HJK Klubi 04 jatkaa tappiottomana

HJK:n reservijoukkue HJK Klubi 04 murskasi GrIFK:n maali-iloittelussa.

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola

GrIFK vs HJK Klubi 2-8

HJK Klubi 04 pidensi peräkkäisten tappiottomien peliensä sarjaa Kakkosessa nyt neljän pelin mittaiseksi. Sunnuntaina nollanelonen kukisti aurinkoisella Kauniaisten keskuskentällä GrIFK:n peräti 8-2 (1-3). Voiton myötä nollanelonen on nyt omassa lohkossaan 10 pisteellä toisena puhtaalla pelillä olevan Ilves/2:n jälkeen.

Kuten numerotkin kertovat, Kauniaisissa nähtiin todellinen avoimien ovien ilta; maalipaikkoja oli nimittäin molemmilla joukkueilla vielä suurempiinkin numeroihin. Klubilla oli Atlantis-ottelun tapaan vahvistuksia liigajoukkueesta. Tällä kertaan Toni Koskelan miehistöstä oli siirretty nollaneloseen toppari Kalle Katz, keskikentän Bubacar Djaló sekä hyökkääjä Eetu Vertainen. Näin joukkueen avauskokoonpano oli seuraavanlainen: maalissa Mathias Ahlblad, puolustuslinja vasemmalta oikealle Rico FinnäsVäinö Vehkonen, Katz ja Kalle Wallius. Keskikentän kolmikon muodostivat Djaló Boi, Saku Heiskanen ja Vertainen. Laidoilla viilettivät Samuel Anini Junior ja Elmeri Hirvonen. Kärjessä aloitti Kai Meriluoto

Ottelu käynnistyi vierasjoukkueen kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Nollanelonen ei saanut yhtään kunnollista hyökkäystä ennen kuin peliväline oli jo omassa maalissa. Pallo ajautui kolmannella minuutilla klubilaisten huonon puolustamisen seurauksena oman maalivahdin alueen reunalle, josta Granin vaarallisin maalintekijä Daniel Langhoff laukaisi pallon varmasti maaliin.

Tämäkään ei herättänyt vierasjoukkuetta, vaan sinivalkoisille tuli keskialueella muutama helppo pallonmenetys.

Ensimmäinen klubilaisittain vaarallinen tilanne tuli 8. minuutilla, kun muutenkin energisesti läpi pelin esiintynyt Samuel Anini jr. pääsi vasemmalta laidalta puolittain läpi ja tuikkasi pallon ylärimaan. Muutama minuutti myöhemmin Anini murtautui taas vasemmalta kotijoukkueen boksin sisään, keskitti kovan matalan pallon maalin eteen, josta paikalle terävästi liikkunut Elmeri Hirvonen sijoitti pallon varmasti verkon perukoille. Samassa tilanteessa kotijoukkueen maalivahti Toni Vuorinen loukkaantui ja hänen tilalleen tuli Kimi Lindeman.

Tasoituksen myötä vierailijat saivat enemmän otetta pelistä, mutta ajoittaiset virheet aiheuttivat turhan vaarallisia tilanteita myös klubilaisten maalilla.

Pahin tällainen oli, kun Väinö Vehkonen antoi 19. minuutilla vaikean syötön Matias Ahlbladille, jonka purku suuntautui päin Langhoffia, josta pallo kimposi miltei HJK-maaliin. Puolen tunnin kohdalla Langhoff pääsi puolestaan vetämään vaarallisesti, mutta Ahlblad torjui näyttävästi.

Klubin vaarallisimmat tilanteet tulivat yleensä Aninin vasemmalta laidalta. 33. minuutin kohdalla nollanelonen eteni kuitenkin hyvin myös oikealta puolelta. Meriluoto pelasi pallon oivasti Hirvoselle, jonka Granin puolustus kaatoi boksin sisällä selästä työntäen. Vaikka rike ei vaikuttanut maailman pahimmalta, selkeästi tuominnut Matti Roth vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Tämän laukoi maaliin varmasti Bubacar Djaló. Viisi minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät jo kahden maalin johtoon erinomaisen hyökkäyksen seurauksena. Toppari Katz avasi hyvällä diagonaalisyötöllä keskialueelle Djalólle, joka jatkoi nopeasti eteenpäin Heiskaselle. Tämä kuljetti dynaamisesti 20 metriä eteenpäin ja laukaisi pelivälineen 20 metristä GrIFK:n maaliin. 3–1-tilanne jäi myös taukotulokseksi.

Toiselle jaksolle päävalmentaja Joonas Rantanen vaihtoi Djalón tilalle Chris Jamesin ja Eetu Vertaisen paikalle Denis Cukicin. Tappiotilanteessa GrIFK pelasi upporikasta ja rutiköyhää. Joukkueen ”kamikaze-prässi” sai vierasjoukkueen vähäksi aikaa hämilleen, mistä seurasi myös kotijoukkueen kavennus. Maali tuli 52. minuutilla keskityksen jälkeisestä maalinedustahässäkästä, Ahlblad ei saanut takatolpalta palloa käsiinsä, vaan peliväline ajautui kotijoukkueen Niko Pulkkiselle, joka viimeisteli 2–3-numerot lähietäisyydeltä.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan hätääntynyt kavennuksesta, päinvastoin. HJK pystyi kerta toisensa jälkeen purkamaan isäntien ”koulupoikaprässin”. Näin joukkue pääsi useisiin vaarallisiin puolinopeisiin hyökkäyksiin. 59. minuutilla James eteni puolesta kentästä vauhdikkaasti; hyvä syöttö vasemmalle Aninille, joka jatkoi taustakierron tehneelle Meriluodolle. Tämän laukaus suuntautui päin maalivahti Lindemania, mutta paluupallon pisti sisään Anini.

Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Vierasjoukkue viimeisteli viimeisen puolen tunnin aikana vielä neljä osumaa. Ensiksi toppari Katz jatkoi Jamesin vaparikeskityksen hienosti takatolpalta maalin kattoon. 6–2-maalissa Katz puolestaan pelasi pitkällä pystysyötöllä Meriluodon yksin läpi, eikä tämä erehtynyt. 10 minuuttia myöhemmin vaihdosta tullut Nooa Laine puolestaan vapautti Meriluodon läpi; tällä kertaa kimmoke maalivahdista osui Granin puolustajaan ja pomppi maaliin. Osuma merkittiin omaksi maaliksi, vaikka sen olisi voinut kirjata myös Meriluodolle. Näin hän joutui tyytymään hattutempun sijaan kahteen maaliin. 8–2-loppunumerot Meriluoto viimeisteli rangaistuspotkusta viisi minuuttia ennen loppuvihellystä.

Selkeästä voitosta huolimatta klubilaiset voivat tarkastella suoritustaan myös kriittisesti. GrIFK oli sen verran heikko, että oma pää olisi pitänyt pystyä pitämään puhtaana. Valitettavasti kauniaislaisille on helppo ennustaa vaikeaa loppukautta.

Päävalmentaja Rantanen oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen.

– 8 maalia on aina 8 maalia. Monet maaleistamme tulivat myös erinomaisten hyökkäysten seurauksena. Olemme sarjassa edelleen tappioitta, mikä on myös erinomainen asia.

– Parantamisen varaa jäi pallon liikuttamiseen. Sitä meidän on edelleen pystyttävä tekemään nopeammin. Lisäksi meille tuli liian paljon menetyksiä vaarallisissa paikoissa, Rantanen lopettaa.

HJK Klubi 04:n seuraava peli on sunnuntaina 19. heinäkuuta Bolt Arenalla klo 17.00 FC Jazzia vastaan.

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Ahlblad – Finnäs (69. Lehtiranta), Vehkonen, Katz, Wallius – Djaló (46. Cukici), Heiskanen (77. Markhiyev), Vertainen (46. James) – Anini Junior, Hirvonen (68. Laine), Meriluoto

GrIFK vs HJK Klubi 2-8 (1-3)
3′ 1-0 Langhoff
10′ 1-1 Hirvonen
34′ 1-2 rp. Djaló
39′ 1-3 Heiskanen
52′ 2-3 Pulkkinen
59′ 2-4 Anini
61′ 2-5 Katz
73′ 2-6 Meriluoto
80′ 2-7 GrIFK oma maali
85′ 2-8 rp. Meriluoto