HJK Klubi 04 matkustaa tänään Turkuun

Ykkösen sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi pudonnut HJK Klubi 04 kohtaa torstaina Turun Veritas Stadionilla klo 18.30 Turun Palloseuran.

Denis Cukici - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Denis Cukici

TPS vs HJK Klubi 04
To 1.7.2021 klo 18:30
Veritas Stadion, Turku

Ottelussa kohtaa kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei ole tyytyväinen alkukauteensa. HJK Klubi 04 kärsi viime sunnuntaina kirvelevän 0-3 kotitappion Gnistanille. Häviö harmitti sitäkin enemmän, kun viikkoa aiemmin raitapaidat olivat kukistaneet kauden parhaassa pelissään sarjajohtaja EIF:n.

Turun Palloseuralla puolestaan on alla kolmen tappiottoman ottelun putki; viimeksi turkulaiset pelasivat 1-1 kotitasapelin EIF:n kanssa. Veikkausliigan maratontaulukossa viidentenä oleva TPS haluaa luonnollisesti palata korkeimmalle sarjatasolle satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Toistaiseksi Ykkösen ottelut eivät ole kuitenkaan sujuneet siten, että kauden päätteeksi paluu Veikkausliigan toteutuisi. Tällä hetkellä maajoukkuelegenda Jonatan Johanssonin valmentamat turkulaiset ovat sarjassa kahdeksantena 10 pisteellä. TPS:llä on 8 ottelusta kaksi voittoa, jotka molemmat ovat tulleet vieraspeleistä; toukokuun puolivälissä Mikkelin Palloilijoita ja pari viikkoa sitten RoPS:ia vastaan. Joukkueen ottelut ovat olleet vähämaalisia; seitsemän tehtyä osumaa, yhtä monta päästettyä. Ainoastaan 2-1 vierasvoitossa MP:stä TPS on tehnyt enemmän kuin yhden maalin. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat olleet Joakim Latonen ja Albion Muzaci kahdella osumalla molemmat.

TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen ei ole huolestunut joukkueen tilanteesta.

– Sarja on poikkeuksellisen tasainen. Meidän peruspelimme on ollut ihan hyvällä mallilla, mutta maalinteko on ollut vaikeaa, niin kuin tilastoistakin huomaa. Toisaalta taas vastustajat ovat tehneet pelitapahtumiin nähden meille paljon maaleja. Osaselitys vaikeuksillemme on ollut hankala loukkaantumistilanteemme. Kun se paranee, uskon myös tulosten muuttuvan myönteisemmiksi, Laurikainen kertoo.

Jonatan Johansson puolestaan arvioi HJK Klubi 04:n joukkuetta seuraavalla tavalla TPS:n otteluennakossa.

– HJK Klubi 04 on tässä sarjassa selkeästi erilainen joukkue, koska se on HJK:n reservijoukkue. Joukkueen lopullinen kokoonpano saattaa selvitä hyvin myöhäisessä vaiheessa, ja me ei tiedetä lopullista jengiä kuin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Mika Väyrysen valmentama HJK Klubi 04 haluaa pelata alhaalta ylös, eikä se juurikaan tingi pelitavastaan. Torstaina nähdään taatusti kiinnostava matsi. HJK:ssa on Suomen parhaat nuoret pelaajat, joukkueen pelissä näkyy ajoittain kokemattomuus.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen puolestaan kertoo, että hienon EIF-voiton jälkeen tuli paluu arkeen.

– Emme ole tyytyväisiä nykytilanteeseen, Gnistan-peli palautti maan pinnalle. Varsinkin puolustuspeliä täytyy skarpata, olemme liian haavoittuvaisia negatiivisissa tilanteenvaihdoissa. Kenttätasapainomme on oltava parempi, ja meidän pitää pystyä varioimaan korkeaa ja keskikorkeaa blokkia. 

– Myönteinen uutinen on se, että terveystilanteemme on parempi kuin kertaakaan tällä kaudella. Miesten liigajoukkueella on keskiviikkona derby HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen tiedämme, tuleeko sieltä meille yhtään pelaajaa, Väyrynen valottaa pelaajatilannetta.

TPS vs HJK Klubi 04 ottelua voi seurata striimistä tästä.