster), Joona Toivio (82’ Carlos Moros), Diogo Tomas, Kevin Kouassivi-Benissan – Lucas Lingman, Georgios Kanellopoulos (59’ Hans Sarpei), Hassane Bandé, Topi Keskinen – Anthony Olusanya (59’ Atom), Luke Plange (69’ David Ezeh)