HJK Klubi 04 raivasi TamUn tieltään ja nousi Ykköseen

Miika Nuutinen: ”Suvereeni esitys.”

HJK Klubi 04:n kausi päättyi nousujuhliin.

HJK Klubi 04 vs Tampere United 4–0 (1–0)
24’ Oscar Häggström 1–0
50’ Nils Svensson 2–0
87’ Aaro Toivonen 3–0
90+3’ David Ezeh 4–0

HJK Klubi 04 varmisti paikkansa ensi kauden Ykkösessä, kun Tampere United kaatui vahvan esityksen päätteeksi Boltilla lukemin 4–0. Tamperelaiset voittivat viime viikolla oman kotiottelunsa 2–1, joten yhteismaalit kirjattiin Klubin hyväksi maalein 5–2.

– Suvereeni esitys. Olen ylpeä pelaajista, jotka tällaisessa kovassa painetilanteessa raapivat yhden kauden parhaista peleistä. Emme jättäneet TamUlle mitään saumaa. Olen todella onnellinen meidän upeiden pelaajiemme sekä valmennustiimimme puolesta, kaikki ovat tehneet superhyvää työtä, iloitsi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen, jonka pelaajat veivät suihkuun matsin jälkeen.

– Joukkue on ollut äärettömän yhtenäinen koko kauden ajan ja paiskinut hirmuisesti töitä. Vaikka olemme saaneet tässä syksyn mittaan välillä kylmää vettä niskaan, oli upeaa, että pystyimme kuitenkin vielä venymään ja päättämään kauden nousujuhliin.

Joukkue juhlii nousua.
HJK Klubi 04:n valmennustiimi.

Ykkönen on ensi kaudesta lähtien Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Sarjassa pelaavat ensi kaudella Klubin lisäksi Atlantis FC, EPS, FC Jazz, JIPPO, JJK, KPV, KäPa, OLS, PKKU, RoPS sekä VIFK.

Sunnuntain nousukarsintaottelun ensimmäiset minuutit olivat Klubilta sekavia, ja Tampere United onnistui sotkemaan kotijoukkueen pelinrakentelua tehokkaasti. Tamperelaiset loivat hieman painetta Klubin boksiin keskityksillään, mutta Klubin maalilla pelannut Alex Ramula ei joutunut torjumaan.

Ensimmäisen kympin jälkeen Nollanelonen otti matsin haltuunsa, ja pelin kuva alkoi muistuttaa sitä, mitä oli ennakkoon ajateltu. Klubin nuoret pyörittivät pidempiä hyökkäyksiään Tampere Unitedin kenttäpuoliskolla ja pyrkivät luomaan ylivoimia boksin reunoille.

Alex Ramula.

Klubi aloitti maalinteon 24. minuutilla. Stanislav Baranovin hankkima sivuvapaapotku siivottiin boksin ulkopuolelle Oscar Häggströmin ulottuville, ja laitapakki latasi sisäsyrjällään vastapalloon. Peliväline muutti suuntaa tamperelaispuolustajan jalasta ja lipui juuri ja juuri TamU-maalin oikeaan alanurkkaan. Maali oli Häggströmin kauden ensimmäinen.

Tauolle siirryttiin lopulta Klubin 1–0-johtoasemassa, vaikka hyvin pelanneella kotijoukkueella oli parikin hyvää tilaisuutta lisämaalien iskemiseen. Ensin Klubi pelasi tyylikkään kombinaation Häggströmille, jonka laukauksen Antti Kuusinen torjui upeasti jalallaan, eikä David Ezeh aivan yltänyt paluupalloon. Hetkeä myöhemmin Baranov eteni oikealta laidalta boksiin ja laukoi kohti ristikkäistä alanurkkaa, mutta Kuusinen venyi toistamiseen jalkatorjuntaan.

– Kontrolloimme ensimmäistä puoliaikaa hyvin. TamUn ainoat paikat tulivat erikoistilanteista, ja pääsimme jatkuvasti etenemään TamUn boksiin ja syöttämään hyviltä alueilta, sanoi Nuutinen.

Liam Möller onnitteli Oscar Häggströmiä.

HJK iski tärkeän – ja ansaitun – toisen maalin heti toisen jakson alkajaisiksi. Tälläkin kertaa maali syntyi erikoistilanteen jälkitilanteesta, ja maalintekijänä oli puolustaja. Pallo jäi elämään boksiin Klubin vapaapotkun jälkeen, ja toppari Nils Svensson latasi sen voimalla alanurkkaan. Maali oli myös Svenssonille kauden ensimmäinen.

Nils Svensson laukoi HJK-uransa ensimmäisen osuman.

Yhteismaaleissa 2–3-tappioasemaan joutunut Tampere United nosti tunnin jälkeen riskitasoaan selvästi. Tamperelaispelaajisto nousi huomattavasti ylemmäs prässäämään, mikä avasi Klubille tiloja vastahyökkäyksiin. Baranov ja Ville Vuorinen pääsivät etenemään laidoillaan moneen kertaan, mutta lisämaaleja ei vielä nähty.

Ottelupari ratkesi lopullisesti hieman ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Vaihdosta kentälle tullut Aaro Toivonen sai jalkansa vapaaksi boksissa ja laukoi pallon ohi Kuusisen. Viimeisen niitin tamperelaisten arkkuun iski lisäajan kolmannella minuutilla Ezeh, joka laukoi kauden 18. maalinsa. Loistavan esityön Ezehin maaliin teki Liam Möller.

Aaro Toivonen.

– Tauolla viilasimme pieniä asioita, mutta tärkein viesti oli se, että jatkamme samalla tavalla kuin ensimmäisellä jaksolla. Aika pitkään jouduimme odottamaan sitä lopullista ratkaisua, vaikka pääsimmekin koko ajan nopeilla etenemisillä hyville paikoille. Onneksi se tuli sieltä lopulta.

– Iso kiitos kaikille kannattajille, jotka olivat tänään saapuneet paikan päälle meitä kannattamaan. Oli tärkeää saada tuki tähän otteluun, ja sen me myös saimme.

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Alex Ramula – Oscar Häggström, Alex Lietsa, Nils Svensson, William Grönblom – Hadi Noori (68’ Aaro Toivonen), Matias Ritari, Liam Möller – Stanislav Baranov, David Ezeh, Ville Vuorinen