HJK Klubi 04 kohtaa lauantaina KPV:n

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnvist
Kai Meriluoto

HJK Klubi 04 jatkaa Ykkösen alempaa jatkosarjaa Bolt Arenalla lauantaina 2.10. klo 18.30 ottelulla Kokkolan Palloveikkoja vastaan.

Kokkolalaiset aloittivat alemman loppusarjan viikko sitten niukalla maalin voitolla JIPOSta. KPV on sarjassa toisena pisteen johtavaa PK-35:tä jäljessä. Käytännössä yksi voitto varmistaisi joukkueen sarjapaikan kaudeksi 2022. HJK Klubi 04:n tilanne puolestaan on tiukka. Joukkue on sarjassa viimeisenä, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Raitapaidoilla ei ole enää juuri varaa pistemenetyksiin, jos joukkue haluaa pelata myös ensi kaudella Suomen toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

Ykkösen runkosarjassa KPV oli keskinäisissä peleissä lievästi niskan päällä. Nollanelosen kotiottelussa toukokuun alussa KPV otti kahden maalin voiton; länsirannikon miesten maaleista vastasivat tuolloin Charalampos Chantzopoulos rangaistuspotkusta ja Eetu Rissanen erikoisella pelitilannemaalilla, jossa pallo pomppasi verkon perukoille Rissasen selästä. Kokkolassa puolestaan nollanelonen nousi 2–2-tasapeliin Kai Meriluodon viime hetken maalilla. Ensimmäisestä osumasta vastasi puolestaan Agon Sadiku.

KPV:n kausi on ollut pettymys. Vaikka useimmissa ennakkokaavailuissa joukkuetta veikattiin vähintään ylemmän jatkosarjan ryhmäksi, KPV oli vielä heinäkuussa sarjassa viimeisenä. Joukkuetta on kuitenkin vahvistettu selvästi. KPV:n hyökkäystä ovat vahvistaneet mm. tanskalainen Kristian Andersen ja nigerialainen Oke Akpoveta. Viimeksi mainittu on ollut oiva hankinta, sillä hän on viimeistellyt 11 ottelussa seitsemän maalia. Puolustusta on vahvistanut Norsunluurannikolta kotoisin oleva laitapuolustaja Christ Kouadio. Kotimaisista vahvistuksista tärkein on ollut Severi Kähkönen, joka tuli Kokkolaan Veikkausliigan AC Oulusta. Muuten yksi KPV:n runkopelaajista on HJK:n miesten joukkueessa vuosina 2011–2014 pelannut Sebastian Mannström. Nuoremmasta päästä mielenkiintoisin nimi on poikien maajoukkueen maalivahti (s. 2003) Hemmo Riihimäki, joka on Kokkolassa lainassa Veikkausliigan KuPS:ista.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen korostaa joukkueen taistelutahtoa.

– KPV on vaikea vastustaja, joukkue on vahvistunut huomattavasti sitten heinäkuun. Emme lähde muuttamaan omassa pelissämme paljon. Pyrimme korostamaan perinteisiä vahvuuksiamme. Kun terveystilanteemmekin on hyvä, uskon hyvään peliin lauantaina.

Kokkolan Palloveikkojen otteluennakon voi katsoa tästä.

Ruutu näyttää ottelun striiminä; voit katsoa ottelun tästä.