HJK Klubi 04 kasvatti johtoaan

HJK Klubi 04 otti kauden suurimman voittonsa, kun joukkue kukisti sunnuntain kauniissa syysillassa Bolt Arenalla HJS Akatemian tylysti 7-0 (2-0).

Casper Terho - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho

Voitolla nollanelonen kasvatti sarjajohtoaan kuuteen pisteeseen, kun Kakkosen sarjakautta on pelaamatta neljä kierrosta.

Nollanelosen peli on sujunut varmasti koko loppukesän ja alkusyksyn. Vaikka sää oli kesäinen, kotijoukkueen pelissä oli loppukauden päättäväisyyttä. Klubin puolustuslinja on viime peleissä ollut muuttumaton, niin myös nyt. Maalissa jatkoi Mathias Ahlblad, puolustuslinjassa pelasivat oikealta Kalle WalliusÍtalo, Väinö Vehkonen ja Rico Finnäs. Keskikentän pohjalla aloitti tutusti Chris James. Häntä tukivat Saku Heiskanen ja Adam Markhiyev. Laitapelaajina aloittivat Samuel Anini jr. sekä Casper Terho. Kärjessä kauden 12. osumaansa metsästi Kai Meriluoto.

Poikkeusvuoden oudossa sarjasysteemissä joukkueet kohtasivat nyt vasta ensimmäisen kerran. Peli alkoi vilkkaasti, eikä kumpikaan joukkue hakenut omaa pelirytmiään kauan. Koko kauden vankasti esiintynyt Saku Heiskanen pääsi vetämään ensimmäisen kerran jo 5. minuutilla. HJS-vahti Valtteri Lähde onnistui kuitenkin torjumaan noin 18 metristä lähteneen laukauksen. Heti seuraavalla minuutilla vierailijoiden Alingue Azinalla oli paha paikka Klubin boksin sisältä, mutta hänen vetonsa 12–13 metristä suuntautui päin Ahlbladia.

Vähitellen nollanelonen pääsi hallitsemaan peliä enemmän ja enemmän. Valitettavasti muutama hyvä tilanteen aihio katkesi kotijoukkueen turhiin paitsioihin. Johtoasemaa saatiin odottaa 28. minuutille. Samuel Anini jr. syötti vasemmalta hyvin ylös vastustajan boksin sisään nousseelle Rico Finnäsille. Tämä puolestaan tarjosi laatupallon takaviistoon Saku Heiskaselle rangaistusalueen rajan tuntumaan. Heiskanen näytti jo menettäneen tilanteen, kun ei laukaissut suoraan syötöstä, mutta pystyi nopealla jalkatyöskentelyllään saamaan jalkansa vapaaksi ja laukoi terävästi 7–8 metristä ohi voimattoman Lähteen. Osuma oli Klubin keskikenttätaiturille jo kauden 8. ja nosti tämän sarjan maalintekijäpörssin jaetulle neljännelle sijalle.

10 minuuttia myöhemmin isännät siirtyivät jo kahden maalin johtoon, tällä kertaa Kai Meriluodon toimesta. Erinomaisen esityö maaliin teki tälläkin kertaa Rico Finnäs, joka antoi laadukkaan syötön puolen kentän tienoilta vastustajan puolustuslinjan selustaan. Tilanteeseen kiirehtinyt Meriluoto sai pallon rangaistualueen rajalla 1v1-tilanteessa, ohitti vastustajan topparin ja laukoi voimalla pelivälineen 15 metristä maalin kattoon. Laukaus oli kova, mutta suuntautui niin paljon kohti Vuorista, että tämä varmaan harmittelee osumaa.

Osuma jäi myös avausjakson viimeiseksi. Ensimmäinen puoliaika oli hyvätasoista Kakkosen peliä, jossa vierasjoukkue antoi kelpo vastuksen. Mikään ei ennakoinut toisen jakson tapahtumia.

Nollanelonen ei tehnyt vaihtoja toiselle puoliajalle, josta tuli isäntien murhaava näytös. Tällä tasolla näkee harvoin viittä maalia yhden puoliajan aikana. Nyt maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. Jo 51. minuutilla nähtiin näyttävä Meriluodon, Heiskasen ja Terhon kombinaatio, joka päättyi Terhon laukaukseen päin puolustajaa erinomaisessa maalintekotilanteessa.

Päävalmentaja Joonas Rantanen vaihtoi 59. minuutilla hyvin pelanneiden Rico Finnäsin ja Kai Meriluodon tilalle Agon Sadikun ja Juho Lehtirannan. Kuten niin monta kertaa aiemmin tällä kaudella, sisään tulleet vaihtopelaajat toivat peliin lisäenergiaa: Sadiku jopa kahden maalin muodossa. Ensimmäistä ei tarvinnut odottaa pitkään: Kalle Wallius oli noussut hyvin ylös ja antoi rangaistusalueen kaaren takaa murtosyötön HJS-boksin sisään. Terho ehti saavuttaa tämän juuri ennen päätyä ja keskittää pelivälineen maalin eteen, josta oikea-aikaisesti liikkunut Sadiku latasi pelivälineen varmasti verkon perukoille.

67. minuutilla Denis Cukici tuli keskikentän pohjalle Chris Jamesin tilalle. Pian tämän jälkeen vierasjoukkueella oli vielä yksi huippuvaarallinen tilanne, jonka jälleen varmasti pelannut Ahlblad pelasti huipputorjunnallaan. Heti seuraavalla minuutilla Terho siirsi isännät jo neljän maalin etumatkalle upealla maalilla. Oikean laidan höyryjuna otti Saku Heiskasen pitkän syötön noin 22 metrissä loistavalla ensimmäisellä kosketuksella ohi HJS:n laitapuolustajan. Terho pääsi näin nokikkain Vuorisen kanssa ja nosti pallon röyhkeällä chipillä ohi HJS-vahdin.

4-0-maali katkaisi vierasjoukkueen selkärangan. Tämän jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Muutama minuutti myöhemmin Sadiku viimeisteli pelin toisen osumansa jälleen Heiskasen esityöstä. Tämäkään ei riittänyt ”Klubi-piranhoille”, jotka olivat haistaneet veren. Vaihdosta sisään tullut Nooa Laine viimeisteli kuudennen osuman, ja loppunumerot sinetöi Terho miltei kopiolla edellisestä maalistaan.

Epävirallinen pyttykerho haluaa palkita eilisestä pelistä koko joukkueen. Tosin Casper Terhon toisen puoliajan maalit olivat puhtaasti esteettisesti niin kauniita, että ne on pakko mainita erikseen.

Päävalmentaja Joonas Rantanen ei peitellyt tyytyväisyyttään pelin jälkeen.

– Kun ottaa huomioon ottelun lähtötilanteen, olen hemmetin ylpeä pelaajistani. Peli-ilme oli hyvä ensimmäisestä minuutista viimeiseen. Tavoitteenamme oli pelata täyspainoinen hyökkäyspeli koko ottelun ajan, ja se onnistui. Kun me pystymme tähän, vastustaja ei kestä jatkuvaa painetta. Se näkyi tänään. Puolustuspelissämme iso plussa taas oli siinä, että voitimme hyvällä prosentilla vastustajan kohti omaa linjaamme lähettämät pitkät pallot.

– Jälleen kerran voi sanoa, että kun pelimme rakenne on hyvä, yksittäiset pelaajatkin pääsevät paremmin esiin, Rantanen korosti lopuksi.

HJK Klubi 04 matkustaa seuraavaksi Paraisille, jossa se kohtaa 4. lokakuuta klo 15:00 PIF:in.

HJK Klubi 04 vs HJS Akatemia 7–0 (2–0)

28’ 1-0 Heiskanen
39’ 2-0 Meriluoto
64’ 3-0 Sadiku