HJK Klubi 04 kohtaa MuSan

Lauantaina 0-1 tappion Joensuussa JIPPOlle kärsinyt HJK Klubi 04 jatkaa vieraspelillä.

Juho Lehtiranta - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

MuSa vs HJK Klubi 04
Ke 26.5.2021 klo 18:30
Porin keskuskenttä

Ilmansuunta vaihtuu ja matka lyhenee, kun joukkue matkustaa länsirannikolle. Porin Stadionilla HJK Klubi 04 kohtaa keskiviikkona (26.5.) sarjassa kuudentena olevan Musan Salamat.

MuSa on Porin joukkueista se vähemmän tunnettu. Paikalliskilpailija Jazz on aikanaan yltänyt jopa Suomen mestaruuteen, mutta vuonna 1960 perustettu MuSa ei ole koskaan pelannut miehissä ylimmällä sarjatasolla. Nykyisen Ykkösen paikkansa MuSa saavutti kauden 2018 päätteeksi. Kahtena Ykkösen vuotenaan porilaiset ovat sijoittuneet molemmilla kausilla viidenneksi.

Tällä hetkellä Ville Ulasen valmentamalla joukkueella on viisi pistettä. Joukkue aloitti kauden kotonaan 0-0 tasapelillä JIPPOA vastaan. Sen jälkeen tuli toistaiseksi ainoa tappio 0-1 luvuin PK-35:n vieraana. Toinen matka pääkaupunkiseudulle Gnistania vastaan toi 1-1 tasapelin, Viime viikonloppuna porilaiset ottivat maukkaan 3-1 kotivoiton Rovaniemen Palloseurasta. MuSan paras maalintekijä on toistaiseksi ollut Samu-Petteri Mäkelä kahdella osumallaan.

MuSan omilla kotisivuilla päävalmentaja Ulanen antaa oman arvionsa ottelun ennakkoasetelmista.

– Klubi on aloittanut pelillisesti hyvin halliten otteluitaan pallollisesti. Tähän hallintaan meillä tulee olla lääkkeet, jotta pystytään kontrolloimaan tapahtumia niin, etteivät ne johda maalipaikkoihin. Varmasti siinä on iso kehityksen kohde heillä.

HJK Klubi 04 on puolestaan kipeästi pisteiden tarpeessa. Sarjassa toiseksi viimeisenä majailevat raitapaidat ovat päässeet pisteille ainoastaan yhdessä ottelussa, 3-1 kotivoitossa MP:stä.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrysen kertoo, että tiukka ottelutahti pakottaa siirtämään ajatukset nopeasti seuraavaan haasteeseen.

– MuSa pelaa rohkeammin ja hyökkää todennäköisesti enemmän kuin JIPPO. Siten meille jää mahdollisesti enemmän tiloja, minne hyökätä. Kun me pääsemme vastustajan kolmannekselle, meidän on oltava vaarallisempia kuin viimeksi.

– Meillä on tänään vielä viimeistelyharjoitus, mutta todennäköisesti saamme huomiseksi mukaan jonkun loukkaantumisesta toipuneen pelaajan, Väyrynen lopettaa.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan otteluun saa ottaa 50 katsojaa.

MuSa–HJK Klubi 04 ottelua voi seurata Ruudun striimistä tästä.