HJK Klubi 04 matkustaa lauantaina Joensuuhun

Tiistaina Ykkösen avausvoittonsa MP:tä vastaan ottanut HJK Klubi 04 pelaa seuraavaksi vieraissa. Joukkueella on edessään pitkä pelimatka, kun se kohtaa lauantaina 22.5. Joensuussa Mehtimäen tekonurmella klo 17.00 JIPON.

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola

JIPPO on sarjassa kolmen kierroksen jälkeen viimeisenä. Joukkue avasi Ykkösen pistetilinsä heti avausottelussa vieraissa MuSaa vastaan 0-0 tasapelillä. Sen jälkeen on tullut kaksi tappiota, ensiksi kotona 1-2 RoPS:ia vastaan, sitten selkeästi 0-3 EIF:n vieraana. Joukkueen ainoan osuman toistaiseksi on viimeistellyt Nuutti Tykkyläinen. Suomen Cupissa JIPPO ja HJK Klubi 04 kohtasivat helmikuun alussa Joensuussa. Tuolloin kotijoukkue oli parempi maalein 1-0. Tuonkin maalin teki Tykkyläinen.

Vuonna 2001 perustettu JIPPO nousi viime vuoden päätteeksi Kakkosen C-lohkon voittajana Ykköseen. 17 ottelun pituisella koronakaudella joensuulaiset voittivat 12 kamppailua, pelasivat 4 tasapeliä ja hävisivät yhden ottelun. Kakkosessa JIPPO kunnostautui varsinkin hyvällä puolustuspelillään; 10 päästettyä maalia oli vähiten kaikista 36 Kakkosen joukkueesta. Klubilaisittain JIPON mielenkiintoisin pelaaja on HJK-kasvatti ja entinen HJK Klubi 04:n pelaaja Tommi Tainio (s. 1995).

JIPON ehkä tunnetuin nimi on kuitenkin päävalmentaja Jussi Leppälahti. Pelaajana suurimmaksi osaksi HIFK:ta Kakkosessa edustanut Leppälahti on jalkapalloihmisille tuttu Urheilulehden ja Elmon asiantuntevana ja kantaa ottavana jalkapallojournalistina. 

Nollanelosen päävalmentajan Mika Väyrysen mukaan joukkueeseen tulee todennäköisesti joitakin muutoksia verrattuna voittoisaan MP-peliin.

– Saamme Tommi Jäntin takaisin Jaro-ottelusta saadusta pelikiellosta. Käytettävissäni oleva pelaajisto varmistuu lopullisesti tämän päivän aikana.

– On kiva lähteä pitkälle matkalle, kun alla on voitto. Haluamme kuitenkin olla realistisia pelimme kehittämisessä. Pyrkimyksenä on ottaa mukaan MP-pelistä esimerkiksi ensimmäisen puoliajan myönteiset asiat, kuten etenemismahdollisuuksien hyvän tunnistamisen. Samalla meidän on parannettava niitä asioita, jotka eivät toisella jaksolla voitosta huolimatta toimineet riittävän hyvin.

– Meillä on toki hyvässä muistissa helmikuun Suomen Cupin ottelu JIPPOA vastaa, jota hallitsimme pallollisesti selkeästi. JIPPO puolusti hyvin joukkueena tiiviisti, ja silloin lopputuloksena oli tappiomme. Lähdemme matkaan erittäin nöyrinä ja tiedostamme todella suuren haasteen hyvää joukkuetta vastaan. Tietenkin haluamme tällä kertaa erilaisen tuloksen ja matkalta muutakin kuin kokemuksia, Väyrynen päättää.  

JIPPO–HJK Klubi 04 ottelua voi seurata Ruudun striimistä tästä.