HJK Klubi 04 ja NJS pistejakoon Boltilla

Miika Nuutinen: ”Meidän pitää pystyä hallitsemaan pelejä vielä selkeämmin.”

HJK Klubi 04 vs NJS 1–1 (1–0)
20’ David Ezeh 1–0 rp
74’ Akseli Lehtojuuri 1–1

HJK Klubi 04 joutui tyytymään sunnuntaina yhteen pisteeseen, kun Boltille vieraaksi saapunut Nurmijärven Jalkapalloseura pakotti Nollanelosen 1–1-tasapeliin. Kakkosen A-lohkoa edelleen johtava Klubi oli onnistunut repimään muutaman pisteen eroa takaa-ajajiin, mutta nyt JIPPO voi nousta jälleen ohi voittamalla rästipelinsä.

Sarjataulukon seitsemänneltä sijalta löytyvä NJS oli hankala vastustaja Klubille myös kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa. Kesäkuun alussa Klaukkalan nurmella pelattu kamppailu päättyi kuitenkin lopulta Klubin niukkaan voittoon, kun Michael Boamah viimeisteli ottelun ainoan maalin viimeisen kympin aikana.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi kotijoukkueen hallussa, ja maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin etenkin vasemmalla laidalla viilettäneen Ville Vuorisen kautta. NJS-vahti Otso Knuuttila torjui kuitenkin hyvin eikä suostunut antautumaan kuin kerran.

Klubin ainoa maali syntyi rangaistuspotkusta. Stanislav Baranov haastoi hyvin oikealla laidalla ja pelasi vetopaikan takaviistoon Otto Hannulalle. NJS-puolustaja sukitti Hannulan aivan boksin rajan tuntumassa, ja erotuomari Abdirahman Sugulle vihelsi Klubille rankkarin. Laukojan vastuun otti tuttuun tapaan David Ezeh, joka sijoitti pallon vuorenvarmasti vasempaan alanurkkaan.

– Peli oli aika avointa ja vauhdikkaampaa kuin monet muut tämän kauden Kakkosen ottelumme. Pystyimme luomaan ihan hyvin tilanteita, ja etenkin ensimmäisen jakson viimeiset 25 minuuttia olivat todella hyvät. NJS ei päässyt ensimmäisellä jaksolla käytännössä ollenkaan maalipaikoille, kommentoi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Myös toinen jakso alkoi Klubin kannalta ainakin kohtuullisen hyvin, mutta vapauttavaa 2–0-maalia ei saatu lukuisista tilanteista huolimatta iskettyä. Toisaalta sitkeä NJS puolusti omaa boksiaan sitkeästi ja aggressiivisesti.

Toisen jakson edetessä Klubin ote alkoi kuitenkin kirvota, ja vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. NJS:n tasoitusmaali nähtiin noin vartti ennen loppua, kun nopea hyökkäys pelattiin vasemman laidan kautta boksiin, ja liian vapaaksi jätetty HJK-taustainen Akseli Lehtojuuri iski pallon maaliin.

– Viimeisen 20–25 minuutin aikana etäisyytemme venyivät selkeästi, ja aloimme hävitä kakkospalloja. Peli virtasi aika paljon päästä päähän, ja sanotaan, että jonain toisena päivänä peli olisi kääntynyt meille noilla maalipaikoilla.

– Tosi happamalta maistuu. Missään nimessä ei voi olla tyytyväinen, että pudotimme pisteitä tässä pelissä. Emme kontrolloineet pelin virtausta tarpeeksi eikä prässimme ollut riittävän hyvää, minkä vuoksi vastustajakin sai transitioiden seurauksena etenemisiä. Oppimme tästä on se, että meidän pitää pystyä hallitsemaan näitä pelejä vielä selkeämmin koko 90-minuuttisen ajan, jotta ansaitsemme voiton.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran lauantaina 2. syyskuuta, jolloin Nollanelonen matkustaa PK Keski-Uusimaan vieraaksi.

HJK Klubi 04 vs NJS 1–1 (1–0)
20’ David Ezeh 1–0 rp
74’ Akseli Lehtojuuri 1–1

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström (85’ Viggo Blummé), Michael Boamah, Nils Svensson, Santeri Silander (60’ William Grönblom) – Otto Hannula, Hadi Noori (60’ Kaius Hardén), Matias Ritari – Stanislav Baranov (81’ Francis Etu), David Ezeh, Ville Vuorinen