HJK:n kaikista kotiotteluista hiilineutraaleja ensi kaudella

Helsingin Jalkapalloklubin edustusjoukkueiden tavoitteena on olla täysin hiilineutraaleja vuoteen 2025 mennessä. Jo ensi kaudella kaikki HJK:n Veikkausliigan ja Naisten Liigan kotiottelut ovat hiilineutraaleja. Mukana ympäristöohjelmassa on energiayhtiö Loiste. 

HJK ja Loiste - CO2 Neutral

HJK ja energiayhtiö Loiste ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen ja laatineet yhdessä ympäristöohjelman, jonka tavoitteena on tehdä HJK:n edustusjoukkueista täysin hiilineutraaleja vuoteen 2025 mennessä. Osana ohjelmaa kaikilla HJK:n hallinnoimilla kentillä siirrytään käyttämään ympäristöystävällistä Loiste Puhdas -sähköä. 

Kaikki HJK:n ensi kauden Veikkausliigan ja Naisten Liigan kotiottelut ovat hiilineutraaleja tapahtumia. Tavoitteena on kauden 2020 loppuun mennessä vähentää stadionilla järjestettyjen ottelutapahtumien aiheuttamia päästöjä vähintään 20 prosentilla ja hyvittää loput päästöistä CO2Eston toimesta EU:n päästökaupan kautta.

– Ilman kunnianhimoisia tavoitteita asioita ei tapahdu. Haastamme nyt paitsi itsemme, myös kaikki yhteistyökumppanimme vähentämään päästöjään kaikissa toiminnoissaan, kuten esimerkiksi ravintolatoiminnassa ja jätehuollossa. Yhdessä Loisteen kanssa rakennamme myös mallin, jonka avulla Telia 5G Arenan muutkin tapahtumanjärjestäjät voivat halutessaan järjestää hiilineutraalin tapahtuman, HJK Helsingin toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoo.

Ensimmäisen hiilineutraalin ottelun HJK ja Loiste järjestivät jo viime kaudella, kun Klubi kohtasi FC Interin lokakuussa Helsingissä. Ottelun hiilijalanjäljestä tehtiin selvitys ja siitä aiheutuneet päästöt hyvitettiin. Yleisöä kannustettiin saapumaan paikalle jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

– Olemme huomanneet yritysten ja tapahtumajärjestäjien kiinnostuneen viime aikoina vahvasti ilmastoasioista ja erityisesti hiilijalanjäljen hyvittämisestä. Yhteishankkeemme hiilineutraaleista ottelutapahtumista on hieno ja konkreettinen esimerkki Loisteen tuotteista ja palveluista, joiden avulla yritys voi edistää vastuullisuuttaan ja ympäristöystävällisyyttään hiilineutraaliuteen asti.  Keväällä 2019 teimme tutkimuksen, miten suomalaiset suhtautuvat ilmastonmuutokseen, erityisesti energia-alan näkökulmasta ja sen mukaan 76 % suomalaisista pitää ilmastonmuutosta vakavana uhkana, energiayhtiö Loisteen liiketoimintajohtaja Ulla Leppä sanoo.

Ympäristöohjelman konkreettisiin toimenpiteisiin voi tutustua ja tavoitteiden toteutumista seurata ensi kauden aikana HJK:n ympäristövastuun sivuilla: https://www.hjk.fi/ymparistovastuu/

– Urheiluseurana vaikutamme niin monen ihmisen arkeen, että meidän täytyy myös kantaa vastuuta yhteisistä asioista, kiteyttää Aki Riihilahti.

Lisätietoja antavat:

Markkinointipäällikkö Sanna Laine, Loiste, 
puh. 040 553 2669, [email protected]

Kaupallinen johtaja Sami Smolander, HJK Helsinki, 
puh. 0400 685 532, [email protected]