HJK Klubi 04 matkustaa länsirannikolle

HJK Klubi 04:n pelit jatkuvat pienen tauon jälkeen. Joukkue kohtaa lauantaina 10.7. klo 17.00 Kokkolassa paikallisen Palloveikot.

Mika Väyrynen - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Mika Väyrynen

KPV vs HJK Klubi 04
La 10.7.2021 klo 17:00
Kokkola

Nollanelosella on ollut puolentoista viikon tauko peleistä, koska viime sunnuntain kotipeli Vaasan Palloseuraa vastaan peruuntui vaasalaisten korona-altistumisen vuoksi.

Kokkolassa vastaan tulee Ykkösen tämän hetken jumbojoukkue. KPV on pystynyt toistaiseksi voittoon yhdeksässä pelissä ainoastaan kerran, kauden avauskamppailussa Bolt Arenalla HJK Klubi 04:ää vastaan. Kokkolalaisten 2–0-voitossa maalintekijöinä kunnostautuivat Charalampos Chantzopoulos rangaistuspotkusta ja Eetu Rissanen. Pistejakoon KPV on yltänyt Vaasan, Turun ja Rovaniemen Palloseuroja vastaan. RoPS:ia vastaan pelattu tasapeli puolitoista viikkoa sitten katkaisi kokkolalaisten kuuden pelin tappioputken. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Chantzopoulos kolmella osumalla.

Nollanelosella puolestaan on alla hieno vierasvoitto Turun Palloseurasta. Joukkue on sarjassa kymmenentenä 10 pisteellä. TPS on pisteen edellä, mutta turkulaiset ovat pelanneet yhden pelin enemmän. HJK Klubi 04:n paras maalintekijä on Samuel Anini Jr. kolmella osumalla.

KPV:n viime kausi Ykkösessä oli vaisu; joukkueen sijoitus oli 8. viisi pistettä viimeistä putoajaa AC Kajaania edellä. Kokkolalaiset saalistivat 22 ottelussa 28 pistettä (8 voittoa, neljä tasapeliä, 10 tappiota). Talven Suomen Cupin lohkovaiheessa KPV jäi omassa alkulohkossaan viimeiseksi yhdellä pisteellä; tasapeli tuli avauspelistä VPS:ää vastaan (1–1), tappiot Jaroa (1–2), ja RoPS:ia (1–2), vastaan.

Klubilaisille tutuin KPV:n pelaaja on HJK:n miesten joukkuetta vuosina 2011–2014 edustanut Sebastian Mannström. Toinen mielenkiintoinen nimi on poikien maajoukkueen maalivahti (s. 2003) Hemmo Riihimäki, joka on Kokkolassa lainassa Veikkausliigan KuPS:ista.

KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski kertoo seuran otteluennakossa, että edellisen pelin tasapeli Rovaniemen Palloseuraa vastaan antaa uskoa tulevaisuuteen. Myös kokkolalaiset ovat saaneet levätä, koska heidänkin pelinsä EIF:ää vastaa siirrettiin korona-altistumisen vuoksi.

– Ottelun siirtyminen oli meille hyvä asia, koska monella pelaajallamme oli tavallista flunssaa. Mielestäni HJK Klubi 04 on yksi sarjan parhaista pallollisista joukkueista. Kun heillä on ollut Veikkausliigaryhmästä muutama pelaaja apuna, se on parantanut samalla joukkueen varmuutta.

– Meidän on vältettävä sitä, että juoksisimme liikaa pallon perässä. Meillä on selkeät prässitriggerit, jolloin yritämme saada pelin poikki. Pyrimme haavoittamaan suhteellisen kokematonta vastustajaamme suoraviivaisuudellamme.

Kalliokosken kollega Mika Väyrynen puolestaan korostaa, että joukkue haluaa jatkaa TPS-ottelun virettä.

– Turussa onnistuimme monissa puolustuspelimme teemoissa. Nyt haluamme yhdistää nämä ja hyökkäyspelimme parhaat puolet. Yksi esimerkki on tilanteenvaihdot. Kun me saamme riiston, meidän täytyy pystyä etenemään maalintekopaikoille tehokkaammin. Tämän on lisäksi tapahduttava siten, että kenttätasapainomme pysyy hyvänä.

– Kokkola on paha paikka pelata. Meillä on edessämme tiukka kamppailu, Väyrynen arvioi. 

Kokkolan Palloveikkojen otteluennakon voi katsoa tästä.

Suora lähetys ottelusta on katsottavissa Ruudusta »