HJK Klubi 04 avaa Suomen Cupin Joensuussa

Ykköseen nousseen HJK Klubi 04:n avausvastustaja sunnuntaina on JIPPO.

HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola

Loistavalla viime kaudella Ykköseen noussut HJK Klubi 04 avaa vuoden 2021 viralliset pelit sunnuntaina Suomen Cupissa Joensuussa, jossa vastaan asettuu myös oman Kakkosen lohkonsa viime kaudella voittanut Jippo.

– Mahtava aloittaa kilpailulliset pelit jo tässä vaiheessa vuotta. Suomen Cup on hieno haaste joukkueellemme ja erittäin mielenkiintoista nähdä missä pelillisesti mennään tällä hetkellä, kertoo joukkueen päävalmentaja Mika Väyrynen.

Nollanelosen Suomen Cupin lohkon muut joukkueet ovat MP sekä paikalliskilpailija Gnistan. Nollanelonen on toistaiseksi pelannut ainoastaan yhden harjoitusottelun juuri Oulunkylän miehiä vastaan. Se päättyi ”Kipinän” 2-0 voittoon. Viime lauantaiksi kaavailtu peli PK-35:tä vastaan peruuntui sääolosuhteiden vuoksi.

HJK Klubi 04 lähtee kauden ensimmäiseen viralliseen peliin intoa täynnä. Joukkueenjohtaja Jari Rantanen kertoo samalla hiukan koronaprotokollasta. 

– Noudatamme luonnollisesti SPL:n ohjeistuksen mukaisia koronavarotoimia, jotka ovat mielestäni hyvät. Matkustamme isolla kaksikerroksisella bussilla, jossa on tarkka istumajärjestys. Käytämme maskeja koko matkan ajan. Lisäksi pysähdykset on rajattu minimiin; ruokailemme mm. bussissa.

– Joukkue on harjoitellut hyvin, ja terveystilanteemme on myös ok. Uusi valmennustiimimme on aloittanut erittäin tarmokkaasti. Lähtöasetelmat Cupin otteluun ovat siis hyvät. Ykkösen nousijajoukkueet kohtaavat toisensa aika samankaltaisista lähtökohdista. Sattuneesta syystä kumpikaan ei pystynyt pelaamaan normaaliin tapaan harjoitusotteluita. Todennäköisesti kentällä on kaksi innokasta joukkuetta vastakkain. Sunnuntaina näemme, kumpi joukkue pystyy suuntaamaan energiansa järkevämmin, Rantanen lopettaa.

Joensuun Jippo on mielenkiintoinen vastustaja. Vuonna 2001 perustettu seura nousi viime vuoden päätteeksi Kakkosen C-lohkon voittajana Ykköseen. 17 ottelun pituisella poikkeuksellisella koronakaudella joensuulaiset voittivat 12 kamppailua, pelasivat 4 tasapeliä ja hävisivät yhden ottelun. Jalkapallon Pelaajayhdistys valitsi Kakkosen C-lohkon parhaaksi pelaajaksi Jipon keskikenttäpelaajan Joona Hiltusen. Ainakin tilastojen valossa Jippo erottui erittäin tiiviin puolustuksensa ansiosta; 10 päästettyä maalia oli vähiten kaikista 36 Kakkosen joukkueesta. Klubilaisia kiinnostaa luonnollisesti se, että yksi Jipon runkopelaajista viime kaudella oli HJK-kasvatti ja entinen HJK Klubi 04:n pelaaja Tommi Tainio (s. 1995).

Jipon ehkä valtakunnallisesti tunnetuin nimi on päävalmentaja Jussi Leppälahti. Omalla peliurallaan suurimmaksi osaksi HIFK:ta Kakkosen tasolla edustanut Leppälahti on tullut tunnetuksi jalkapalloväelle ennen kaikkea Urheilulehden ja Elmon räväkkänä jalkapallojournalistina. Leppälahti kertoo mm. sen, että HJK Klubi 04 pääsee sunnuntaina pelaamaan erinomaisissa olosuhteissa, tammikuussa 2019 valmistuneessa Rantakylän liikuntahallissa.

– Meillä oli tietenkin viime kaudella huippuvuosi, kun nousimme ja voitimme Kakkosen Cupin. Nousijajoukkueena onnistuimme myös pitämään viime kauden ryhmämme hyvin kasassa. Joukkuettamme vahvistavat tällä kaudella lisäksi hankintamme Jens Harju (ex-Pepo) ja Samuli Hölttä(ex-JS Hercules). Olemme toistaiseksi pelanneet vain yhden harjoitusottelun, 2-0 voitto MP:stä. Voitosta huolimatta siitä pelistä kävi ilmi, kuinka paljon kovempia pelejä Ykkösessä meillä on edessä kuin viime vuonna Kakkosessa. Haluamme kuitenkin uskoa, että olemalla uskollisia omalle pelityylillemme pystymme säilyttämään kesällä sarjapaikkamme, Leppälahti arvioi.

Kuvassa HJK Klubi 04:n valmennusryhmä kaudella 2021: vasemmalta oikealle, valmentaja Aleksi Lalli, päävalmentaja Mika Väyrynen, maalivahtivalmentaja Marko Frantsi, valmentaja Mikko Lignell sekä fysiikkavalmentaja Álvaro Molinos

JIPPO vs HJK Klubi 04 
Su 7.2.2021 klo 15:00 
Rantakylä, Joensuu

Suora lähetys ottelusta: Ruutu »

Päivitetty 7.2.2021 klo 10:02: Lisätty päävalmentaja Mika Väyrysen kommentti.