HJK Klubi 04 kohtaa sarjajohtajan

HJK Klubi 04 pelaa perjantaina 11.6. Tammisaaren keskuskentällä klo 18.30 EIF:ää vastaan. Vastus on kovin mahdollinen, sillä raaseporilaiset johtavat sarjaa kuuden kierroksen jälkeen.

Tommi Jäntti - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

EIF vs HJK Klubi 04
Pe 11.6.2021 klo 18:30
Tammisaari

Kamppailu mittaa samalla sarjan tasoeroja, sillä nollanelonen on tällä hetkellä taulukossa viimeisenä. Joukkueella on kuudesta pelistä neljä tappiota, yksi tasapeli ja yksi voitto. EIF puolestaan on hävinnyt ainoastaan kerran, toukokuun puolivälissä vieraissa MP:lle 1–2. Joukkueen voitoista erikoisin tuli 21. toukokuuta, kun EIF pystyi kukistamaan PK-35:n 3–2 kahdesta ulosajosta huolimatta. HJK Klubi 04 ja EIF kohtasivat toisensa maaliskuussa harjoitusottelussa Raaseporissa. Tuolloin kotijoukkue otti niukan mutta ansaitun 1–0-voiton Valdrin Rashican maalilla.

EIF on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuodesta 2015 lähtien. Raaseporilaisten nousuhistoriaan liittyy klubilainen kytkös, sillä kun EIF nousi kaudella 2014 Kakkosesta Ykköseen, joukkueetta valmensi HJK-legenda Jari Rantanen. Nyt EIF:n peräsimessä on toista kautta espanjalaiskaksikko Guillem Santesmases Benaventsvastuuvalmentajana sekä Rubén Maya Peréz kakkosvalmentajana. Viime vuonna EIF sijoittui sarjassa kuudenneksi. Eri medioiden veikkauksissa raaseporilaiset oli sijoitettu tälle kaudella melko korkealle, ja toistaiseksi joukkue on esiintynyt ennustusten mukaisesti. Tällä kaudella EIF:n paras maalintekijä on ollut Juuso Liukkonen kolmella osumalla. Joukkueen viime kauden paras maalintekijä (5 maalia) Xhevdet Gela ei ole vielä tehnyt yhtään maalia. 

Päävalmentaja Mika Väyrysen mukaan HJK Klubi 04 lähtee joukkueiden erilaisesta sarjasijoituksesta huolimatta tavoittelemaan voittoa. Tilannetta helpottaa loukkaantumistilanteen parantuminen. Logan Rogerson on kuitenkin vammojen vuoksi edelleen poissa kokoonpanosta.

– Joukkueemme on päässyt pienen tauon aikana harjoittelemaan hyvin. Otteluruuhkassa tuli mentyä ehkä liikaakin vastustajan analysoimiseen. Uskomme kuitenkin omaan juttuumme.

– Oma pelaajatilanteemme on hyvä; sairastupa on tyhjenemässä, ja sen myötä kilpailu pelipaikoista kiristyy. EIF:ää vastaan voi myös tulla joku pelaaja liigajoukkueesta. On hienoa lähteä haastamaan kärkijoukkuetta, Väyrynen lopettaa.Ottelun voi katsoa streamina tästä.