HJK kesti iskut ja iski maalit

Ottelua oli ehditty edetä vain 14 minuuttia kun Bangor cityn paitsioansa petti ja Dawda Bah vapautti Teemu Pukin puolittaiseen läpiajoon. Pukki onnistui onnellakin ohittamaan Bangorin maalivahdin ja löysi syötöllään maalin edestä Berat Sadikin, joka laukoi pallon varmasti verkon perille.
Bangor pelasi ottelussa odotetulla pelityylillä; kovaa ja asenteella. Kotijoukkue pyrki lähes aina puolen kentän jälkeen hakea maalilta pitkiä kärkipelaajiaan, joko keskityksillä tai erikoistilanteilla.
Myös HJK:lla oli alussa erikoistilannepaikka, kun Valtteri Moren pääsi puskemaan vaarallisesti kulmasta parin kymmenen minuutin jälkeen.
Tapahtumia ottelun ensimmäisella jaksolla riitti yllin kyllin. Vajaan puolen tunnin kohdalla HJK-maalivahti Ville Wallén sai pahan iskun vatsaansa ja oli hetken kentän pinnassa paikkailtavana. Lähes heti sen jälkeen Bangor pääsi loistopaikkaan, mutta Wallu pääsi pallon eteen.
Hieman puolen tunnin jälkeen oli HJK:n vuoro. Bangorin puolustus aukesi helposti ja Teemu Pukki pääsi ajamaan loistavaa laukaisupaikkaan. Temen laukaus kuitenkin suuntautui hieman oikean tolpan ohi. Toinen vierasmaali oli hyvin lähellä.
Jakso vietiin loppuun yhtä fyysisissä merkeissä kuin se alkoikin. Bangor oli päästä pari kertaa HJK:n rangaistusalueen sisään, HJK oli pari kertaa lähellä murtaa Bangorin puolustuslinja. Enempää maaleja ei kuitenkaan avausjaksolla nähty.
Toisella jaksolla Bangor aloitti pirteämmin. Heti viiden minuutin jälkeen kotijoukkue sai kolmen kulman sarjan, mutta ei onnistunut löytämään omia miehiään maalin edustalta.
Sitten, kaiken Bangor-huuman keskellä, HJK iski toisen maalinsa. Vastahyökkäyksen jälkeen Pukki ja Ring pelasivat pallon hyökkäyspäähän, lainasivat sitä Mannströmille, jonka oikea-aikainen syöttö vapautti Berat Sadikin läpiajoon vasemmalta puolelta. Sadik sijoitti millintarkasti pallon maaliin vasemman tolpan kautta ja vei HJK:n kahden maalin johtoon kun 55 minuuttia oli pelikellossa.
HJK:n toisen maalin jälkeen otteet kentällä kovenivat ja tunteet kuumenivat ajoittain pahastikin. Kotijoukkue Bangor jatkoi rohkeaa taklauspeliään samalla kun HJK pyrki pitämään johtoasemaansa. Varoituksiakin jaeltiin. Niistä HJK:lle tuli kaksi, Tuomas Kansikkaalle ja Berat Sadikille.
Loppua kohden HJK myös muutti taktiikkaansa puolustavammaksi kun Muurinen vaihtoi Sadikin tilalle Cheyne Fowlerin. Hieman aikaisemmin Sebastian Mannström sai tehdä tilaa Sebastian Sorsalle oikealla laidalla. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua tarvittiin myös Ville Wallénin maino koppi kun Bangor oli päästä kaventamaan kulmasta.

Bangorin tiukka kiri ei tuottanut kotijoukkueelle tulosta. Sen sijaan HJK laittoi viimeisen naulan arkkuun. Sekavan tilanteen jälkeen pallo ajautui Sebastian Sorsalle rangaistusalueen rajalle, josta mies laukoi matalan ja tarkan kudin maalin vasempaan nurkkaan.

0-3 jäi myös lopputulokseksi Walesin illassa. Se tarkoittaa kolme vierasmaalia HJK:n tilille, mikä on erittäin hyvä tulos ja johtoasema toiseen osaotteluun. HJK:n ja Bangor Cityn toinen kohtaaminen pelataan ensi viikon tiistaina klo 19.00 Sonera Stadiumilla.

Bangor City-HJK 0-3 (0-1)
14′ Sadik (Pukki)
55′ Sadik (Mannström)