HJK Klubi 04 ja JIPPO tasasivat pisteet

HJK Klubi 04 isännöi sunnuntaina Joensuusta saapuvaa JIPPO:a. Ottelu pelattiin helteisessä säässä Telia 5G Arenalla.

HJK Klubi 04

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta varsin tunnustellen ja ensimmäistä maalipaikkaa saatiin odottaa kymmenennelle minuutille asti. Adam Markhiyev sai pallon rangaistusalueen rajalle, mutta painava laukaus ei tuottanut sen suurempia ongelmia vieraiden maalilla pelanneelle Jirko Sorsalle.

Myös JIPPO sai ensimmäisen maalipaikkansa, kun Tommi Tainio sai irtopallon rangaistusalueen sisällä. Tainion laukaus pienestä kulmasta jäi kuitenkin kesyksi ja Tuomas Pöyhönen koppasi pallon ilman sen suurempia vaikeuksia.

Puolen tunnin pelin jälkeen kumpikaan joukkue ei ollut saanut vielä selvää hallintaa pelistä ja tilanteet aaltoilivat päästä päähän. Molemmat joukkueet onnistuivat rakentelemaan puolittaisia maalipaikkoja, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun pelikello näytti aikaa 32 minuuttia. JIPPO toimitti pallon laidalta boksiin ja peliväline pomppi Tainiolle rangaistusalueen rajalle. Tainion puhdas volley ohitti HJK Klubi 04:n maalivahti Pöyhösen ja JIPPO siirtyi 0-1 johtoon. Heti maalin jälkeen isännillä oli mahdollisuus nopeaan kavennukseen, mutta Samuel Aninin laukaus boksin sisältä suuntautui päin vieraiden maalivahtia.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi selvästi kotijoukkueelle ja JIPPO siirtyi enemmän puolustuskannalle. HJK Klubi 04 sai vielä aivan ensimmäisen puoliskon loppuun loistavan paikan tasoitukseen. Isäntien hyökkäyspään kulmaan korkeimmalle nousi Matheus, jonka pusku suuntautui loistavasti kohti maalin takakulmaa. Loistavaa ottelua pelannut Sorsa onnistui kuitenkin venyttämään kätensä pallon tielle ja säilyttämään numerot 0-1. Näissä luvuissa siirryttiin myös puoliajalle.

Toinen puolisko jatkui samalla kaavalla, mihin edellisellä puoliskolla jäätiin. Kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä viimeiselle kolmannekselle ja JIPPO pyrki pitämään prässiään puolessa kentässä. Ensimmäiset 15 minuuttia kuluivat ilman kunnollisia maalipaikkoja.

46. minuutin kohdalla oli kotijoukkueen vuoro venyttää maaliverkkoja. HJK Klubi 04 sai vapaapotkun aivan kuudentoista rajalta, kun Markhiyevia rikottiin varoituksen arvoisesti. Matti Peltolan lähettämä vapaapotku otti kimmokkeen vieraiden puolustajasta ja Joensuulaisten maalilla pelannut Sorsa jäi ilman mahdollisuuksia pallon muuttaessa suuntaa kohti toista kulmaa. Kotijoukkue tasoitti lukemat 1-1.

Maalin jälkeen isännät ottivat peliä selvemmin haltuunsa, eikä JIPPO saanut hyökkäystään toimimaan yksittäisiä vastaiskuja lukuun ottamatta.

Tänään ei pelissä paikoilla juhlittu ja viimeinen huippupaikka siunaantui vieraiden hyökkääjälle, joka pääsi nokikkain HJK Klubi 04:n maalivahti Pöyhösen kanssa. Pöyhönen onnistui kuitenkin vastaantulossaan loistavasti ja näin ollen lukemat pysyivät tasan 1-1, jotka olivat myös ottelun päätöslukemat.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mikko Mannilalla oli selvä kuva pelatusta ottelusta.

– Ekalla jaksolla oltais tarvittu se eka maali, mutta päästettiin sitten itse aika helpolla vierailijat johtoon. Vastustaja ei kuitenkaan ollut, niin vaarallinen ensimmäisellä jaksolla. Paitsi toki niissä keskitys- ja erikoistilanteissa, missä nyt vähän joka vastustaja on aina vaarallinen kun niillä on fyysisempiä pelaajia. Toinen jakso oli meiltä sitten jo paljon parempi ja energisempi. Lukuun ottamatta tota ihan loppua. Toki me siinä lopussa haettiin sitä voittoa aika riskillä, et oli iso tavoite saada JIPPO:lle kauden ensimmäinen tappio.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran 03.08.2019 17.00, kun NJS isännöi Klubilaisia Nurmijärvellä.

–Peli tulee vähän äkkiä, et siihen on viikko aikaa. Ekat odotukset tähän on saada hyvä treeniviikko taas aikaan ja sitä kautta, kommentoi Mannila.