HJK Klubi 04 kukisti virolaiset

HJK Klubi 04 kukisti lauantaina kauden ensimmäisessä kansainvälisessä harjoituspelissä Saharan kentällä virolaisen FC Floran U21 -joukkueen puhtaasti 6–0 (4–0).

Väinö Vehkonen - HJK Klubi 04. Photo: Jussi Eskola.

HJK Klubi 04 vs FC Flora U21 6-0

Kotijoukkueella oli melko erilainen kokoonpano kuin Suomen Cupin otteluissa. Poissa oli mm. loukkaantumisesta toipuva laita Samuel Anini jr. sekä hyökkääjä Kai Meriluoto. Tilalle oli nostettu pelaajia HJK:n B-nuorista; Mathias Ahlblad, Kalle Wallius, Agon SadikuDenis Cukici ja Benjamin ”Sebastianin veli” Dahlström. Nollanelosen maalissa avasi Mathias Ahlblad. Puolustuslinjassa pelasivat vasemmalta Rico FinnäsVäinö VehkonenOtto Kouva ja Juho Lehtiranta. Keskikentän kolmikko oli Saku Heiskanen, Miska Peltola ja Richard Florent. Ylimmät kolme pelaajaa olivat Elmeri HirvonenNoa Laine ja Agon Sadiku.

Ottelu oli alusta loppuun kohtuullisen epätasainen. Isäntäjoukkue piti palloa ja sai luotua tasaiseen tahtiin maalintekopaikkoja. Jo reilun puolen tunnin pelin jälkeen Klubi 04:llä oli neljän maalin johto; Miska Peltola oli heiluttanut maaliverkkoja kahdesti, Noa Laine ja Richard Florent kerran. Yksi syy ylivoimaan oli se, että esimerkiksi normaalista Kakkosen pelistä poiketen isännät olivat myös fyysisesti selvästi vieraita vahvempia. Vaikka toisella jaksolla klubilaisten maalintekotahti hiukan hidastui, peli ei missään vaiheessa ollut tasainen. Toisen jakson osumista vastasivat Agon Sadiku ja Lauri Kesti.

Päävalmentaja Joonas Rantanen ei murskavoitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen peliesitykseen.

– Useaan tehtyyn maalin voi tietenkin olla tyytyväinen, mutta silti meillä oli ajoittain liikaa vaikeuksia vastustajan tiiviin puolustusmuodon kanssa. Tämä johti siihen, etteivät hyökkäykset kulkeneet halutulla tavalla. Parhaimmillaan me hyökkäsimme hyvin, ja vastustajan väsyessä löysimme tilat ensimmäistä jaksoa paremmin.

– Kun meillä oli tänään paljon poissaoloja, pystyimme antamaan monelle B-nuorten pelaajalle näyttömahdollisuuden. Nämä onnistuivatkin kaikki hyvin, Rantanen analysoi.

HJK Klubi 04 vs FC Flora U21 6-0 (4-0)
10. 1-0 Miska Peltola
18. 2-0 Noa Laine
26. 3-0 Miska Peltola
32. 4-0 Richard Florent
52. 5-0 Agon Sadiku
82. 6-0 Lauri Kesti

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Ahlblad (46. Hautomo)  Finnäs, Vehkonen (46. Usher), Kouva, Lehtiranta (46. Wallius), Florent (46. Cukici), Heiskanen (55. Dahlström), Peltola – Hirvonen, Sadiku, Laine