HJK Klubi 04 avaa Ykkösen kautensa kotona sunnuntaina

Ykkösen kausi alkaa vihdoin myös HJK Klubi 04:n osalta. Avausottelussa Bolt Arenalla sunnuntaina 9.5. klo 18.30 vastaan tulee Kokkolan Palloveikot.


KPV:n viime kausi Ykkösessä oli suhteellisen vaatimaton; joukkueen lopullinen sijoitus oli 8. viisi pistettä viimeistä putoajaa AC Kajaania edellä. Kokkolalaiset saalistivat 22 ottelussa 28 pistettä (8 voittoa, neljä tasapeliä, 10 tappiota). Talven Suomen Cupin lohkovaiheessa KPV jäi omassa alkulohkossaan viimeiseksi yhdellä pisteellä; tasapeli tuli avauspelistä VPS:ää vastaan (1–1), tappiot Jaroa (1–2), ja RoPS:ia (1–2), vastaan.

Klubilaisille tutuin KPV:n pelaaja on luonnollisesti HJK:n miesten joukkueessa vuosina 2011–2014 pelannut Sebastian Mannström. Nuoremmasta päästä mielenkiintoisin nimi on todennäköisesti poikien maajoukkueen maalivahti (s. 2003) Hemmo Riihimäki, joka on Kokkolassa lainassa Veikkausliigan KuPS:ista.

KPV:n managerin Tuomas Moilasen mukaan joukkue haluaa parantaa kaudella 2021 otteita merkittävästi viime kesään verrattuna.

– Hieno päästä vihdoinkin pelaamaan sarjapelejä. Viime kausi oli meiltä vaisu, ja olemme kaikki päättäväisiä sen suhteen, että tämä vuosi on parempi. Pelaajat ovat keskuudessaan päättäneet, että tavoitteena on olla sarjassa kahden parhaan joukossa. Meillä on vielä pieniä loukkaantumisia kiusana, mutta muuten kaikki on valmista sunnuntaita varten.

Myös nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen odottaa viikonloppua malttamattomana.

– Vihdoinkin. Niin pelaajilla kuin valmennuksellakin on varmasti samanlaiset fiilikset. Pelaajista on aistinut viikon treeneissä erittäin innostuneen ja odottavan tunnelman. Kokoonpano on luonnollisesti vielä jonkin verran auki, kun miehillä on lauantaina Suomen Cupin finaali KuPS:ia vastaan. Muuten olemme kaikin tavoin valmiita sunnuntain koitokseen.

Kokkolan Palloveikkojen otteluennakon voi katsoa tästä.

Ottelu pelataan edelleen Ilman yleisöä. Ruutu näyttää ottelun striiminä; voit katsoa ottelun tästä.