HJK Klubi 04 kohtaa lauantain derbyssä Gnistanin

HJK Klubi 04:llä on lauantaina 28.8. lyhyt matka vierasotteluun. Joukkue matkustaa Oulunkylän Mustapekka Areenalle, jossa se kohtaa klo 17.00 IF Gnistanin.

Samuel Anini jr - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Samuel Anini jr

Gnistan vs HJK Klubi 04
La 28.8.2021 klo 17:00
Oulunkylä

HJK Klubi 04:llä on hyvä nousuvire; joukkue on saalistanut viimeisistä neljästä ottelusta täyden pistepotin kolme kertaa. Nollanelonen on 20 pisteellä Ykkösessä 9. sijalla. Gnistan on ollut nollaneloselle tällä kaudella toistaiseksi pysäyttämätön vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa (yksi harjoituspeli, kerran Suomen Cupissa ja kerran sarjapelissä); oulunkyläläiset ovat voittaneet kaikki pelit siten, että sinivalkoiset eivät ole pystyneet tekemään vielä ainoatakaan maalia. Vähän ennen juhannusta pelatussa kamppailussa Bolt Arenalla vierasjoukkue otti selkeän 3–0 voiton. Tuolloin Gnistanin maalintekijöinä kunnostautuivat Ykkösen paras maalintekijä Douglas Caé kahdesti ja Maximo Tolonen kerran.

Gnistan on sarjassa tällä hetkellä kuudentena, ns. yläloppusarjan viimeisellä paikalla 24 pisteellä. Joukkueella on kuitenkin menossa selvästi kauden heikon vaihe; viimeisistä seitsemästä pelistään Gnistan on pystynyt voittamaan ainoastaan yhden. Oulunkyläläiset kaatoivat reilu viikko sitten paikallisottelussa PK-35:n reilusti 4-1.

Viime vuoden Ykkösen poikkeuksellisella koronakaudella Gnistan oli 25 pisteellään viimeinen säilyjä. Maalinteko sujui oulunkyläläisiltä kohtuullisen hyvin; 38 tehtyä osumaa oli yhtä paljon kuin sarjan voittaneella AC Oululla. Omaan päähän joukkue päästi kuitenkin 22 ottelussa 49 maalia, mikä oli sarjan toiseksi huonoin saldo yhdessä pudonneen SJK Akatemian kanssa. Joukkueen parhaat maalintekijät olivat brasilialainen Douglas Caé 7 osumallaan ja hänen maanmiehensä Lucas Morais yhtä maalia pienemmällä kokonaissaldolla. Myös Gnistanissa on entisiä HJK Klubi 04:n pelaajia; keskikentän Omar Jama (s. 1998), hyökkääjä Rony Huhtala (s. 1998) sekä puolustaja Nnaemeka Anyamele (s. 1994) ovat aikanaan kantaneet sinivalkoista paitaa. Gnistan vahvisti elokuun siirtoikkunan aikana joukkuettaan portugalilaisella Óscar Barrosilla, joka on pelipaikaltaan oikea laitapuolustaja.

Gnistanin toimitusjohtajan Marko Kolsin mukaan viime viikkojen heikko tulosvire on toivottavasti jäämässä taakse. 

– Me otimme edellisellä kierroksella tärkeän kotivoiton PK-35:stä. Olemme luottavaisia, että tulosvire kääntyy loppukaudella myönteiseksi. Samaan hengenvetoon haluan korostaa, että me emme tuudittaudu kauden aikaisempiin hyviin esityksiimme nollanelosta vastaan, vaan meidän tulee alusta alkaen olla valmiita pelaamaan pisteistä. Olemme luonnollisesti panneet merkille joukkueen viime aikojen hyvät esitykset.

Kolsi kertoo myös, että lauantain ottelussa on yleisölle joitakin koronarajoituksia. Niistä voi lukea tarkemmin tästä.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mika Väyrynen puolestaan kertoo, että joukkue ei katso kuntopuntariin lainkaan.

– Gnistan on ollut tällä kaudella meille huippuvaikea vastustaja. Me tiedämme tarkkaan ne hetket, jolloin he pystyvät haavoittamaan meitä. Nyt tieto on muutettava käytännön toiminnaksi. Vaikka olemme saaneet viime aikoina hyviä tuloksia, pelissämme on silti koko ajan parannettavaa. Asenne sen sijaan on ollut kohdallaan. Sama mentaliteetti on kaivettava esiin myös lauantaina.

Ottelua voi seurata Ruudun striimistä tästä.