HJK Klubi 04 – Lupaavien pelaajien kehittäjä

Mika Väyrynen: ”Meillä on erittäin mielenkiintoisia pelaajia, joista moni toivottavasti ottaa isoja kehitysaskelia kauden aikana.”

Mika Väyrynen - HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola
Mika Väyrynen, HJK Klubi 04:n päävalmentaja

HJK Klubi 04 nousi tulevaksi kaudeksi historiansa neljättä kertaa maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Miesten Ykköseen. Edellisen kerran, kaudella 2018, visiitti  jäi lyhyeksi, kun se putosi kauden päätteeksi takaisin Kakkoseen. 

Tulevalla kaudella HJK Klubi 04 päävalmentajana toimii Mika Väyrynen, joka valmennustiimeineen pitää huolen siitä, että tällä kertaa asiat menevät toisin. Seura on onnistunut  pitkäjänteisellä työllä kiinnittämään laadukkaat avainpelaajat mukaan projektiin. Tavoitteena on, että joukkueen harjoitusten taso, olosuhteet ja pelaajien ammattimainen arki tulevat olemaan paremmat kuin millään muulla Ykkösen seuralla. 

Mika Väyrysen johdolla Ykköseen

Kausi 2020 oli HJK Klubi 04:lle menestys. Joonas Rantasen suojatit etenivät läpi erikoisjärjestelyin pelatun kauden häviämättä otteluakaan miesten Kakkosessa ja nousivat ansaitusti Miesten Ykköseen. Lisäksi nuorten pelaajien joukosta debyytin Veikkausliigassa tekivät Casper Terho, Rico Finnäs ja Kai Meriluoto, joka onnistui myös kertaalleen maalinteossa pääsarjassa. Myös Saku Heiskanen pelasi erinomaisen kauden HJK Klubi 04 riveissä. 

– Meillä on erittäin mielenkiintoisia pelaajia, joista moni toivottavasti ottaa isoja kehitysaskelia kauden aikana. Konkreettinen tavoite Ykköseen annetaan joukkueen kanssa myöhemmin. Askel Kakkosesta Ykköseen on suuri, mutta uskon että kun kausi alkaa, olemme valmiita haastamaan Ykkösen joukkueet ja kilpailemaan korkealla tasolla sarjassa, HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mika Väyrynen lupaa

Pelaajana Väyrynen tunnettiin keskikentän johtajana ja joukkueen sytyttäjänä. Saavutuksinaan 65 A-maaottelua (5 maalia), kolme Suomen mestaruutta, kolme Hollannin mestaruutta ja Cupin mestaruudet molemmista edellä mainituista maista. Hollannin ja Suomen lisäksi pelaajakokemusta löytyy niin Englannin Championshipistä kuin Pohjois-Amerikan ammattilaissarjasta MLS:sta. 

– Valmentajana pyrin opettamaan peliä ja antamaan tilanteiden ratkaisumalleihin mahdollisimman paljon perusteluita. Entisenä pelaaja pystyn toivottavasti tunnistamaan pelaajien tunnetiloja niin hyvinä kuin huonoina hetkinä, Väyrynen jatkaa

Päävalmentajana tuleva kausi on Väyrysen ensimmäinen. Kokemusta valmentajana löytyy niin HJK:n edustusjoukkueesta kuin Klubi 04:sta. Joukkueen valmennusta täydentävät valmentajat Aleksi Lalli ja Mikko Lignell, fyysinen valmentaja Álvaro Molinos ja maalivahtivalmentaja Marko Frantsi.


– Vallitsevat olosuhteet ja rajoitukset ovat aiheuttaneet omat haasteensa kaikille, mutta me olemme päässeet harjoittelemaan nuorten pelaajien kanssa suhteellisen normaalisti. Pelaajat ovat olleet todella hyvällä asenteella harjoituksissa ja näyttöhaluja löytyy kaikilta. Toivotaan, että keväällä tai viimeistään alkukesästä saadaan vihdoin ottaa yleisöä peleihin ja pääsemme nauttimaan kimpassa laadukkaasta futiksesta, Väyrynen päättää

Perparim Hetemaj - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Perparim Hetemaj HJK:n paidasaa ottelussa HJK vs Haka Finnair Stadiumilla 4.6.2006

Perparim Hetemaj: ”Klubi 04 on lähellä sydäntäni.”

Ymmärtääkseen HJK Klubi 04:n arvon suomalaiselle jalkapallolle, on katsottava joukkueen historiaan. Joukkue on jo ylittänyt rippikoulu -iän ja näiden vuosien aikana HJK Klubi 04 paitaa on kantanut lukuisia pääsarjatason- ja A-maajoukkueen pelaajia. 

Viime vuosien aikana lupaavia pelaajia on siirtynyt jopa suoraan huippusarjojen akatemioihin, vaikka normaali polku on ollut edustusjoukkueen kautta isompiin ympyröihin. Esimerkiksi mm. Joel Pohjanpalolta, Robin Lodilta, Alexander Ringiltä, Jukka Raitalalta, Sakari Mattilalta, Joona Toiviolta, Lassi Lappalaiselta ja Perparim Hetemajlta löytyy vahva HJK Klubi 04 tausta. 

Merkittävän uran Italiassa, yhdessä maailman kovimmista sarjoista tehnyt Hetemaj on yksi onnistunut esimerkki HJK:n pelaajapolusta. Lähes 300:n Serie A-ottelun ja 49 A-maaottelun jälkeenkin uran alkuvaiheen pelit miesten Kakkosessa ovat miehen tuoreessa muistissa. 

– Klubi 04 on lähellä sydäntäni. Sain kunnian pelata joukkueessa, kun se perustettiin. Nousin HJK:n B-junioreista suoraan ensimmäisiin miesten peleihin Kakkoseen. Nyt, kun katson uraani taaksepäin, niin näiden tasokkaiden harjoitusten ja kovien pelien tärkeys vain korostuu. Kun pääsi pelaamaan itseään vahvempia ja parempia pelaajia vastaan, näki missä mennään. Samalla kasvoin sekä henkisesti että fyysisesti ammattimaisessa toiminnassa, Perparim Hetemaj kiittää

– HJK:ssa on rakennettu selkeä polku nuorille pelaajille ja tiesin, että mikäli onnistun Klubi 04:ssa niin pääsen edustusjoukkueeseen. Tietenkin se oli sitten itsestä kiinni, eikä mitään tullut tarjottimella. Jokaisen askeleen eteen oli tehtävä paljon töitä. HJK:ssa valmennus on aina ollut huippuluokkaa. Silloinen päävalmentaja Pasi Rasimus on edelleen yksi parhaista valmentajista, joita minulla on koskaan ollut. Hän oli erinomainen nuorten pelaajien kanssa. Hän tiesi, miten meitä piti käsitellä ja millainen kuri nuorilla pelaajilla tulee olla.

Lämmöllä muistelen edelleen niitä aikoja, kun sain pelata ja oppia ammattilaisuralle yhdessä mm. Jarno Parikan, Ilari Äijälän, Pekka Sihvolan, Axel Orrströmin, Boris Rotenbergin, Ümit Meneksen ja Joona Toivion kanssa. Tässähän tuntee itsensä vanhaksi, Perparim Hetemaj nauraa

HJK Klubi 04:n valmennus

Päävalmentaja Mika Väyrynen
Valmentaja Mikko Lignell
Huippuvaiheen talenttivalmentaja Aleksi Lalli
Fyysinen valmentaja Álvaro Molinos
Maalivahtivalmentaja Marko Frantsi

Sopimustilanne 18.1.2021

Anton Aaltonen
Mathias Ahlblad
Samuel Anini jr
Taavi Arminen
Michael Boamah
Samuel Burton
Denis Cukici
Rico Finnäs
Willem Haapiainen
Otto Hannula
Saku Heiskanen
Elmo Henriksson
Chris James
Rony Jansson
Jaaso Jantunen
Tuomas Koponen
Niilo Kujansalo
Johannes Kytilä
Juho Lehtiranta
Yilson Lika
Kai Meriluoto
Joose Mäkinen
Liam Möller
Matias Niemelä
Chris Ottia
Daniel Rökman
Agon Sadiku
Henri Salomaa
Deni Silverio
Casper Terho
Aaro Toivonen
Väinö Vehkonen
Ville Vuorinen
Kalle Wallius
Johannes Yli-Kokko

Joukkuetta tullaan täydentämään ennen kauden alkua.