HJK kaatui saappaat jalassa upeassa euroillassa

Klubi onnistui nostamaan tasoaan selkeästi edellisestä ottelusta. Frankfurt vei kuitenkin pisteet 1–0-vierasvoitolla.

Niki Mäenpää teki vakuuttavan paluun tolppien väliin.

HJK vs Eintracht Frankfurt 0–1 (0–1)
31’ Farès Chaïbi 0–1
Yleisömäärä: 10 121

HJK hävisi toistamiseen saksalaiselle Eintracht Frankfurtille, joka vei täydet pisteet Töölöstä 1–0-voitolla. Samalla varmistui se, ettei HJK voi edetä lohkostaan jatkoon. Kaikesta huolimatta Klubin esitys oli pelillisesti hyvä, ja ennen kaikkea tasonnosto edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta oli selvä. Tänään sekään ei kuitenkaan riittänyt.

Klubin seuraava vastustaja Konferenssiliigassa on skotlantilainen Aberdeen, joka saapuu Bolt Arenalle torstaina 30. marraskuuta. Ottelu on samalla Klubin kauden viimeinen kotipeli. Paikkoja on jäljellä vielä jonkin verran – varmista paikkasi katsomossa alla olevan linkin kautta!

HJK lähti otteluun hieman erilaisella kokoonpanolla kuin mihin on Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa totuttu. Neljän puolustajan linjassa laitapakkeina viilettivät Pyry Soiri sekä Tuomas Ollila, ja Matti Peltola pääsi keskikentän hyökkäävään rooliin Lucas Lingmanin oltua ankkurina. Loukkaantuneen Bojan Radulovicin paikan yksinäisenä kärkenä otti puolestaan Santeri Hostikka.

HJK:n avauskokoonpano.

HJK pärjäsi niin sanotussa avoimessa pelissä avausjaksolla hyvin, mutta Frankfurtin erikoistilanteet olivat jälleen myrkkyä. Reilun viiden minuutin kohdalla kulmapotku synnytti hirmuisen härdellin Klubin maaliviivan tuntumaan, josta neljä eri Frankfurt-pelaajaa pääsi sutimaan palloa kohti maalia, mutta uhrautuvasti pelannut HJK-puolustus kesti.

Aapo Halme puolusti erinomaisesti.

Sitten HJK sai kiinni pelin juonesta. Klubi pystyi pitämään palloa ja rakentelemaan pitkiä hyökkäyksiä etenkin laitojen kautta. Frankfurt puolusti kuitenkin hyvin, eikä Klubi onnistunut murtautumaan kovin vaarallisesti saksalaisten boksiin kertaakaan.

Pyry Soirilla oli eniten pallokosketuksia kaikista HJK-pelaajista, yhteensä 84.

Frankfurt iski ottelun ensimmäisen – ja lopulta ainoan – maalin kuin tyhjästä. Pallo pelattiin vasemmalle laidalle Farès Chaïbille, joka eteni rauhallisesti kuljettaen Klubin boksin kulman tuntumaan. Tilanne näytti vaarattomalta, mutta algerialainen Chaïbi päätti kokeilla hankalasta paikasta, ja miehen laukaus painui uskomattomasti takayläkulmaan.

Bolt Arena oli torstaina loppuunmyyty.

Toisen puoliajan alku oli haastava. Frankfurt loi jatkuvasti vaaraa Klubin boksiin, ja maali tuntui roikkuvan ilmassa. Selvästi paras tilanne aukesi ensimmäisen maalin tehneelle Chaïbille, joka karkasi vaivihkaa puolittain läpi, mutta vastaan tullut Niki Mäenpää peitti tilanteen fantastisesti.

Georgios Kanellopoulos.

Tunnin kohdalla Klubi sai hyökkäyspeliään taas toimimaan paremmin, ja kotijoukkueella oli parikin potentiaalista saumaa tasoitusmaalin iskemiseen. Ensin Frankfurt-vahti Kevin Trapp torjui Miro Tenhon puskun, ja heti perään saksalaispuolustus onnistui blokkaamaan Hassane Bandén laukauksen.

Hassane Bandé.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin kotiyleisö repesi jo hetkeksi riemuun, kun Tenho puski Ollilan antaman sivuvapaapotkun verkon perukoille. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun ottelun erotuomari Pierre Gaillouste näki rikkeen ja tuomitsi vapaapotkun vierailijoille. Tilanteesta jäi epäselväksi, mistä vihellys lopulta tuli.

– En tiedä olemmeko vieläkään saaneet kunnon selitystä (maalin hylkäämisestä). Tylsää, että vihelletään jo noin aikaisin. Ehkä olisi voinut antaa tilanteen tapahtua ja sitten katsoa VAR:lta, oliko rikettä, Tenho kommentoi HJK TV:lle.

Miro Tenhon maali hylättiin.
Katso Miro Tenhon haastattelu

Viimeinen puolituntinen oli hyvin Klubin kontrollissa, kun sinivalkoiset hakivat vimmatusti tasoitusta. Frankfurt puolusti pitkään laadukkaasti, mutta loppua kohden tiloja alkoi aueta. Niitä aukesi tosin myös toisessa päässä, kun Klubi hyökkäsi suurella riskillä. Vieraiden Paxten Aaronson pääsi juoksemaan puolesta kentästä karkumatkalle, mutta Mäenpää venyi jälleen huipputorjuntaan.

Niki Mäenpää piti Klubin mukana pelissä hyvillä torjunnoillaan.

Klubin parhaat paikat syntyivät lisäajalla. Ensin vaihtopelaajat näyttivät osaamistaan, kun Anthony Olusanya keskitti boksiin Roope Riskille, jonka volley karkasi pari metriä ohi. Sen jälkeen maalipaikka aukesi niin ikään vaihdosta kentälle tulleelle Kevin Kouassivi-Benissanille, joka tälläsi noin kymmenestä metristä kohti takayläkulmaa, mutta Trapp vesitti torjunnallaan Klubin haaveet yhdestä pisteestä.

Kitkerästä tappiosta huolimatta tunnelma loppuunmyydyllä Bolt Arenalla oli upea, kun reilu 10000-päinen yleisö kannusti omiaan äänekkäästi koko 90-minuuttisen ajan. Ottelu oli tunnelmaltaan varmasti yksi viime kausien hienoimpia.

HJK vs Eintracht Frankfurt 0–1 (0–1)
31’ Farès Chaïbi 0–1

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Pyry Soiri, Miro Tenho, Aapo Halme, Tuomas Ollila – Matti Peltola, Lucas Lingman (86’ Anthony Olusanya), Georgios Kanellopoulos (71’ Filip Rogić) – Hassane Bandé (71’ Kevin Kouassivi-Benissan), Santeri Hostikka (86’ Roope Riski), Topi Keskinen

Katso lyhyt kooste ottelusta.