HJK Klubi 04 kohtaa nousua tavoittelevan TPS:n

Ykkösen sarjataulukossa viimeiseksi pudonnut HJK Klubi 04 kohtaa sunnuntaina 19.9. klo 16.00 Bolt Arenalla sarjassa toisena olevan Turun Palloseuran.

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Kai Meriluoto

HJK Klubi 04 vs TPS
Su 19.9.2021 klo 16:00
Ykkönen – Bolt Arena

Molemmat joukkueet tarvitsevat Ykkösen runkosarjan viimeisestä ottelusta kipeästi pisteitä; TPS taistelee noususta ylemmässä loppusarjassa, HJK Klubi 04 yrittää välttää putoamisen alemmassa. Joukkueiden edellisessä keskinäisessä kamppailussa HJK otti hienon 1–0-vierasvoiton Veritas Stadionilla Samuel Anini Jr:n maalilla.

Joukkueiden asema on erilainen myös kuntopuntarissa; HJK Klubi 04:llä on kolmen pelin tappioputki, TPS on yhdessä sarjajohtaja RoPS:in kanssa Ykkösen kovakuntoisin joukkue. Kotitappio nollaneloselle oli turkulaisille kauden käännekohta. Sen jälkeen pelatuista 12 ottelusta TPS on hävinnyt ainoastaan yhden. Maajoukkuelegenda Jonatan Johanssonin valmentama TPS hengittää sarjaa johtavan RoPS:in niskaan neljän pisteen päässä. Mahdollisuus nousta takaisin Veikkausliigaan on TPS:lle luonnollisesti tärkeä asia. Nousun ajoittuminen ensi kaudeksi olisi erityisen merkittävää siksi, että Veikkausliigan maratontaulukossa viidentenä oleva seura haluaisi varmasti pelata satavuotisjuhlavuotenansa korkeimmalla sarjatasolla. 

TPS sai kesken kauden joukkueeseensa tärkeän paluumuuttajan; 63 A-maaottelua pelannut Kasper Hämäläinen liittyi ryhmään heinäkuussa 2,5 vuoden sopimuksella. Sen jälkeen ”Kappe” on pelannut raitapaidoissa 11 peliä, joissa hän on viimeistellyt kolme osumaa. Joukkueen paras maalintekijät on ollut Joakim Latonen 8 maalilla.

TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen on joukkueensa hyvästä tilanteesta huolimatta maltillinen.

– Meidän tilanteemme on kohentunut olennaisesti kesän siirtoikkunan jälkeen, minkä seurauksena on saatu lisättyä tehoja hyökkäyspeliimme. Puolustuspeliimme olemme olleet suhteellisen tyytyväisiä koko kauden. Lähdemme luonnollisesti kuittamaan heinäkuun alun tappiota Kupittaalla, ja se onnistuu vain kovalla työllä. 

Jonatan Johansson puolestaan arvioi HJK Klubi 04:n joukkuetta seuraavalla tavalla TPS:n otteluennakossa.

– Klubi on pelannut viime kierroksilla erittäin hyvin sarjan kärkijoukkueita RoPS:ia ja VPS:ää vastaan. Se on hävinnyt niukasti ja vähän huonolla tuurillakin. Kaksi maalia Vaasassa on kova suoritus miltä tahansa joukkueelta tässä sarjassa. Myös meillä on varmasti haastava peli tiedossa.

– Kaikki muistavat kesältä meidän kotipelimme, millä tavalla me hävisimme Klubille. Heidän kokoonpanoaan on aina vähän vaikea ennakoida, mutta he pelaavat silti samanlaista peliä. He rakentavat alhaalta ja he pyrkivät pelaamaan maata pitkin, ihan kuten mekin. Klubin pelissä ainoa poikkeus on tullut meitä vastaan Turussa, silloin he pelasivat poikkeuksellisen suoraviivaisesti. Tunnen päävalmentaja Mika Väyrysen hyvin, olemme pelanneet aikanaan paljon samaan aikaan maajoukkueessa, Johansson kertoo.

Mika Väyrynen puolestaan kertoo joukkueen valmistautuvan ehkä kauden kovimpaan koitokseen.

– Huomenna on vastassa paperilla mielestäni sarjan kovin joukkue. Uusien hankintojen jälkeen he ovat esiintyneet hyvin. TPS on samalla muuttanut ryhmitystään hyökkäysvoittoisammaksi.

– Meidän on pystyttävä palauttamaan peliimme laadukas toiminta hyökkäämisen ensimmäisessä vaiheessa. Samoin ottelua täytyy kontrolloida pallon kanssa pidempiä aikoja. TPS on kookas joukkue, ja voittaa ilmataistelut hyvällä prosentilla. Siksi huomenna palloa kannattaa liikuttaa paljon muovimaton pinnalla, Väyrynen ennakoi.

HJK Klubi 04 vs TPS -ottelua voi seurata striimistä tästä.