HJK Klubi 04 kohtaa Bolt Arenalla MP:n

HJK Klubi 04:n kauden kolmas Ykkösen ottelu pelataan tiistaina 18.5. Bolt Arenalla klo 18.30 Mikkelin Palloilijoita vastaan.

Denis Cukici - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs MP
Ti 18.5.2021 klo 18:30
Bolt Arena

Nollanelonen ei ole vielä avannut Ykkösen pistetiliään. Viime torstaina joukkue kärsi 1-4 vierastappion Pietarsaaressa paikalliselle FF Jarolle. Tuossa pelissä HJK Klubi 04:n kärkipelaaja Kai Meriluoto sai osumallaan kuitenkin avattua joukkueen maalitilin kauden sarjassa. Päävalmentaja Mika Väyrynen kertoo joukkueen olevan valmis tiistain peliin.

– Meidän on saatava ensiksi perusasiat kuntoon. Syöttöpelimme on oltava laadukkaampaa, kaksinkamppailuissa on oltava tiukempia jne. Kun meillä on nuori joukkue, on luonnollista, että vastustajamme pyrkivät horjuttamaan meitä juuri esimerkiksi kaksinkamppailuissa. Kun me emme taivu näissä, voimme saada paremmin omat pelilliset vahvuutemme esiin.

– Yksi tärkeä asia on myös henkinen valmius. Meillä on ollut liian suuria vaikeuksia otteluiden alussa. Tätä meidän on myös parannettava, Väyrynen korostaa.

MP:n Ykkösen kausi on alkanut tuloksellisesti hyvin; avausottelusta 1-1 vierastasapeli RoPS:in kanssa ja sitten 2-1 kotivoitto EIF:stä. Mikkeliläisten maaleista ovat toistaiseksi vastanneet Aatu ManninenEbuka Samson ja Oliver Kangaslahti. HJK Klubi 04 ja MP kohtasivat toisensa helmikuussa Suomen Cupin ottelussa. Vaikka peli oli muodollisesti MP:n kotiottelu, se pelattiin Talin hallissa. Tuolloin klubilaiset olivat parempia maalein 3-0. Nollanelosen maalintekijät olivat Kai Meriluoto, Samuel Anini Jr. sekä Tommi Jäntti.

Mikkelin Palloilijat on perinteinen seura, jonka parhaat vuodet osuivat 1970-luvun alkuun. Silloin se voitti kaksi kertaa peräkkäin Suomen Cupin (1970 ja 1971) ja oli Veikkausliigan edeltäjäsarjassa SM-sarjassa kahdesti toisena (1970 ja 1972). Veikkausliigasta seuralla on kaksi mitalia: pronssia vuodelta 1990 ja hopeaa seuraavalta vuodelta. Viimeksi mainittu on myös seuran viimeinen mitalisija Suomen ylimmältä sarjatasolta. 

Viime vuodeksi Ykköseen nousseet mikkeliläiset pelasivat kohtuullisen hyvän kauden. Loppusijoitus oli 7. Se tuli 29 pisteellä 22 ottelusta (voittoja 8, tasapelejä 5, tappioita 9, maaliero 29–35). Kaudella 2019 MP pelasi samassa lohkossa HJK Klubi 04:n kanssa; tuolloin mikkeliläiset olivat sarjassa täysin ylivoimaisia ja voittivat toiseksi tulleen Jipon 11 pisteen erolla. 

MP:tä valmentaa viime vuoden tavoin kokenut Juha Pasoja. Joukkueen pelaajista klubilaisille tuttuja ovat HJK:n kasvatti Antti Ulmanen, joka siirtyi täksi kaudeksi Mikkeliin EIF:stä. Myös toisella maalivahdilla Otto Hautamolla on Klubi-tausta. Maalien tekeminen oli MP:lle viime kaudella kohtuullisen vaikeaa. Joukkue onnistui pitämään parhaan maalintekijänsä, keskikenttäpelaaja Antti-Ville Räisäsen, joka teki viime kaudella viisi maalia. 

Päävalmentaja Pasoja kertoi jo helmikuussa ennen Suomen Cupin peliä nollanelosta vastaan, että hän suhtautui luottavaisesti kauteen. Tavoitteena on parantaa viime vuoden sijoitusta, joka oli seitsemäs. Tavoitetta voi helpottaa se, että MP:n pelaajisto on pysynyt aika hyvin kasassa.

– Jos satunnaiselle katsojalle haluaisi mainita jonkun pelaajamme, niin keskikentän pohjan Jonathan Dunyin oli varmasti yksi pelipaikkansa parhaita viime kaudella Ykkösessä. Nuori (s. 2003) oma kasvattimme, keskikentän Topi Keskinenpuolestaan valittiin SPL:n itäisen alueen vuoden poikapelaajaksi.

Pasoja on tyytyväinen siihen, miten MP:n kausi on alkanut.

– Sääolosuhteet vaikuttivat aika paljon avausotteluun Rovaniemellä. Kentän suuntainen raju tuuli teki pelaamisen hankalaksi. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli vaikeuksia vastatuulen pelatessa, ja isäntäjoukkue tekikin jakson loppupuolella johtomaalin. Toisella puoliajalla tilanne sitten muuttui, ja meillä oli tasoitusmaalin jälkeen mahdollisuus myös johto-osumaan. Kapteenimme Antti-Ville Räisänen sai vajaat 10 minuuttia ennen loppua punaisen kortin, mikä teki pelin viime hetkistä meille vaikeampia.

– Kotiavaukseen EIF:ää vastaan olin alkua lukuun ottamatta tyytyväinen. Päästimme vieraat johtoon jo kolmannella minuutilla, mutta onneksi tasoitimme vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen saimme pelimme sujumaan hyvin yllättävän hyväkuntoisella Urskin nurmella. Loimme mukavasti hyviä maalintekopaikkoja, ja varsinkin erikoistilanteemme olivat vaarallisia. Johtotilanteessa passivoiduimme ehkä liikaa, mutta toisaalta meillä oli vastaiskuista riittävästi paikkoja tehdä kolmas maali. Ottelun ikävin tapahtuma oli Iiro Äijön paha loukkaantuminen pelin loppuhetkillä, Pasoja kertoo.

HJK Klubi 04-MP pelataan edelleen koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä.

Ottelun voi katsoa Ruudun striimistä tästä.